Nyheter MDTV Forum Om Doner

Goldman Sachs: – Det er USAs forbrukere som betaler for handelskrigen mot Kina

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/goldman-sachs-det-er-usas-forbrukere-som-betaler-for-handelskrigen-mot-kina/

Som kjent har Donald Trump lagt straffetoll på omtrent alt som er av importvarer fra Kina i et forsøk på å ramme kinesisk økonomi. Men den internasjonale finansbanken Goldman Sachs har gjort grundigere undersøkelser av hvordan straffetiltakene har slått ut og bankens konklusjon er klar: Det er forbrukerne i USA som rammes av avgiftene! Banken…

3 Likes

Det er jo sant, men samtidig må USA snart begynne å står på egne bein. Og det må “forbrukerne” sørge for selv. Det første skrittet er å våkne, og det har mange av dem alt gjort.
Å miste huset sitt er ofte det første skrittet- her er en av dem, og hans historie med banker, stat og politikere.

Som George carlin sa det- det kalles den amerikanske drømmen, for du kan bare tro på den om du sover.

Jeg vil også anbefale interresserte å lese seg opp på hva som foregikk på tretti-tallet, og hvordan det er relatert til det som foregår nå.
Lessons from the great depression er et godt sted å starte, da han bruker gode kilder og bidrar selv med erfaring i eiendoms-markedet. Unngå leksikon-versjonen.
Denne er er fra februar 2008 http://www.doctorhousingbubble.com/business-devours-its-young-lessons-from-the-great-depression-part-v-destroying-the-working-class/

Ja, tollen er en skatteøkning. Nærmere bestemt en skatt på forbruk. Ofte er venstresiden positive til skatteøkninger. Og skatt på forbruk regnes som miljøvennlig.

Det forbruket som dominerer blant fattige (mat, bolig og energi) rammes lite av tollen.Det er en skatteøkning med god sosial profil.

Inntektene kan brukes til å nedbetale statsgjeld, eller renovere infrastruktur. Det er til befolkningens fordel.

Det spørs om det Goldman Sachs sier her er helt riktig.
Det er mulig at noen prøver å gi Trump all skyld for det som evt kan skje fremover.

Vanligvis vil slike endringer i toll (og også i vekslingskurs) føre til at både produsenter (i Kina) og importører av kinesiske varer (i USA) vil ta et visst økonomisk tap og redusere prisen på varene slik at utsalgsprisen til konsument ikke øker for mye. Øker utsalgsprisen må man regne med at forbruket av varen vil bli reduseret, når lønnen har blitt brukt opp er det ikke sikkert at konsumenter i USA lenger er villig til å ta opp feks forbrukslån for å oprettholde sitt forbruk når vareprisene øker.

Det som produseres i Kina har ofte veldig lave produksjonskostnader i forhold til hva produksjonskostnaden er i vestlige land (kanskje er det så lite som 1/10 av hva det koster å produsere det samme i USA). Dette gjør det mulig å kunne redusere fortjenesten til produsenten og mellomleddene uten at produsenten behøver å gå konkurs.

Sakset fra en link ang endringer i kinesisk vekslingskurs:
Lu Yu, a portfolio manager at Allianz Global Investors, said a weaker Chinese yuan versus the U.S. dollar and other currencies has helped Chinese manufacturers to sell their goods overseas. That’s despite the U.S. imposing 25% tariff on $200 billion of Chinese goods in May after trade negotiations stalled.

The depreciating yuan “is helping the exporters in China to export not just to the U.S. because it dampens the impact of the tariff hike, but also help them to export to other countries,” she told CNBC’s “Street Signs” on Thursday.

Den norske omtalen av denne artikkel: