Nyheter MDTV Forum Om Doner

Flyhavariet i Teheran, hvorfor både USA/allierte og Iran frykter en mer utdypende kommisjon

Denne video var eneste bevis inntil noen dager siden før Iranske myndigheter innrømte at de hadde skutt ned flyet ved en feiltakelse. Mens det ikke lå håndfast bevis utenom dette, visste allerede CNN, BBC og “alle andre” i verdens corporate media at Iran hadde skutt ned flyet. Jeg er sannelig ikke sikker på at alle hold i maktapparatet i Iran engang visste dette på dette tidspunktet beskyldningene kom! Og selvsagt, USA og deres alliertes etteretninger visste også på forhånd at Iran hadde skutt ned flyet. Men hvorfor, og hvordan?

Video viser at flyet etter 2 sekunder med filming blir skutt ned. Altså, visst på forhånd den som filmet at dette skulle skje før hendelsen tok sted. Det var sikkert mange flere som filmet dette samtidig forskjellige steder på ruten for å sikre håndfast bevis på at dette flyet ble skutt ned. Mannen som har filmet dette heter Nariman Gharib, og jobber for nettverket “Iran International”. En svært anti-IRansk nyhetsformidler som er direkte støttet og finansiert av Saudi Arabia. Legg merke til at mannen ikke engang bryr seg om det som skjer, eller ikke blir sjokkert av det han oppdager. Mao, han er klar over at det skal skje, og oppfører seg profesjonelt. Dette er bare nok en sånn type jobb for vedkommende. Andre video som er tatt opp av flyet er når det brenner og er på vei ned i krasj.(youtube) Folk hyler og skriker, og ber om hjelp fra gud og alskens for at dette skal gå bra. Men som sagt, denne mannen er bare tyst og synes det hele er veldig lettvint å ta opp tydeligvis. Sikkert svært lønnsomt for han, økonomisk. Enkle penger.
Denne mistenkelige video er bekreftet for å være ekte av Iranske myndigheter.(farsnews, IRIB2)

Iran har sagt i ettertid at de skjøt ned flyet, som var på vei mot en sensitiv militærbase utenfor Teheran. Det som Iranske myndigheter vet som de har delt med oss, er at flyet endret kurs fra sin opprinnelige, til å kjøre et sted sivile fly aldri operer. Og sambandet mellom flyet og flytårnet skal angivelig være brutt, så det var ikke mulig for militærbasen som etterpå fyrer av raketten å bekrefte eller avkrefte om dette flyet på vei mot dem er et fly med gode eller dårlige hensikter. Jeg er HELT overbevist om at de visste at det var et sivilt fly. Men det de kunne være redde for var om flyet var fullt av sprengstoff, og programmert for å styrte inn i noe militærsensitivt, eller hadde noen annen formål som ikke hadde gode hensikter. Det er på dette tidspunktet personen som har ansvaret for denne rakettsiloen bestemmer seg for å handle med å skyte det ned. Og det er dette myndighetene, altså Rouhani og hans parti sier etterpåklokt er en menneskelig svikt. Jeg vil ikke kalle det selv om det er en tragisk ulykke nå kunne det vært et avverget terrorangrep i motsatt tilfelle. I en video jeg så tidligere med en IRGC offiser av høy rang, skal hver luftverntårn ha egen rådighet over sine raketter. De bestemmer selv om de skal skyte ned noe eller ikke. Dette desentraliserte systemet fungerer svært godt for IRGC. Alle som skal komme inn på basen må oppgi dagskoder, til og med øverste lederskapet i IRGC. Dette skal hindre at fienden får tilgang til basen via avhoppere eller landssvikere. Jeg fant ikke igjen video med dette intervjuet men den skal finnes på youtube hvis den ikke ble fjernet senere.

Hvorfor vil ikke Iran akkurat nå åpne for en ny utdypende internasjonal havarikommisjon?
MANGE grunner. De ønsker ikke å dele informasjon om sine raketter, sine rutiner for rakettsiloer og luftforsvar, uthenging av personell som er ansvarlig for nedskyting og de indre uroligheter dette kan skape ved sensitive temaer. Ja og ikke minst negativ blest om Iran mens det foregår, det er garantert at dette vil bli politisert til de grader i vesten, og sannsynligheten for at kommisjonen ikke er nøytral er også stor. Denne negative blesten tar over for momentumet som Soleimani’s begravelse skapte, noe som er svært synd for Iran som hadde sjakk matt på fienden PR messig for en kort stund.
Spesielt er det viktig for Iranske militære myndigheter at det ikke kommer fram for mye info, men også det at det blir større press for Iranske offiserer og soldater “å trykke på knappen” når de mistenker fienden skal komme med sine angrep mot Iran. Det er viktig at de ikke frykter for sine karrièrer eller represalier fra myndighetene ved å gjøre en sånn avslutning når de er i tvil om situasjoner som oppstår. Normalt sett er det ikke noe problem, når noe flyr mot en militærbase som ikke er vanlig reisevei, så er det militære mål.
I tillegg er det flaut at andre kan ha tukler med flyet som har vært i Iransk lufthavn før det ble skutt ned. Eller mens det var i luften.

