Nyheter MDTV Forum Om Doner

Faktasjekk: Nei milliardærene har IKKE gitt mye penger til Notre Dame

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/faktasjekk-nei-milliardaerene-har-ikke-gitt-mye-penger-til-notre-dame/

Etter den katastrofale brannen som ødela store deler av taket i katedralen Notre Dame i Paris gikk noen av de rikeste milliardærene i Frankrike ut med store løfter om at ville bidra enormt til å gjenreise katedralen. Uttalelsene var så sterke at vi også gjenga dem her. To av Frankrikes rikeste familier ledet av François-Henri…

4 Likes

Jeg lurer egentlig ikke på om om Moxnes tør å kommentere alle kirkebrannene i Frankrike om dagen, da han ønsker det samme vibrerende samfunnet i Norge.

1 Like

Mere faktasjekk.
Det er ingen skogbranner i Amazonas.
Det er bøndenes årlige påsatte branner.
Det får det til å gro bedre.

1 Like

Macron ønsker å gjøre Notre Dame til et minnesmerke over seg selv, derfor bør ikke gjenoppbyggingen støttes. Audun Engh Skriver:

Dårlig nytt fra Frankrike: Parlamentet har avvist Senatets vedtak om at Notre Dame skal restaureres slik kirken var før brannen. Macrons drøm om et «nyskapende» spir til minne om ham selv kan dermed bli realisert. Kulturministeren sier: The "aim is to give Notre-Dame a restoration appropriate for the place it has in the hearts of the French people and in the entire world». Meningsmålinger viser at flertallet ønsker en autentisk restaurering. Det er imidlertid stor sannsynlighet for at regjeringen i kjent autoritær stil vil delegere til den modernistiske kultureliten å definere folkets «egentlige» ønsker og behov. De Gule Vestene og andre opprørere bør engasjere seg og skremme makteliten fra et katastrofalt kulturminneovergrep. SITAT: «His political opponents, however, favored an exact replica and as a result, the opposition-controlled Senate, the parliament’s upper house, rejected the law.
The National Assembly, the country’s lower house, controlled by En Marche, overruled the Senate to ultimately pass the bill. But the final text did not directly address the architectural form of the reconstruction and left the spire design undetermined.
The “aim is to give Notre-Dame a restoration appropriate for the place it has in the hearts of the French people and in the entire world,” Culture Minister Franck Riester said.
In an opinion poll published in April, most respondents said they wanted the cathedral rebuilt as it was before the fire.»

1 Like

Hvem skal betale for dette? Håper man på at Saudi Arabia skal betale for dette (i bytte med at det bygges en halvkule på toppen av Notre Dame)? Eller at Russland skal betale for det (i bytte med en løkformet kule på toppen av Notre Dame)?

1 Like

Myndighetene påsto at brannen ikke var påsatt før etterforskerne hadde satt sin fot på branntomten. I samme uke ble andre kirker i Frankrike satt i brann eller vandalisert. Forrige år over tusen, og det samme ser en i alle europeiske land, vandalisering av kirker og den kristen kulturarven.

Som på den andre siden av dammen, i USA også riving av statuer av historiske personer. Dette må ses i en større sammenheng, det er mer sannsynlig at det er organisert enn at det et resultat av individuelle handlinger.

At parlamentet har avvist at Notre Dame skal restaureres til slik Kirken så ut før brannen, gir mistanke om at de vil at Notre Dame skal bli et felles religiøst bygg for alle de store religionene i multikulturismens ånd, og at Notre Dame dermed blir borte som et samlende kristent symbol. Akkurat som de som driver krig mot den vestlige kristne kulturarven vil.

Fordi flertallet i Frankrike og som står for skattegrunnlaget er kristne, og fremdeles er i flertall.

1 Like

Husk at de også tar Frøya, som representerer vår norrøne kulturarv. Vi skal være identitetsløse!

2 Likes

Det tok litt tid før jeg tok den. Men selvfølgelig: Norrøn gudinne og åsted for vindkraftnaturødeleggelse.

Moxnes; “Om elefanter var på størrelse med mygg kunne de levd her på kontoret og jeg ville peraonlig reddet hele elefantbefolkningen i verden”.