Nyheter MDTV Forum Om Doner

FN fordømmer Israel for ”overdreven bruk av makt” i Gaza


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/06/fn-fordommer-israel-for-overdreven-bruk-av-makt-i-gaza/

FNs hovedforsamling vedtok 13. juni 2018 en resolusjon som fordømmer Israel for overdreven maktbruk mot sivile i Gaza. Det var 120 medlemsland som stemte for resolusjonen, 8 som stemte imot og 45 som avholdt seg fra å stemme. De som stemte sammen med USA og Israel mot resolusjonen var Australia, Marshalløyene, Mikronesia, Nauru, Salomonøyene og…


#2

Var Norge en av de 45?


#3

Sikkert. Jeg skulle ønske Norge dro seg ut av denne konflikten. Vi har blitt lurt til å øse penger over prosjektet i førti år. For tjue år siden gikk folk i tog i Oslo fordi man hadde gitt milliarder til Arafat. De blir fort sinte på begge sider, kriger og river ned og vi bygger opp.


#4

Akkurat som Israel bryr seg om resolusjoner i FN. Det har Israel suverent overhørt siden konflikten startet. I dette tilfellet var det ikke en upresis byge med kuler fra et maskingevær, men rettede enkeltskudd fra israelske skarpskyttere som brukte rifler med optiske sikter. I kikkertsiktet måtte de helt klart ha sett om personen de skjøt på var bevæpnet eller ikke.

Menneskene de skjøt var ikke bevæpnet med skytevåpen, noen hadde stein-slynger som de israelske soldatene var helt i sikkerhet for og ikke utgjorde noen fare for IDF. Slikt er mord uansett hvor det skjer på kloden, og vedtaket fra FN burde derfor ha inneholdt sanksjoner om ikke Israel kompenserer de pårørende rikelig, og krav om at Israel garanterer at dette ikke skjer igjen. Burde ikke også FN styrker være tilstede på Gaza for å beskytte palestinerne?