Hvorfor ønsker ikke USA og deres allierte, og deres etterretning noen utdypende havarikommisjon?(med mindre den er rigga i deres favør da)
Det er enkelt. De kan ha stått bak forstyrrelsen av flyet og blokkert kommunikasjonen med flytårnet som har ført til at ansvarlig for luftvern på sensitiv militært område har bestemt å skyte det ned. Hvis det kommer fram at noen har tuklet med utstyret, via noe logging ombord på flyet, så er det en stor katastrofe. Personlig har jeg lenge visst at f eks flyet som styrta i world trade center var fjernstyrt, og at andre episoder med fly er svært mistenksomme. Et fly blir ikke bare borte f eks. Det blir ikke bare skutt ned på moro heller, med unntak av noen svært få tilfeller som f eks USA nedskyting av Iransk sivilt fly i persiske bukta.
Men det er ikke en allmenn oppfatning at etterretninger driver å leker med folks liv på denne måten, og det vil bety svært mye for folk å finne ut av dette. Men det vil gjøre det mye vanskeligere for CIA, Mossad og andre å bruke sivile fly til deres formål dersom det blir avslørt. Og dessuten vil det bli helt uholdbart mye negativ PR for etterretningen som står bak en slik handling. Da vil veldig mye annet helt klart trekkes i tvil når det gjelder deres informasjon til offentligheten… som Russiagate og alt annet bedrag.

Hvem tjener på flynedskytingen?
USA og deres alliertes etterretning, dypstatskompleks. Som sagt, terrormordet av Soleimani og andre var med på å gi et svært sterkt svar fra Iran. Iran viste muskler og USA og deres allierte kunne bare stå å ta i mot. Fienden til Iran klarer ikke å gi et militært svar, så de kan ha skapt en situasjon som skal gjøre at PR etter en sånn ydmykende hendelse skal gå over fra USA’s baser som blir bombardert til at Iran skyter ned sivilt fly. Vestlig massemedia har under hele perioden fra Soleimani ble bekreftet død til Iran skjøt raketter mot USA’s baser, vært ute etter å lyve om konflikten og konteksten til hendelsene. Ingenting av deres løgner fungerte, helt til fly styrten. Det var første gang noen brydde seg om propagandaen deres.

Hvem tjener absolutt ikke på nedskytingen?
Helt klart Iran og da spesielt deres militære og IRGC som hadde direkte ansvar her. Helt klart er vestlige/vestligestøttet etterretning ute etter å lage mest mulig problemer for spesielt IRGC som er Irans vokter. Uten IRGC vil det nærmest være fritt fram som hvilket som helst land i f eks latin Amerika å gjøre statskupp i Iran, eller militær intervensjon i Iran. Uten IRGC vil sannsynlig alle land som gjør motstand mot USA sin arroganse og okkupasjon tape kampen, og USA beholder status quoen.

Her er siste nytt, her står det at Iranske myndigheter helt fra første time skal ha samarbeidet med eksperter fra flere land for å etterforske hendelsen. Noe som tyder på at de reelt ønsket raskt å finne svar på hva som skjedde, og ikke hadde som hensikt å skyte ned et fly med sivile ombord.


PS: Det kommer frem her at de leter etter om noen har tuklet med kommunikasjon eller navigering av flyet…

Min personlige mening er at Iran med hjelp av nøytrale internasjonale aktører må avsløre hva som har skjedd hvis de kan, og at selv om dette vil bli sensurert i vestlig masse-medie så fort slikt kommer frem, bør Iran gjøre det likevel for at de som ønsker å oppsøke sannheten kan søke etter den nå og senere. Og la det være en historieleksjon og et godt eksempel for folk om hvor langt vestlig etterretning er villig til å strekke seg for å holde på makten i verden.

Hovedkilde til analyseteori:
Omid Dana på Youtube

4 Likes

Det gir 9/11 deja vu med det 5 dansende Israelere som var der for å dokumentere hendelsen

2 Likes

Kapre fly er svært enkelt… Alle sofistikerte land kan dette! Vi må ikke være så naive i forhold til slike hendelser.

3 Likes

Vent med å akseptere dette konspirasjonsvrøvlet til vi får ut innholdet i de svare boksene. Forsøket på å lage en konspirasjonshistorie før Iranerne sel erkjente å ha skutt ned flyet, burde vel ha skapt litt varsomhet? Og når Iranerne nå fortsetter undersøkelsene sammen med Ukraina (+ evt. Frankrike) burde det vel ikke være noen grunn til å mistenkeliggjøring den prosessen?