Nyheter MDTV Forum Om Doner

"Framtida er ikke som den pleide å være". Koronatiltakene har senket verdensøkonomien med 6 billioner dollar

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/10/framtida-er-ikke-som-den-pleide-a-vaere-koronatiltakene-har-senket-verdensokonomien-med-6-billioner-dollar/

Den siste rapporten fra United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) bør leses. Den er stappfull av data og statistikk om trender og utviklin i global produksjon, handel og investeringer. Men den inneholder også noen alvorlige kalddusjer av noen oppsummeringer som det er vel verdt å merke seg, som for eksempel: «Den samlede sysselsettingspåvirkningen…

7 Likes

Jeg blir ikke kvitt følelsen av at dette er en nøye planlagt og kynisk iverksatt krise basert på forberedelser i et biologisk laboratorium. For å tvinge gjennom en klassisk kapitalistisk krise-syklus som gir finanskapitalens aktører anledning til å starte på ny frisk med forhøyet profittrate.

Å tvinge frem en ny storkrig, når alternativet sannsynliggjør en atomkrig, ble ikke et attraktivt prosjekt. Dessuten har man nok av imperialistiske regimeskifte kriger gående til å holde det militære industrielle kompleks happy. Følgelig måtte et kapitalistisk sammenbrudd for produktivkreftene gjøres med andre midler for å skape ny vekst for finanskapitalens aktører.

Det er jo bare de største finansaktører som tjener på dette krisescenarioet, og da blir det nærliggende å holde dem som mistenkte for å ha iverksatt dette. Det er dem som har alle virkemidler tilgjengelig for den krisemaksimering Corona krisen er sterkt preget av.

6 Likes

I anmarsj, ganske snart, The Great Reset. One World Government vil da være på plass.

3 Likes

“Verdensøkonomien” er globalisthoredritt, altså fullstendig verdiløs.
Den baserer seg nesten utelukkende på spekulasjon og manipulasjon, reelle verdier blir bare sjeldnere og sjeldnere.
Dollarens og dermed “verdensøkonomiens” fall var ikke mulig å unngå, uansett hvor mange desperate tiltak som ble satt i gang.
Nå er den egentlige verdensøkonomien i ferd med å vende tilbake til start, gull og sølv-prisene som har vært manipulert så lenge kommer til å vende tilbake til det nivået som er naturlig.

3 Likes

Økonomisk kollaps kommer snart, global hungersnød er allerede godt i gang, 2 nov vil de fake en asteroide og skape en kjempe tzunami med DEW som i Japan 3.11 2011. Store deler av USA blir oversvømt, dette vil bli utnyttet av Kina og Russland som angriper USA. Russland fra nord og Kina fra sør. Ut av verdenskaoset vil de så reise sitt NWO elle nye verdensorden om du vil og menneskeheten vil bli fattige viljeløse slaver for en liten super rik elite.

Dette er ikke en teori, men bekreftet av Rothchilds.

Sånn jeg ser det så har man hele oktober å hamstre på for 6< mnd fremover. de som ikke gjør det ryker først.

1 Like

Komplekst. På en måde er det jo konstruktivt, at verdensøkonomien, dvs. den kapitalistiske verdensøkonomi går i minusvækst, jo mere, jo bedre faktisk - set ud fra en genoprettelse af klimabalancens synspunkt. Hvem husker ikke hvor frisk luften hurtigt blev - også i Kina, som ellers er mere eller mindre permanent dækket af smog. Så det er jo ikke nogen løsning på klimaproblemet af vende tilbage til status quo, dvs. til genoprettelse af verdensøkonomien/ den kapitalistiske verdensøkonomi, som jeg fornemmer, at Steigan agiterer for.
Men på den anden side er det jo rigtigt, som Steigan anfører, at det er de fattige, der betaler prisen for verdensøkonomiens minusvækst.

