Nyheter MDTV Forum Om Doner

Fransk fagbevegelse truer Macron med et nytt «mai 1968»

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/04/fransk-fagbevegelse-truer-macron-med-et-nytt-mai-1968/

Franske jernbanearbeidere i det statlige jernbaneselskapet SNCF startet en tre måneder lang aksjon 30. mars 2018. Streiken skal foregå i rykk på to dager streik – tre dager jobb fram til slutten av juni, melder AFP. Le Parisien skriver at dette tegner til å bli en hard kamp og at den også vil omfatte energisektoren,…

2 Likes

En god beskrivelse av regjeringen her i Norge også. Dette er ikke bare arbeiderklassens kamp, det gjelder også lavere middelklasse, dvs alle lønnsmottagere under øvre middelklasse. Den globale storkapitalen bak EU er utrettelig i å hele tiden få alle folk til å arbeide mer for mindre lønn, til stadig dårligere betingelser, og til dårligere pensjonsrettigheter og helseforsikringer. Det er den globale storkapitalen som dikterer EUs direktiver.

Så de som regner seg som middelklasse i dag, må ikke tro at dette ikke også gjelder dem. Som vi ser fra Macron’s Frankrike, vil han også oppsigelsesvern og pensjonsrettigheter for stats og kommuneansatte til livs, og privatisere statlige tjenester. Alle under øvre middelklasse, de frie yrkene som advokater, blir “workers” i markedsøkonomiske land, som vi ser i europeiske land som er fullt medlem i EU og i USA.

2 Likes

God beskrivelse. Min tanke angående hva som kan gjøres med tilstanden her hjemme er følgende: For de som er på sosiale medier som FB burde man ha satt i gang en kampanje der man agiterte for at LO skulle redusere sin pengestøtte til AP på grunn av at de ble neglisjert i ACER-saken. Få dette opp på sakslista til LO og virkelig la AP få svi.

1 Like

Slik såg altså fransk 1 Mai ut i fjor. Hvordan blir det i år?

1 Like

I et gjeldstynget Frankrike, viser Macaroni globalistenes sanne ansikt.

2 Likes