Nyheter MDTV Forum Om Doner

Google bruker mest penger på lobbyvirksomhet


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/google-bruker-mest-penger-pa-lobbyvirksomhet/

Nettlesergiganten Google brukte 21.7 millioner amerikanske dollar på lobbyvirksomhet i 2018, som innebærer en økning på 38 prosent på to år. Amazon og Facebook er også inne på topp 20-listen over selskaper som bruker mest på politisk påvirkningsarbeid. Dette skriver CNBC. Teknologigigantene øser penger inn i lobbyvirksomhet rettet mot lovgivere. Og Google bruker altså mest…


#2

Lobber de for økt sensur?
Vi vet hvem som står bak, men kan ikke si det av hensyn til sarte sjeler.


#3

Er ikke 21.7 millioner dollar lite penger i forhold til den vinst og omsetning Google har?:thinking:

Politisk korrupsjon risikerer å ødelegge demokratiske instuisjoner/spilleregler. Hvor er lovverket…


#4

Det kan tenkes at Google bruker mer på lobbyvirksomhet for å unngå å bli stykket opp. Google har kjøpt 200 selskaper siden 2001, til og med Motorola Mobility, og har nok ikke tenkt å stoppe med det. CIA var fødselshjelper for Google (også Facebook), og en kan gå ut ifra at CIA ikke var det uten grunn.

Google er et drømmeverktøy for en etteretnings-organisasjon som CIA, og vil nok bruke sin makt i dypstaten for å hindre at Warren får delt opp selskapet på en måte som hindrer dem å bruke Google til sine formål.


#5

Ja… Kombinasjonen med private gigantiske aktører som hjelper staten (grupperinger av tjenestemenn, militære samt politiet) å kontrollere sine egne medborgere er kjip med ironi. Definisjonen av korrupsjon gir konklusjonen at vi trenger bedre lovverk samt bedre ressurser før å bekjempe politisk korrupsjon. Gode lovverk, det finnes om man gjør globale sammenlignelser men å gjennomføre det rent praktisk det er noe annet.


#6