Nyheter MDTV Forum Om Doner

Flyulykken: Iran utfordrer Canadas Trudeau til å bevise sine påstander

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/flyulykken-iran-utfordrer-canadas-trudeau-til-a-bevise-sine-pastander/

Canadas statsminister Justin Trudeau sa på en pressekonferanse 9. januar 2020 at han har etterretning fra flere kilder som indikerer at det ukrainske flyet som styrtet rett etter avgang fra Teheran ble skutt ned. Iranske myndigheter avviser påstandene og utfordrer Trudeau til å dokumentere sine påstander. Iran oppfordrer alle parter som er involvert om å…

1 Like

Til og med Jerusalem Post sitter stille i båten. De bare viser til Trudeau & co. Og bruker ordet “seems” i overskriften.
Og det kan være betimelig med litt historie.

1 Like

Steigan fornekter seg aldri i sin iver etter å forsvare alle krefter som motarbeider vestlige demokratier. Også i en alvorlig sivil hendelse som flyulykken i Iran, må han kommunisere sine anti-vestlige holdninger. Denne gangen går det ut over Justin Trudeau, som beskyldes for å gå USAs ærend, hvilket definitivt ikke er tilfelle. Steigan har kanskje ikke lest om den handelskonflikten som ofte har blusset opp mellom de to landene etter at Trump kom til makten? Han kan heller ikke sies å ha promotert Poroshenko, slik Steigan insinuerer. Derimot ha Trudeau og Zelensky ved flere anledninger funnet en god diplomatisk atmosfære.
Men så til selve ulykken. Det er viktig, slik Zelensky har uttalt, at det må ikke lages noen konspirtasjonsteorier om hva som har skjedd, før havarikommisjonen har kommet med sine tekniske beviser. Imidlertid er det all grunn til å kritisere Iran for: 1. Å uttale offisielt at de svarte boksene er ødelagt (allerede samme døgn som de blir funnet). Nå har de trukket tilbake dette utsagnet, og har satt igang en dekoding av innholdet. 2. Allerede dagen etter ulykken, kommer Iranske myndigheter med utsagn om at nå er det viktig at det Ukrainske flyselskapet UAI kompenserer for ødeleggelsene flyet har forårsaket på bakken. Dette er rett og slett skammelig opptreden av et land som sverger troskap til Islam. 3. Allerede dagen etter har Iran begynt å fjerne rester av flyet (før havarikommisjonen har fått anledning til å se på havaristedet. Dette er også i strid med en hver praksis. 4. Allerede dage etter, mens utenlandske journalister blir holdt på avstand fra åstedet, har sivile Iranere kommet inn og plyndret gjenstander fra åstedet. Skammelig.

Tilsammen forteller dette oss at Iran har mye å skjule. Hvorfor er det så viktig å fjerne bevismateriale for havarikommisjonen? Og med de videoer som nå finnes fra stedet som viser en rakett som treffer et mål, er det kanskje ikke så rart at mange får “mistanker”. Her på denne bloggen er da bevisomfanget som bakgrunn for en påstand langt mindre enn det som foreligger i dette tilfelle.
Men igjen; det hadde vært ønskelig om havarikommisjonen kunne ha fått gjøre sitt arbeid uhindret av det Iranske regime, at Iranske myndigheter hadde vært mer ydmyke i forhold til hva som kan ha skjedd, samt at vestlige medier og sosiale kanaler lot være å trekke konklusjoner det foreløbig ikke er grunnlag for

1 Like

Hva er kilden? …

Kilden er norske og utenlandske aviser trykket (publisert onsdag, torsdag og i dag). Enkelt å lese, spesielt når samme info kommer i alle disse mediene(som du kaller mainstream)

Selvfølgelig. Men hvilken media er kilden?
Hvis du ikke vet det selv har du ingen kilde, bare “hearsay”

Alt dere fortalte om at Trump jobbet for Putin var bare “hearsay”. Nå står dere der med skjegget i postkassa, uten troverdighet.

Siden du er så opptatt av å bli foret med adresser: her er en av de mange.
Dessuten: ditt babbel om at Trump jobbet for Putin: såkallt “hearsay” (hva nå det er), har ikke gitt noe “skjegg i postkassa”.
Men før du fortsetter å kommentere: prøv å hold deg oppdatert på saken, før du kritiserer noen for ikke å gjøre det!

Saken ble undersøkt av en amerikansk kommisjon, deretter ble Robert Mueller innkalt til Kongressen for å vitne. Ikke et fnugg av bevis var etablert. Dermed var saken ute av verden.

NRK skjuler det så lenge de kan, at de har løyet i 3 år.

Photographs taken the day of the crash showed heavy machinery being used to move larger pieces of debris. Iranian media also published several photographs and videos of the wide field of wreckage and personal belongings left by the crash.

Hva som er årsak finner man ved å analysere restene av flyet. Iranerne samlet opp likene og tok vare på mest mulig.

Nå en rakett treffer et fly vil det være skader på flyet som viser det.

I tilfelle MH-17 husker vi at til og med Hollansk undersøkelseskommisjon løy så det ljomet.
Alle vestlige media var full av løgner, og skjulte fakta om havariet, som at “opptak av samtaler” var forfalsket. Det var bare snakk om timer før media var full av falske anklager mot den russiske siden.


