Nyheter MDTV Forum Om Doner

Eurovänstern fast i sin dröm

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/eurovanstern-fast-i-sin-drom/

Av Mikael Nyberg. JONAS SJÖSTEDT (Vänsterpartiet) anförde nyligen hotet från de högerextrema som skäl att stryka kravet på ett svenskt utträde ur EU.[1] Vänsterpartiet ska i stället, förklarar han för Expressen, utmana de marknadsliberala krafterna från insidan.[2] Det är en tanke som tänkts förut i den europeiska vänstern. Det brukar sluta illa. Hösten 2004 hade…

2 Likes

50% av svenske arbeiderklassemenn skal dø ensomme uten barn, men det er at EU ikke tar i mot flere innvandrere, som er problemet.

Alt snakk om at de på venstresiden bryr seg om den hvite arbeiderklassen er bullshit, all den tid de ALDRI foreslår politikk som vil ende opp med lavere boligpriser og høyere lønninger for den hjemlige arbeiderklassen.

2 Likes

Trusselen fra de høyreekstreme gjør at venstresiden ønsker å beholde EU? Hmm…

  1. Er det de gule vestene som skremmer? Eller folkemassene som stemmer på populistiske partier? Opprøret mot kapitalmakta skremmer altså de venstreorienterte, og de søker tilflukt i EU - av alle steder. Ser at Soros, EU m.fl. sponser rikelig venstreorienterte tenketanker i den eu-vennlige klubben. Der kan de kose seg i komfortabel avstand fra folket.

  2. «EU er først å fremst et verktøy for selskapene til å utforme lovene. De fant ut en gang at det koster mindre å lage lovene enn å bryte de.»
    -Prof Rainer Mausfeld

Anbefaler på det sterkeste intervju med Rainer Mausfeld, norske tekster: https://www.youtube.com/watch?v=V97tOVrDebo&feature=share

1 Like

Har foreløpig bare sett fem minutter, men det virker interessant. Og komisk, hvis de skal fortsette å oversette “saueflokken” til “lam”. At sauen er litt skrøplig til beins fordi den var lam som liten, er bare tull. Det er ikke derfor den er så vinglete. Og disse gutta forholder seg ikke til bibelske begreper som kan forvanske budskapet; det er definitivt ikke Guds lam de mener å karakterisere saueflokken som, det er en saueflokk.

2 Likes

Dette burde være en god indikasjon på at det venstre som har fått overleve i Vesten, fikk overleve som judasgeit, slik arbeiderne godtok dyrere bolipriser, lavere lønninger, høyere skatter og dårligere arbeidskår, fordi innvanding øker profitten.

2 Likes

Judasgeita, er den nært beslektet med gjøk? Jeg mener den kan ha pynta seg med lånte gjøkefjær i hvert fall. Kledelig.

1 Like

De er vel memetisk beslektet, da man bruker dyreverden for å beskrive usmakelige økologiske nisjer hos våre medmennesker.

1 Like

Ok, skjønner!

:owl:

Hvis Marx hadde forvillet seg inn i en tidsmaskin og havnet i dagens Europa, så ville han ha brent manuskriptet til Kapitalen. Åtte timers arbeidsdag, fem dagers arbeidsuke og lange ferier! Kanskje han ville engasjert seg for marginale forbedringer, eks høyere minstelønn, bedre oppsigelsesvern (om det er mulig innenfor fysikkens lover) etc etc - nøyktig slik venstresiden engasjerer seg. Ære være de for det.

Men i det store og hele så er det vestlige nyliberale Europa implementasjonen av det samfunnet som venstresiden har drømt om helt siden Marx. Hvorfor skal de opponere mot en makt som har realisert drømmen? Selvsagt vil ingen si at alt er perfekt, men dog. Når alle målene er av materialistisk karakter så er det vanskelig å se noe problem i et samfunn hvor matriell nød i all hovedsak er borte. (Marx´ beskjeftiget seg ikke særlig med hva mennesket egentlig skulle gjøre med fritiden, bortsett fra noen, akk så småborgerlige passasjer om å lese dikt eller dyrke kulturinteresser)

Faktum er ikke bare det at venstresiden har mistet sin kraft. Den er absorbert av- og blitt en del av det rådende system, gjerne som «opposisjon» sponset av EU, Open Society, og det som verre er (se neders på denne sida feks. https://www.eurozine.com ) Venstresiden finnes ikke lenger og den vil ikke gjenoppstå. Den som har behov for merkelapper kan alltid fortsette diskusjonen hva som egentlig er venstre, eller hvor mange nyanser som finnes av rødt.

1 Like

Videoen virker bra. Skal se hele senere. Men til den som har tekstet det lønner det seg å korte ned en del og holde tekstene på to linjer, lettere å henge med for seerne da.