Nyheter MDTV Forum Om Doner

EU (og Norge) forlenger sanksjonene mot Syria – aktivt forsøk på å hindre gjenoppbygging

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/05/eu-og-norge-forlenger-sanksjonene-mot-syria-aktivt-forsok-pa-a-hindre-gjenoppbygging/

Av Pål Steigan. Den 28. mai 2018 vedtok EU å forlenge sanksjonene mot Syria fram til 1. juni 2019. Denne forlengelsen kommer til tross for innstendige bønner fra det syriske sivilsamfunnet om å oppheve dem. Lederne av de kristne menighetene i Syria har bønnfalt EU om å oppheve sanksjonene fordi de driver mennesker på flukt…

2 Likes

Nå er det på tide at Norge begynner å hjelpe flyktningene i nærområdene og hjelper til å stabilisere Syria slik at folk i Syria ikke lenger trenger å flykte fra nød og elendighet.

Når det gjelder flyktninger kan man ikke bare fokusere på det sted hvor flyktningene flykter til, man må også fokusere på det sted flyktningene flykter fra. Krig, sanksjoner og dårlige handelsavtaler skaper elendighet som igjen fører til migrasjon og masseflukt.

1 Like

Jeg tror ikke Assad vil ha vestens “hjelp”. Det har vært for mye våpen som har blitt smuglet inn av disse NGOene. De klarer utmerket å stabilisere Syria alene uten oss. Det som må vekk er sanksjonene.