Nyheter MDTV Forum Om Doner

FHI: Portforbud kan være brudd på menneskerettigheter

Originalt publisert på https://steigan.no/2021/01/fhi-portforbud-kan-vaere-brudd-pa-menneskerettigheter/

Folkehelseinstituttet (FHI) er sterkt kritisk til innføring av portforbud. FHI mener et portforbud kan være i strid med menneskerettighetene. Dette skriver NRK på sine nettsider. Kanalen fortsetter: FHI: Gevinsten er liten I sitt svar er FHI sterkt kritisk til behovet for et portforbud. De skriver: «Den smittevernmessige gevinsten ved portforbud, som altså skal redusere kontakthyppigheten…

4 Likes

“Good cop/bad cop”-strategien lever altså fortsatt i beste velgående.

Regjeringens jobb er å spille bad cop. For å sette det på spissen: Regjeringen kan si “Vi foreslår å sende alle nordmenn i konsentrasjonsleir og gasse dem ihjel, for å få kontroll på smitten.”

Så kan FHI svare: “Regjeringens forslag er altfor sterkt. Vi er enige i at alle nordmenn bør i konsentrasjonsleir, men det er ikke sikkert at alle bør gasses ihjel. Vi bør ikke forhaste oss. La oss avvente og se an situasjonen litt.”

Da fremstår FHIs forslag som rimelig for folk flest, sammenlignet med regjeringens.

Og ja, jeg setter det litt på spissen for å få frem poenget her. Poenget er altså at FHIs jobb er å fungere som kontrast til regjeringen. Når portforbudet kommer blir det kanskje en noe mildere variant enn det regjeringen opprinnelig foreslo, og da blir folk flest fornøyd.

Se for deg at du er en veldig naiv og uerfaren ungdom som skal kjøpe din første bruktbil. Jeg er en kynisk selger som skal selge deg en dårlig bruktbil som jeg mener er verdt fem tusen kroner. Da ber jeg først om f.eks. 100 000 kr. Du syns selvsagt det er altfor dyrt, så du byr ti tusen. Jeg sier tyve tusen, og du sier femten. Også sier jeg “deal”, og du tror du har gjort et kupp. Men jeg svindlet deg og fikk tre ganger mer enn jeg selv mente bilen var verdt. (Det er dette Donald Trump kaller “The art of the deal”. Ren pruting, altså. Et primitivt salgstriks.)

Koronarestriksjonene vi allerede lever med er forresten også brudd på menneskerettighetene, uten at noen ser ut til å la seg plage av det. Ihvertfall ikke politikere, media eller folk flest.

11 Likes

Veldig bra analyse K11 :slight_smile:

Det trikset der har de alltid brukt, spess i lønnsforhandlinger.
NHO - Næringslivets Hovedorganisasjon går ut med krav om å fjerne en rekke tillegg, rettigheter, ned i pensjon og lønn, etter litt forhandlinger så ender hele oppgjøret i null der arbeiderne slår seg på brystet og sier at vi gikk i det minste ikke ned i lønn så sånn sett kan vi ta det som en seier.
Stå på kamerater, vi klarte å hindre NHO i å sette oss ned i lønn i disse forhandlingene også, en stor seier.

NHO ler så tårene triller hele veien til banken og alle er fornøyde og glade … slik blir det så klart med portforbud loven også.

Folk jubler for at portforbudet ikke skal gjelde fra kl 14.00, men i stedet fra 16.00 slik Erna hadde tenkt i utgangspunktet.

5 Likes
1 Like

Menneskeretter skal en ikke le av, men det er grunn til å le av dem som blander kortene så bastant.

Jeg registrerer at Venstres tidligere leder, Skei-Grande har slengt seg på menneskerettsvogna, og syter om menneskeretter og at “tillit” dog er det beste.

Jo, jo.
Det er jo fint at de av oss som har tillit kan fortsette med det, og fortsette å holde oss hjemme om kveldene, både av litt angst for koronaen, og dertil av litt hensyn til dem vi ikke vil smitte.