Tror ikke så mange i Norge bryr seg noe særlig. 1/10 av arbeidsstokken er uføretrygdet, blant annet en slektning. For dem er det ren underholdning å se om samfunnet kollapser, og om det gjør blir de like de andre. Vinn. Mange firma fikk koronastøtte. Jeg fikk. Stengte ned hele bedriften, leste 10 bøker og hadde det egentlig greit. Litt tap økonomisk, men vinn på fritid og leselyst. Kona har hjemmekontor og synes det er litt kjedelig men egentlig er det verre å dra til jobben. Økonomien er like bra. Vinn. Så for familien, vinn vinn. Koronarestriksjonene kan bare fortsette.

Hvad profitratens fald angår, forklarer USA/Nato-imperialismens interventioner i Afghanistan, Jugoslavien, Libyen og indirekte i Syrien og Ukraine, Venezuela, etc., jo hvordan den forsøger at modvirke dette fald. - Ved at påkalde sig demokrati og menneskerettigheder som retfærdiggørelse herfor.
Desværre tyder noget på, at arbejderklassen, ved ikke aktivt organiseret at protestere, stiltiende accepterer imperialismens overgreb mod disse samfund - med (berettiget) forventning om at imperialismen derved slæber ekstra-profitter hjem, nøjagtigt som kapitalistisk vækst også afkaster materielle forbedringer for arbejderklassen.

Hvis man modsat skriver, at arbejderklassen ikke aner hvad der foregår på den (udenrigs-) politiske arena, antyder man jo at den er dum, og dermed ikke er kapabel til at overtage magten i samfundet.

Helt enig - og veldig godt uttrykt.

Hvorfor vil du ha tilbake tidligere manipulasjons-metoder? Er det ikke bedre å skape et system som er mer demokratisk og mer forutsigbart?

Grunden til den økonomiske krise er ikke pandemien men staters nedlukning af økonomien ,love og regler som ødelægger arbejdspladser.
Det er sådan det ser ud når USA imperiet vakler og mister sin magt, baseret på petrodollaren , militær magt , har USA været pådriveren af det kapitalistiske økonomiske system som har ødelagt millioner af menneskers liv i hele verden. Vi bevæger os imod en multipolar verden og ikke den enerådende supermagt position som USA fik efter Sovjetunionens fald. Et økonomisk system hvor mennesker udnytter andre menneskers arbejdskraft for at gøre en lille gruppe rig imens det store flertal lider er ved at kollapse. USA og vesten er kulturelt og ideogisk konkurs også, systemet er ved og kollapse og de har ingenting og erstatte det med, de værste elementerne i det nuværende samfund kommer blot til at blive forstærket, en indsnævret form for nationalisme, hvor landene trækker sig tilbage og isolere sig kommer til at blive normen .Alt fremmed kommer til at blive set på som noget farligt og med mistænksomhed. Stater som er vandt til at blive styret af diktater og agenter fra USA kommer til at sidde håbløs tilbage uden en ide om hvordan de skal styre landet. De kommer til at slå hårdere ned på befolkningen fordi de er bange for Kommunisme først og fremmest,fordi det eneste som kan erstatte denne dødsspiral vi er inde i er Kommunisme. Jo raskere USA imperiet forfalder jo bedre er det på langt sigt, næste skridt bliver dollar kollapsen så får vi se hvad som sker efter det…

1 Like

1 Like

Erna kan hyt sæ te helvete

1 Like

Det har ikke noe å si hva du eller jeg vil, tusenvis av år med økonomisk historie har derimot svært mye å si.
Kina og Russland sin strategiske hamstring av gull i mange år har også mye å si.
Dagens økonomi er fullstendig dominert av spekulasjon, eneste veien tilbake er reelle verdier. Gull og sølv er reelle verdier, og de kommer til å fortsette å være det i uoverskuelig fremtid.

