Nyheter MDTV Forum Om Doner

Etter droneangrepet: Hva kan Trump egentlig gjøre?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/etter-droneangrepet-hva-kan-trump-egentlig-gjore/

Etter at houthigeriljaen gjennomførte sitt spektakulære og vellykte angrep på Saudi-Arabias og verdens største oljeanlegg og slo ut fem prosent av verdensproduksjonen av råolje har president Donald Trump erklært at USA er «locked and loaded» og klart til krig. Uttrykket stammer fra den tida man hadde flintlåsgeværer og betyr at geværet er ladd og låsen…

1 Like

Stort sett det som kan gå av jøder ønsker krig, men du nevner to goyer, og det er nok et uttrykk for klassisk sosialistisk feighet.

Ellers er det rimelig naivt å anta en konvensjonell krig, da de syv andre landene de har ødelagt siden 911, alle har endt opp i borgerkriger, så er det dette som er målet med Iran, og en borgerkrig kan USA klare å skape.

Man bare bomber i stykker det sentrale voldsmonopolet, og så får man leie og spesialsoldater til å drepe minoriteter, så den etniske rensingen begynner.

2 Likes

Det er det lett for pseudonymet runeulv å si. Men så er det ikke så lett å ta deg alvorlig heller, med din primitive paranoia.

Ja, det er bemerkelsesverdig at ingen har sagt ordet “Israel” høyt i denne sammenheng. Israel har vært krystallklar på at de ønsker krig (sammen med USA og gjerne Saudi-Arabia) mot Iran fordi landet nå er blitt alt for mektig til å kunne befinne seg i samme region som Israel. Og Israel har definitivt på plass det (amerikanske?) utstyret som skal til for et slikt angrep.

I så fall blir dette ENDA en false-flag hendelse i likhet med de aller fleste krigene USA har vært involvert i siden andre verdenskrig.

september 8. skrev steigan.no om Kina og Iran som ikke bare fant hverandre - men ville gå vekk fra petrodollar. To andre statsledere har forsøkt å gå vekk fra petrodollar før dem, og begge statslederne ble drept og landene deres bombet tilbake til steinalderen. Jeg tror Iran med avtalen med Kina skrev under på sin egen dødsdom. Og nå har noen laget påskuddet.

Jeg er i hverfall ikke en hykler AnneBrit, da du som liksom-kristen ikke tør å si om de apatiske asylbarna skyldes sulteforing eller strenge svenske asylregler.

Hva sier det egentlig om deg og din side, når det er rasisten som mener at selv sigøynerbarn ikke fortjener dette, mens de kristne holder kjeft av strategiske årsaker?

Javel ?
Hvor har du det fra at de har brukt billigdroner ?
Ta en titt på kartet, grensa til Jemen og mot oljefeltene, finnes ingen billigdrone som kan gjøre en slik flytur.
Det har blitt brukt militære droner som krever lang opplæring, og de dronene må jo komme fra en plass ?

1 Like

At vi gir donepilotene lang opplæring, for å utnytte dem mest effektivt, behøver ikke å bety det kreves lang opplæring i å fly en drone. Det holder sikkert å trene på en dronesimulator, noe som nerdene sikkert har laget gratis for nedlasting til en av flysimulatorene.

Så korrupt Saudi Barbaria er, så kan de ha flydd dem fra SBs eget territorium, og når det gjelder det miltære utstyret Houtiene bruker, så kommer nok det meste fra Iran, og det gjelder nok også dronene.

Dronene kan være bygget av hyllevarer, slik at Houthiene kan bestille delene på nettet, men noen må ha laget og testet ut løsningen, og det er mest sannsynlig en stat. (Eller tar jeg helt feil nå, og at vestlige amatører har lagt ut tegninger av droner de har bygget av hyllevarer, så andre kan kopiere dem?)

Klokken 20:11 i kveld sier NRK at oljeproduksjonen i SA er tilbake for fullt. Her må være noe som ikke stemmer. Man bygger ikke opp igjen et nedbrent raffineri i løpet av en helg. Har SA bare tent et svært bål så det skulle se dramatisk ut for at SA, USA og Israel kunne legge skylden på Iran?

NRK 20:11 Oljeproduksjonen tilbake for fullt Saudi-Arabias oljeminister opplyser tirsdag kveld at oljeproduksjonen er i normalt drift igjen etter angrepene mot to oljeanlegg i helgen. Det melder Reuters. Angrepene tvang landet til å innstille over halvparten av sin oljeproduksjon.

EDIT: En time senere heter det på NRK: Halve oljeproduksjonen gjenopptatt.

Uansett: klarer de å få anlegget i gang på et par uker, er skadene ikke store.

Saudi sier noe annet:

Godt poeng. Droner som kan fly 1000 + km og styres over så lang avstand kan neppe kalles billigdroner selv om de nok er billige ift. den skaden de har oppnådd. Så er det vel sånn at houtiene ikke er noenting uten iransk støtte, så uansett om disse dronene kom fra iransk territorium eller houtiene så spiller det egentlig liten rolle. Det burde være innlysende at når ayatollaene fjerter så fjerter houtiene også.

Det som er bemerkelsesverdig er hvor lite oppmerksomhet dette har fått i msm tross alt. 5 millioner fat borte i ukesvis, månedsvis, kanskje noen av dem i åresvis ville for noen år siden ha skapt stooore overskrifter. Så kanskje verden er “awash in oil” for øyeblikket tross alt.

1 Like

Med et stor andel av azeris (tyrkere) og kurdere i befolkningen er nok ikke dette uoppnålig

Wahabistene har forsøkt å innvadere Jemen flere ganger gjennom historien. Åpenbart har de ikke lykkes. Nå i det siste forsøket har de hatt støtte fra USA, EU (og Norge) uten selv da å lykkes. Det kan muligens bety at dette landet er i stand til å forsvare seg

Alle små nasjoner har våpensystemer skapt av større nasjoner

Poenget mitt, om det gikk deg hus forbi, er at Iran stod bak, uansett hvem som styrte dronene… :neutral_face:

Hvorfor ikke Israel eller USA? Eller de selv

Verden har blitt gal av oljedop!