Men:
Hva med de “leie”, de som er lei koronaen, og for all del MÅ ut og drikke og danse og menge seg med venner og kreti og pleti, bare fordi de MÅ?

De må passes på. De har ingen tillit til påbud eller eksperter, men følger magefølelsen og driftene. De driter i om de smitter noen, eller kanskje får med seg litt smitte hjem igjen, for de blir jo ikke særlig syke likevel, unge og pene som de er.

Disse må passes på, av hensyn til oss andre - vi som har som menneskerett å bli beskyttet av det samfunnet vi velger å betale skatt til. De som passer på i Norge heter Politiet. De må ha noen hjemler for å kunne gjøre jobben sin, og det heter blant annet portforbud.

Protestantene mot dette er ikke ute etter å beskytte “folket”, bare “folka”.

Og jeg som var så enig med deg i en annen tråd… men her tar du feil. De som er i risikosonen vaksinerer seg. Vaksinen er som produsenten påstår 95% effektiv, det er nesten 100% det. Når alle de som er i risikosonen er vaksinert, Må nesten livet tilbake for oss vanlige folk, fordi da er begrunnelsen for lockdown og tiltak borte.

3 Likes

Det at så mange er fullstendig systemlojale, det er det virkelig farlige for verden.
Alle beviser om en meget planlagt operasjon mange år tilbake i tid beviser at dette er kun satt i verk (med god hjelp av Corman Drosten rapporten til Eurosurveillance i jan 2020) for å gjøre store endringer på planetens innbyggere. Den som enda sitter og følger med på fjernsynet og riksmediene og er villige til å la seg dope av propagandaen, de er de farlige NYTTIGE IDIOTENE. Se bare på de uhyggelige episodene fra Australia/New Zealand, Canada, USA, Skottland, England, Spania hvor innbyggere dras ut av biler og kastes i bakken - fjernes fra de offentlige plasser.
Alle beviser til og med fra Statistisk Sentralbyrå, WHO, CDC viser med all overbevisning at sesonsinfluensaen er byttet ut.
Aldri har vel verden blitt nedstengt av sesonginfluensa tidligere? Husk pgså at det er umulig å stanse noe som er så lite at det flyter på luftdråper i jet strømmer rundt kloden.
Å bruke ett munnbind for å stanse ett virus er som å bruke ett fotballmål for å stanse en mygg.
Bakterier er mye større (og farligere) enn et virus. Der gjør munnbind en meget bra jobb.
Er du frisk, la være å teste deg. Er du syk (forkjølet - influensa), hold deg hjemme og ta deg en 3 dagers egenmelding. Slutt å teste dere da testene brukes mot oss alle for å kun stenge ned - tyrannisere oss.
Jeg har selv nyttige idioter i familien (uniformerte ansatte). De vet hva som kommer og blir nå drillet til å trenge seg inn i hus og hente folk til internering.

Det er noen troll på kommentarfeltene her på Steigan. De kan gjerne få alle mine fremtidige doser med vaksine og holde seg hjemme i lang tid da de er smittebærere iht FHI).
Vi andre skal ha frihet. Gjør mer som skikkelige mannfolk i London. Ta på dere gamle gassmasker og skikkelige anleggshjelmer - fyll opp alle landets gater og krev en stans på galskapen.
Politiet (de nyttige idiotene) vil angripe med tåregass. Er vi mange nok så kan de ikke angripe oss.
Da kan Stortinget igjen ta over kontrollen av landet og de nåværende Regjeringsmedlemmene (landssvikerne) vil da kunne straffeforfølges.
99,9 % av alle mennesker på jorden tåler sesonginfluensa hvert år (til man er 70 år).

4 Likes

Jeg minner om at det i 2020 døde langt færre mennesker av Covid-relaterte årsaker i Norge enn det vanligvis dør av influensa på et år, at medianalderen på de døde var 84 år, flertallet av de døde bodde på sykehjem og de aller fleste hadde alvorlige underliggende tilstander fra før.

Generelt portforbud i en slik situasjon er å skyte spurv med kanon, for å uttrykke det veldig pent.

