Nyheter MDTV Forum Om Doner

GameStop Short Squeeze (starten på The Great Reset?)

Fra Wikipedia:

On January 22, 2021, users of r/WallStreetBets initiated a short squeeze on GameStop, pushing their stock prices up significantly. This occurred shortly after a comment from Citron Research predicting the value of the stock would decrease.[3] The stock price increased more than 600% by January 26, and its high volatility caused trading to be halted multiple times.[4][5]

(22. januar 2021 var 7 år og 7 dager etter at Christine Lagarde holdt foredrag om det magiske tallet 7.)

After the GameStop stock closed up 92.7% on January 26, 2021, business magnate Elon Musk tweeted out a link to the r/WallStreetBets subreddit.[8]

Dette vendepunktet var 7077 dager etter 9/11.

Men se bort fra numerologien et øyeblikk. MSM har altså lansert et Robin Hood-narrativ som mange konspinisser også tror på: Noen “anons” og “autister” (det er det de kaller seg selv) har investert i GameStop, og dette har ført til at diverse hedgefunds har havnet i en alvorlig short squeeze. (Situasjonen har til dels også spredt seg til flere aksjer.) Narrativet går altså ut på at småfolket tar opp kampen mot de store, og retter deres egne våpen mot dem. Robin Hood tar penger fra de rike, og gir til de fattige.

For å demme opp for dette problemet, settes handelen (av visse aksjer (deriblant GameStop)) på pause en stund, og det innføres nye lover og reguleringer for å endre aksjemarkedet. Samtidig må man gå ut fra at de rammede hedgefondene etterhvert får krisepakker (som skattebetalerne tar regningen for). Og “autistenes” tradingplattformer blir bannlyst. Flere av de selverklærte autistene blir sikkert rettsforfulgt også.

For meg ligner dette mistenkelig på en real “Game Stop”, eller kanskje “Great Reset”. Dvs starten på nye finansielle spilleregler, overgangen til en ny form for kapitalisme, hvor aksjemarkedet skal være stengt for vanlige folk, og kun åpent for de få utvalgte teknokratene fra de rette familiene, og med de rette kontaktene.

I 2030 skal vi tross alt, ifølge WEF, ikke eie noe, og vi skal være lykkeligere enn noensinne.

Skal Klaus & Co. eie noe, mon tro?

2 Likes

Fordi det er umulig å ta seg en titt på 4chans /biz/ eller Reddits r/WallStreetBets for å se i hvilken grad dette er legitimt, slik at du ikke behøver å basere deg på hva merdia skriver?

At Robin Hood tar penger fra de rike, og gir til de fattige betyr her at pengene tas fra hedgefondene og gis til anons og autister.

Jeg har fulgt med på WSB i ca et års tid, og jeg sitter og leser inne der akkurat nå. Følger også med på flere andre relevante subreddits, deriblant r/conspiracy.

Var det noe feil i oppsummeringen min av selve situasjonen? Eller noe feil med sitatene fra Wikipedia?

Ja, det var da også det jeg sa.

Men blir interessant å se hvor mye penger anons og autister sitter igjen med etter at finansmarkedet får helt nye spilleregler.

Det er bare så slitsomt at alt er en konspirasjon fra eliten absolutt hele tiden, mens vanlige folk aldri kan samarbeide for å oppnå noe.

Copypasta fra gamergate, og denne gangen er aksjemarkedet.
crash gamergate

Screenshot_20210127_134935

/biz/ har mye tjent penga sine på bitcoin, så mange har en del de kan tape. Har jeg forstått rett, så er det mye at nerdene som henger på /biz/ og r/WallStreetBets startet nerdekarriæren sin hos Gamestop, slik at penger ikke var det viktigste. Når det ble kjent at hedgefondene hadde overeksponert seg, så kom selvfølgelig muligheten til å tjene penger, og da hoppet gud og hvermann på, selv verdens rikeste mann, Elon Musk.

Foreløpig er det vel ikke kjent om han faktisk har kjøpt aksjer i GameStop? Selv om han tweetet en link til WSB?

Narrativet om “vanlige folk som samarbeider og tar knekken på den onde eliten” er faktisk plottet i en drøss kjente filmer og tv-serier. Et par ganske nye tv-serier hvor dette er plottet, er Mr.Robot og Westworld.

Går det an i virkeligheten? Vi får se.

Var det i så fall hele tiden meningen at det skulle skje? (Siden det var plottet i mange av de største tv-seriene.) Ja, det tror jeg.

Trump får skylda

White House Press Secretary Jen Psaki said Wednesday that Treasury Secretary Janet Yellen is “monitoring the situation” around the GameStop-related changes in the stock market


Elon Mush hater short selgere fra tiden hvor de angrep Tesla, og det er vel egentlig heller ikke så viktig om han har kjøpt aksjer heller, da hans twwet gjorde at autistene og anonsene som allerede hadde kjøpt, tjente ennå mer.

Ja. Donald Trump vant det republikanske nominasjonsvalget mye pga vanlige folk.

