Nyheter MDTV Forum Om Doner

Facebook og Twitter krysser ei farlig linje

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/10/facebook-og-twitter-krysser-ei-farlig-linje/

Kort før valget i USA bestemmer teknogigantene seg for å hindre tilgang til informasjon og artikler som er negative for deres foretrukne kandidat, Joe Biden. Avisa New York Post publiserte 14. oktober 2020 eposter som handler om Joe Bidens sønn, Hunter Biden, og hans mildt sagt tvilsomme forhold til det ukrainske energiselskapet Burisma. Hunter Biden…

5 Likes

Det jeg synes er mer “farlig” enn at makta gjør det de nå gjør (som tross at er lenge varslet) er et servilt folk det ikke lenger finnes noe fraspark i. Passivisert, apatisk, parkert.

5 Likes

Om litt så blir upolitisk og ikke korrupt et viktig innsalg vedrørende valg av sosial media og søkemotorer er mitt bet. Det er ikke noe fysisk avstand på nettet og Twitter, Google og Facebook riskerar hinsides mye når de blander inn politikk og sensur i business idén sin.

17 Great Search Engines You Can Use Instead of Google

If you are unwilling to trade privacy for convenience or have specific search needs, there are a number of Google alternatives that offer a better search experience.

Interessant i den siste artikkelen er at det finnes tydeligvis søkemotorer der deler av “vinsten” som de genererar går til ulike prosjekter som er samfunnsmessige bra. Corporate social responsibility med en vridning typ.

2 Likes

Tror du er inne på noe her. Nå har nok forretningsmodellen for de du nevner lenge beveget seg bort fra sin opprinnelige idé og heller strukket seg etter makten som ligger i å styre det politiske ordskiftet og strømningene i samfunnet. At denne utviklingen har blitt tolerert i det paranoide USA kan bare bety at det har skjedd med myndighetenes velsignelse eller diktat. Men uansett kan resultatene vi ser i dag, der sensur, utestengelse og politisk enfold har blitt normen, kanskje bedre defineres som usosiale medier?

3 Likes

Har forsøkt duck duck en stund nå. men det fungerer dårlig. Skal jeg søke etter noe utenom det vanlige finner den det ikke.

1 Like

Jeg bruker ulike søkemotorer men når jeg er på jakt etter informasjon, produkter og tjenester så går jeg innom Google første gangen. Når jeg vil vare anonym og til vardagliga ting, Duck som er helt ok.

1 Like

Det er ikke første gangen facebook eller/og twitter søker å styre den politiske debatten. Man kan undre hvem som driver dem!

3 Likes

Duck er bra søkemotor. Jeg bruker tutanota epost tjener og Opera nettleser med gratis VPN tjeneste som regel. google tjenester går stort sett i bare youtube. Så bruker jeg det frie Kinesiske operativsystemet deepin på begge mine datamaskiner. Har en win10 på den ene, som jeg stort sett bare bruker til musikk produksjon. Ellers er windows blokker her hos meg. Hvem vil betale penger for noe så usikkert når man kan få bedre sikkerhet med gratis linux. Sikkerheten er opp til hver og en, men burde prioriteres, spesielt når man vet att man kan få den helt gratis.

5 Likes

Eierskap av Facebook
https://stockzoa.com/ticker/fb/
https://stockzoa.com/cusip/30303m952/
https://stockzoa.com/cusip/30303m902/
Eierskap av twitter
https://stockzoa.com/ticker/twtr/
https://stockzoa.com/cusip/90184l902/
https://stockzoa.com/cusip/90184l952/
https://stockzoa.com/cusip/90184lad4/
https://stockzoa.com/cusip/90184laf9/

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.