Mye beskyttelse for risikogruppen kan oppnås med gode smittevernrutiner i eldreomsorgen og i helsevesenet for øvrig. Hvis vaksinen viser seg å være trygg og virksom når det gjelder å beskytte mot alvorlige symptomer hos risikogruppen, er epidemien uansett snart over.

5 Likes

Ingen er vaksinert i Norge i dag, bortsett fra noen få hundre, og ingen av dem er i den gruppa vi snakker om her.
Du fantaserer om hva som kanske er fremtiden, men det vil trolig ta minst ett år før alt er gjort, om ikke mer.
De gærningene som driter i alt vil i alle fall være blant de siste som får vaksninen, om de skulle gidde i det hele tatt.

De gærningene som driter i alt, liksom. Det er jo en glitrende analyse.

3 Likes

Ettersom man ennå ikke vet om vaksinen virker mot smitte, i følge FHI, men kun at den demper noen symptomer, og smitteverndirektøren i FHI har advart på Dagsrevyen om at manglende symptomer hos vaksinerte potensielt kan gjøre at de smitter flere, har det vel lite å si.

2 Likes

Jeg synes at vi skal kreve at vaksinen gjør det de påstår at den gjør: de sier at den er 95% effektiv. Det må bety, hvis det ikke er bedrag, at vaksinen forhindrer 95% av død og intensivinnleggelser.

Smitte kan vi se litt bort fra, hvis vi aksepterer deres egen argumentasjon om at den er 95% effektiv, vil pandemien være over når alle de risikoutsatte er ferdig vaksinert. Det spiller ingen rolle om det er “smitte” i samfunnet hvis alle de som kan dø eller bli alvorlig syke av den faktisk ikke blir syke eller dør. Dette er logisk ikke sant?

Jeg har ikke noe tro slik som Brunders sier at dette skal ta årevis, Høie selv har jo sagt før sommeren.

Jeg tror det er viktig å holde politkere og vaksineforkjempere helt bokstavelig talt ansvarlige for det de lirer av seg: 95% effektiv betyr 95% effektiv, svake grupper får den og slutter å dø. Det er en ganske enkel logikk som det er vrient for makthaverne å vri seg unna synes jeg.

2 Likes

Jeg synes det er interessant å se hva FHI selv sier om vaksinene:

Om Pfizer-vaksine:
“Hvor godt vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom og smittespredning, samt varighet av beskyttelse etter vaksinasjon, er foreløpig ikke klarlagt.”

Om Moderna:
“Hvor godt vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom og smittespredning, samt varighet av beskyttelse etter vaksinasjon, er foreløpig ikke klarlagt.”

Om AstraZeneca
“Det er foreløpig ikke vist at vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom eller mot smittespredning. Varighet av beskyttelse etter vaksinasjon er foreløpig ikke klarlagt”.

Det går også tydelig fram at vaksinene er testet usedvanlig kort og at de derfor kun har midlertidig, betinget godkjenning (underforstått: man kjenner ikke eventuelle langtidsvirkninger som ev. kan gjøre at vurderinger av nytte mot risiko kan endres):

“Flere av koronavaksinene som er under utprøving vil i første omgang få en betinget godkjenning. Betinget godkjenning kan utstedes i situasjoner der en sykdom utgjør en alvorlig trussel mot folkehelsen og det ikke finnes andre behandlingsmuligheter. Vaksinestudiene er gjennomført på samme måte som for andre vaksiner, men observasjonstiden ved godkjenningstidspunktet er kortere.”

