Nyheter MDTV Forum Om Doner

Farlig fiskeripolitikk

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/farlig-fiskeripolitikk/

Av Frode Bygdnes. 95% av fiskebrukene som nylig ble kontrollert i Nordland, brøt regelverket. Det ble avdekket dårlige og uavklarte boforhold for fiskeindustriarbeiderne som var underbetalt og manglet overtidsbetaling. Tidligere er det meldt om reine slavekontrakter for utenlandske arbeidere i Finnmark. De hadde fått jobb gjennom bemanningsbyrå. Les: Avdekket slaveliknende forhold i fiskeindustrien Fiskebrukene baserer…

4 Likes

Det som trenges er at det blir slutt på trålerne og heller la vanlige fiskere få kvotene. Det er ikke fiskerne eller brukene som løper av gårde med gevinsten. Fiskere legger opp fordi de (akkurat som bøndene) går med tap i stadig større grad.
Når vil folk lære at det er matprodusentene vi lever av?

2 Likes

Sannsynligvis blir det heller forbud mot fritidsfiske.

Det er vel produsentene som blir ivaretatt her? På bekostning av matsikkerheten din.

Pengene går til butikkeiere eller heller konserneiere som håver inn. Om de brydde seg om matsikkerhet ville de nok ikke importert i storskala fra USA og Israel mens bønder må kaste mat det ikke er noe galt med. For den saks skyld så kunne vel staten kjøpt opp mat og gitt det til matbanker som er i manko mens antall personer/familier som lever i fattigdom er stigende, noe politikkerne våre gir blaffen i mens de deler ut penger til seg selv i form for tilgodegjørelser som bør komme ut av egen lommebok. De er jo ikke akkurat fattige og aner ikke hva hverdagsliv for Ola og Kari Nordmann koster. Var det opp til meg ville politikkere leve på minstelønn uten noen tillegg så de er i kontakt med realiteter og om de har eierskap som gir inntekt så bør det trekkes fra den offentlige lønna. Er trøtt av å se dem gi seg selv lønnsøkning mens de forteller folk som ikke har noe å være sparsommelig. Attpåtil skulle jeg likt å se dem gjøre faktisk arbeid på normale arbeidsplasser. Enhver leder av hvilken som helst bedrift bør gjøre jobb på gulvet med arbeidere for å se hvordan hverdagen er for arbeidsstyrken ellers er man en elendig leder. Samme gjelder politikkere.

1 Like

All matvare- beredskap er borte, over hele verden. At vi svever i den villfarelse at våre oljedollar skal kunne berge oss gjennom noe som helst, må skyldes kollektiv amnesi.
Det er ikke en gang sikkert at olja vil hjelpe.

1 Like