Ja, Trump spiller rollen som Joker og “anti establishment”-fyr som viste folk at keiseren er naken. (MSM lyver og er fake news.)

Det er også forutsigbart at Trump knyttes til det som skjer med Gamestop nå. Dette vil provosere “autistene” enda mer, og få flere til å sympatisere med dem, noe som gjør den forestående finansielle kollapsen enda mer ekstrem. Kort fortalt mister flere og flere tilliten til det urettferdige rådende systemet, og forlanger dermed en Great Reset(t), slik at vi kan gå over til en Ny og Bedre Verdensorden, med et nytt finansielt system, osv. Heldigvis er denne nye ordenen allerede gjort klar til dem av de snille teknokratene som trekker i politikernes tråder.

IMF eller Verdensbanken kommer ganske snart, trolig om mindre enn et halvår, på banen med sitt “World Debt Reset Program”, som tilbyr sletting av gjeld til privatpersoner – mot at de sier fra seg retten til å ha eiendom, og i tillegg går med på jevnlig koronatesting og vaksinering.

Men før den tid kommer det til å skje svært mye, bl.a. en finanskrise uten sidestykke i verdenshistorien.

Den som lever får se. Vanligvis fører aksjon til motreaksjon.

Slik jeg forstår det kan denne situasjonen føre til en kjedereaksjon som bl.a. får en rekke banker til å gå konkurs, og forårsaker en ny finanskrise.

Narrativet i MSM nå er at det trengs helt nye “spilleregler”.

Så passende at det er “Game Stop” som får æren av å sette igang The Great Reset.

Anbefaler du her at man skal gå inn med redningspakker til banker og aksjespekulanter for å forhindre TGR?

Ja, men ikke slik du tror.
Trump og Gamestop er begge en effekt av anons som samarbeider, men Trmp er ikke årsaken til noe her, og han har heller ikke noen videre høy stjerne hos anons, da han ikke gjorde noe for å stoppe deplatformingen de ble utsatt for.

Formålet med /biz/ og r/WallStreetBets er å tjene penger, og om det kan gjøres til skade for globohomo, så er det toppen.

Nei, og jeg vet at TGR kommer til å finne sted uansett, da det hele tiden har vært en del av den Store Planen.
Vi får bare lene oss tilbake med popcornposen, som man sier.

Slik er det alltid når eliten taper spillet. At finanseliten kunne møtes på lunsjer og fester hvor de kunne bli enige om å foreta de samme investeringene er det greit, men når allmuen gjør det samme online, så er det juks.

Når media samarbeider om å få sin presidentkandidat valgt er det greit, men når allmuen gjør det er de russiske troll, hatere og rasister som må deplatformes for å beskytte demokratiet.

Dette er jo en artig sak fordi det viser at mye av den finansielle teorien er ekstremt dårlig forankret i empiri (antar at alle investorer er helt rasjonelle) og morsomt at en haug vanlige idioter ypper med et fond og prøver å straffe de for å shorte aksjen.

MEN: de som går «long» i gamestop sitter vel igjen med skjegget i postkassa til slutt, fordi de underliggende verdiene er ikke der - hva skal gamestop leve av? Fysiske butikker som selger spill er døde, og de kommer aldri til å klare å konkurrere med Steam, PlayStation store, Nintendo e-shop osv. Mao å kjøpe gamestop for å sitte på aksjene er irrasjonelt investeringsmessig.

Daytradere og annet pakk syntes jo sånt er morsomt da, det er jo mulig å tjene en slant når kursen går slik.

En annen ting dette viser er jo hvor lett det er for innsidere å påvirke kursen. I dette tilfellet kan man kanskje si at disse folka var innsidere fordi de visste hvordan de andre skulle handle i flokk, mao. Var de koordinerte nok til å drive kursen. Men tenk hvor mye av dette som forekommer hele tiden fra de store fondene og andre innsidere da - mange av de er jo store nok til å alene eller sammen med andre manipulere aksjekurser i stort omfang.

Det er kanskje det siste her de synes er bekymringsverdig, nå er katta ute av sekken på hvordan kurser systematisk manipuleres…

3 Likes

Karma for Gabriel Plotkin

Det utvidede hatprat begrepet. Det var nok antisemitisme. Og på holocaustdagen. Neppe tilfeldig


Nettopp. Det er mange “anons” som tror de er blitt rike nå, fordi de kjøpte noen Gamestopaksjer for noen dager siden, og har opplevd at kursen har mangedoblet seg på kort tid.

Men det er tross alt en urealisert gevinst de sitter med. Og så snart mange av dem prøver å selge aksjene sine for å realisere gevinsten, stuper kursen.

Hvis ikke tradingappene deres blir bannlyst, og hvis de ikke rammes av nye lover og reguleringer, kan noen av dem sitte igjen med litt fortjeneste til slutt. Men det forutsetter at aksjemarkedet holdes åpent, slik at de får solgt aksjene sine.