[…]
Koronavaksiner anbefales først og fremst for å beskytte enkeltindivider som risikerer alvorlig forløp av covid-19 (risikogrupper).
[…]
Det er hittil lite erfaring med vaksinasjon av gravide og ammende. Det er derfor foreløpig ingen generell anbefaling om vaksinering av gravide.
[…]
Vaksinering av gravid helsepersonell som ikke har andre medisinske risikofaktorer anbefales i utgangspunktet ikke, og denne gruppen anbefales å følge råd for helsepersonell som er gravide"
.
Kilde:

1 Like

All faktainformasjon om “the covids 19-(21-22-23-24-25)” er tilgjengelig for alle som gidder gjøre sin egen research.
Tenk om vi hadde godtatt at eks. Tesla hadde sagt / krevd overfor staten Norge, rett ut at de nekter å være ansvarlige for enhver skade som måtte oppstå om bremsene på bilene deres ikke skulle fungere.
Rett og slett. Kanskje de virker, kanskje ikke…
Hadde vi kjøpt den overprisede søpla deres da?? Hva med forsikringsselskapene i Norge?
Tror dere de betaler dere hvis dere blir lammet og havner i rullestol? / andre skader?
Hvem andre enn giftprodusentene (vaksine komplekset) kan kreve slik ansvarsfraskrivelse av alle jordens regjeringer og komme fra det uten å bli fullstendig saksøkt ned i konkursen.
At noen tror det er snakk om å være glad for å FÅ (LES i gave) vaksinen. Da bommer de katastrofalt.
Trolling kan man bedrive annet sted enn på steigan.no.
De kommer snart (som jeg skrev lengre opp) til å ta seg inn i hjemmene til dette landets innbyggere.
Det er bevist at man bryter smittevernsloven på mange forhold med dagens tiltak da det iht FHI og SSB er en underdødelighet (ikke det motsatte som loven krever), for å kunne kalle dette en PANDEMI.
Vi er lurt og de kommer hjem til dere. Slutt å teste dere. Gå ut på gaten og protester. Saksøk landssvikerne som kjører med piggdekk på grunnloven vår.
Det er bedre å kjempe stående enn å bli drept knestående. Det blir steintøft fremover.
image
image
Masse mer her: https://dollarvigilante.com/channel/
Og jeg maser igjen på dette med hvilke land som får befolkningsreduksjon (får det jævlig).
https://deagel.com/forecast
Bare å begynne med dette kurset først som sist:
https://jegerproveeksamen.no/logg-inn/
Skaff dere noe som smeller. De kommer og er tungt væpnet de nyttige idiotene som dere ser opp til.
image

3 Likes

Helt enig.

Men disse vaksinene er svært eksperimentelle og man vet veldig lite om både virkninger og eventuelle langtids-bivirkninger ennå.

Det jeg synes er trist, er hvis unge mennesker (eller til og med barn) som ikke er i risikogruppene og som har ekstremt liten sjanse for å bli alvorlig syke eller dø av Covid (langt mindre enn ved vanlig influensa), skal ta disse eksperimentvaksinene i en form for misforstått solidaritet med de gamle, spesielt når man ikke en gang vet om de beskytter mot smitte. Men uansett synes jeg ikke barn og unge skal ofre seg og ta risiko for de eldste.

3 Likes

Hvis vi ikke allerede var så slepphendte, kunne kanskje hele greia vært unngått?

Det er jo ikke akkurat slik at regelene har blitt overholdt tidligere heller, i noen forstand. Kan vi ikke i starte med å omskolere noen kelnere til snekker? Eller begynne å betale det det faktisk koster å være stor kar.

Når politiet må gripe inn gang på gang for å stoppe åpenbart idiotiske arrangementer, så syns jeg ikke det er for mye sagt.

Dette er jo vesentlig informasjon. Vaksinefantastene burde få FHIs uttalelser i posten, om det hadde vært mulig.
På den annen side, erfaringene fra USA og theGOP, tilsier vel at det mer trolig ville være som å skvette vann på gåsa.
Vi er ikke vaksinert mot idioti i Norge heller.

1 Like

Ja, jeg foreslår at runeulv tar inn Bent Høie som snekkerlærling. Høies eneste jobberfaring er “diverse jobber ved Sola Strand Hotell” (direkte sitat fra www.regjeringen.no), og det ryktes at han jobbet som kelner der.

4 Likes

Ine - Sommerjobb i blomstebutikk.
Erna - Operasjon Dagsverk
Bent - Kelner
Etc…