Ei grunninntekt er enda viktigere i utviklingsland, der økonomisk usikkerhet er standard, og mange er presset til å velge mellom å prøve å ta del i føydalsamfunnet og å gå til grunne.


Hah!

Gull og sølv som byttemiddel er nesten like dumt som kryptovaluta. Forskjellen er at feks. gull og sølv har en viss teknologisk nytte. Om vi skulle gå over til å bruke gull som byttemiddel, så ville det bare betydd ei overføring av verdier til de som eier gull, i det nye pengespillet. Man må først bytte til seg gull/kryptovaluta før man stiller likt…dvs. et urettferdig spill.

Det som har reell verdi er å ha det bra.

Dømer på hva som i ulike kategorier av ressurser gjør at folk har det bra:

Råvarer - metaller (for bruk i teknologi), jordbruksland, petroleum
Teknologi - bygninger, industri, havner, veinett, vannkraftverk, strømnett
Mennesker - normer, kompetanse, helse

Det hjelper ikke hva du eller jeg mener, det som skjer nå har skjedd mange ganger i løpet av 6000 år med økonomisk historie.
Fiatvalutaen til et imperium kollapser, og gull og sølv får tilbake den verdien de er ment å ha.
Makt styrer verden, og gullhamstringen til Kina og Russland viser hvem som kommer til å sitte med kortene i fremtiden.
Hadde ikke Norge vært en patetisk vasallstat kunne vi hatt en stor gullbeholdning vi også, men dessverre er våre politikere opptatt med å suge pikken til fremmede stormakter.

Framtida er nok usikker og jeg funderer på hvordan det går med vår valuta. Erna kjør den klassiske vi øker pengermengden gigantiskt så er folk flest fornøyde strategien. Fiat valutaen som verktøy i politiske sammenheng er hva den er… Kul sammenliknelse nedenfor😉 AP kan gamet også. Jeg har ikke kontrollert den statistikken men den er helt sikkert ikke helt ukorrekt. Alt i et gjeldsbasert monetært pengersystem.

  • M1 : det smale pengemengdebegrepet. Penger umiddelbart tilgjengelig til bruk. Transaksjonskonti og kontanter i omløp.

Screenshot_20201003_214942_com.huawei.browser

VS

Screenshot_20201004_134525_com.huawei.browser

Pluss
Screenshot_20201004_160254_com.huawei.browser

VS

Screenshot_20201004_160120_com.duckduckgo.mobile.android

Electronics
Only 10% of the world consumption of new gold produced goes to industry
Wikipedia.org - Gold/Other applications

Norge trenger ikke gull. Norge eier, gjennom oljefondet, selskaper som produserer nyttige ting. Og lokalt har vi petroleum, vannkraft, jordbruk, husdyr og en halv milliard laks (med gift, da men…).

Mitt forslag er å binde norsk valuta til kWh fra det norske strømnettet, slik at

1 kWh (penger) = 1 kWh (energi)

1 kWh varmer opp et rom like mye i år 2000, som i år 2020, som i år 2040.

Jeg antar at du mener år, men det er tydelig mye du trenger å vite.
Som en start kan du se denne klassikeren:


for ikke å snakke om denne:

Vi har egentlig aldri hatt et bedre system enn nå, om vi hadde forstått å bruke det med vett, og ikke latt spillegalskapen tatt over.

Det må være den mest vanvittige uttalelsen jeg noensinne har hørt. Ulikheten har aldri vært høyere enn den er i dagens samfunn, verden står i brann. Hva i all verden mener du med at vi aldri har hatt et bedre system?
Fiatvalutaer har eksistert mange ganger opp gjennom historien i mange forskjellige deler av verden. De har alltid endt opp på samme måte, med verdi lavere enn dopapir. Denne gangen er intet unntak.

Beklager, men det er null prosent sjanse for at jeg hører på en tilfeldig person i et kommentarfelt når det gjelder kompliserte økonomiske spørsmål.