Kanon-kuler mot cokpit på MH-17 -> jagerfly prøvde å skyte ned MH-17
Ikke vist av norske media

Her var det mye oppdiktede påstander fra din side.
Og å legge ved artikler fra RT (RTL) - den russiske propaganda-maskinen er for å si det mildt, utelukkende oppdiktet propaganda uten snev av sannhet.
Tror du virkelig på RT når de flere ganger svitsjer mellom ulike forklaringer, og har ingen sannhetsvitner for noe av det de kommer med? (ref. svitsj mellom å anklage et Ukrainsk jagerfly og senere til å forklare et med at det er Ukraina som har skutt med BUK)?

Som sagt, hvis du ikke har noe å komme med, så hold deg for god til å komme med svada.

Hvordan cockpit’en så ut finnes det mange bilder av på nettet. Alt vraket ble sendt til Nederland. Cockpit’en er endel av bevismaterielet.

Så nå er bildene av cockpit’en forfalsket ??

Og å legge ved artikler fra RT (RTL) - den russiske propaganda-maskinen er for å si det mildt, utelukkende oppdiktet propaganda uten snev av sannhet.

Fotoet ovenfor er fra
RTL Parent Bertelsmann (German Company) (75.1%)

RTL Group is a Luxembourg-based digital media group with interests in 61 television and 30 radio stations in 10[3] countries. The group operates TV channels and radio stations in Germany, France, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Switzerland, Spain, Hungary, and Croatia as well as production companies throughout the world. It is majority-owned by German media conglomerate Bertelsmann,

1 Like

Bildene av cockpit er nok ikke forfalsket, men prøv å les JITs beskrivelser. De er i alle fall objektive, h ilket ikke kan sies om russisk finansierte medier uansett hvor de er i verden.
Prøv heller å svar på det jeg tar opp.

Du dikter opp at amerikansk/britisk kilde og tysk kilde er “russisk-finansiert kilde”
Du lyver jo

Det er ikke noe uenighet på nettet om at MH-17 ble pepret med skudd fra et jagerfly.
" BBC documentary claims MH17 Downed by Air-to-Air Missiles from Ukrainian Jet"

Opprørerne i Donbass hadde ikke jagerfly. Ergo det var et ukrainsk jagerfly.

1 Like

Så motbevis. det da. Ikke bare sleng rundt deg med påstander om at jeg lyver. Du er direkte useriøs. Men det preger jo alt du skriver. Og slutt med den dustete på stand om at MH17 ble skutt ned av et jagerfly. Selv Russerne har gått vekk fra den løgnen. Hvorfor holder du fast ved den da? Dette er mitt siste statements til deg.

hvilket ikke kan sies om russisk finansierte medier uansett hvor de er i verden

Så motbevis. det da. Ikke bare sleng rundt deg med påstander om at jeg lyver.

Du sier jo at amerikanske kilder (i dette tilfelle Ron Paul institute) og britisk kilde og tyske RTL er betalt av “Russland”

Vi får vel heller ikke glemme at russiske myndigheter på kort tid serverte et halvt dusin ulike “forklaringer” på nedskytingen.

Og vi får også nevne syrias nedskyting av et russisk maritimt patruljefly i 2018 og russernes nedskyting av et koreansk passasjerfly i 1982, selv om omstendighetene da var ganske annerledes. I 2001 skjøt ukrainsk luftforsvar ned et serbisk passasjerfly over Svartehavet under en øvelse med Russland. I 1973 skjøt israelske jagerfly ned et libysk passasjerfly over Sinai. Det er uansett en tragisk påminnelse om hvor raskt en tilspisset situasjon kan utvikle seg og bli offer for menneskelig svikt.

1 Like

Ukjent for meg …

Eksempelvis:

  • MH-17 was shot down by a Ukrainian jet
  • It was blown up by a missile intended for the Russian President’s plane.
  • It was already full of dead bodies and deliberately crashed.
  • It was shot down by a BUK missile but not one of Russia’s.

I starten mente russerne at synderen var et ukrainsk SU-25 kampfly, understøttet med ulike “beviser”. Men de siste årene har historien skiftet om: det var et BUK antiluftmissil, innrømmer de, men denne var ukrainsk. At disse to forklaringene - og de såkalte bevisene - står i rak motsetning til hverandre, får så være. Russerne har aldri redgjort for sine skiftende forklaringer.

https://www.polygraph.info/a/kremlins-debunked-mh17-theories/29251216.html
https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/01/05/kremlins-shifting-self-contradicting-narratives-mh17/

Et problemet med denne typen desinformasjonskampanjer, er at det er fullt mulig å følge de digitale sporene og dermed også avsløre hvordan den russiske etterretningen opererer:

https://www.groene.nl/artikel/het-mh17-complot
https://www.thedailybeast.com/mh17-russia-deployed-its-trolls-to-cover-up-the-murder-of-298-people

Like stille om det som om USS Liberty

  • MH-17 was shot down by a Ukrainian jet
  • It was blown up by a missile intended for the Russian President’s plane.

Det er jo det samme. Meningen var ikke å skyte ned MH-17, men Putins fly.
MH-17 ble truffet av en rakett av type air-to-air.

Russerne laget jo en test som beviste at det ikke var en BUK rakett som rammet MH-17

Så har de altså gjort helomvending. Det vil si, det er to helomvendinger ettersom den ukrainske BUK-teorien også var blant de første, før kampflyteorien ble den førende og BUK-teorien igjen kom på banen og nå er den offisielle versjonen. På et tidspunkt serverte propagndakanalen RT sågar begge teoriene samtidig.

Og det er hele poenget med desinformasjon: tåkelegging og infobombardement slik at ingen lenger kan følge med.