Nyheter MDTV Forum Om Doner

Et sted for digresjoner

Vedrørende Lilith-diskusjonen som oppsto i en tråd om svensk underdødelighet og Covid-19

Kanskje, kanskje ikke, men kanskje likevel:


Se også:

Lilith later made her way into Israelite tradition, possibly even into the Bible.Isaiah 34:14, describing an inhospitable wilderness, tells us: “There goat-demons shall greet each other, and there the lilit shall find rest.” Some believe this word “ lilit ” is a reference to a night owl, and others say it is indeed a reference to the demon Lilith. A magical bowl from the first century CE, written in Hebrew, reads:” Designated is this bowl for the sealing of the house of this Geyonai bar Mamai, that there flee from him the evil Lilith…” Ancient images of Lilith which show her hands bound appear to be a form of visual magic for containing her.

3 Likes

Mange har regnet på dette, og tidslinjen i bibelen er forholdsvis godt dokumentert. Adam ble født for 5974 år siden, han ble 930 år gammel og utvist fra Eden når han var ca 50-60 år.

Arkeologien forteller oss at i tiden før Adam ble “født” spiste europeerne mye sjøfisk, men like etter Adams fødsel skjedde det et diettskifte, europeerne sluttet plutselig å spise fisk, de gikk over til jordbruks-relaterte produkter. :thinking:

3 Likes

UFOer er ekte, vi vet ikke så veldig mye om dem, men noe har lekket ut. Det er helt klart en sammenheng mellom UFOer og religion, men kanskje ikke på den måten vi tror. Vesenene ombord i UFOene har “gudeliknende krefter”, dvs de behersker telepati, tankeoverføring og de kan påvirke mennesker med ideer, tanker osv. De ønsker å holde sin eksistens hemmelig for menneskeheten, og de kommer ikke fra en annen planet, men fra en annen virkelighet/dimensjon skjønt noen mener det kan være både og.

Hybrider høres for meg ut som lek med genteknologi og ikke nødvendigvis seksuelt samkvem mellom mennesker og engler, skjønt det siste må da være mye mer spennende. :grin:

Kort trailer for en dokumentar som snart kommer:

En grei oversikt over tidslinjen i bibelen, her kan man scrolle seg fram og tilbake i historien; http://timeline.biblehistory.com/period/noah-and-the-flood

Det er 4918 år siden Noah ble født og syndefloden kom når Noah var 600 år, dvs for 4318 år siden. Alt liv på jorden, i følge bibelen, ble utryddet på dette tidspunktet. Men samtidig med syndefloden var jordbruket i ferd med å vinne frem i Norge, med rydding av stein og etablering av bondegårder. Sjøtrafikken langs kysten hadde fått et oppsving, og det var sjøveis kontakt til vestkysten av dagens Sverige og Danmark. Folk livnærte seg av jakt, fangst, korndyrking og så vidt vi vet, ingen her i landet brydde seg det døyt om syndefloden.

Adam ble skapt for 5974 år siden, men lenge for Adam ble skapt var det stor byggeaktivitet på Göbekli Tepe i Tyrkia. Bygginga her startet 5000 år før Adam ble født, så Adam kan ikke ha vært det første mennesket på jorda. Viser ikke disse to eksemplene at bibelen tar feil både med skapelsesberetninga og syndefloden?

2 Likes

Nei, de så vel ikke noe til den, da.

2 Likes
4 Likes

Nå er det vel en del kristne som ikke tar tidslinja så bokstavelig, og også mange som heller ikke tolker skapelsesmytene og syndeflodsmyten helt bokstavelig. At det finnes to forskjellige skapelsesberetninger i Bibelen er vel også et lite hint om at de aldri var ment å tolkes bokstavelig, tenker jeg, da. Jeg mistenker at bokstavtrohet - og vektleggelsen av trosdogmer som (eneste?) veien til frelse - er en relativt moderne kristen greie.

3 Likes

Ja, flommer og tsunamier har det nok vært mange av.

2 Likes

De kan vel ikke helt ha trodd på dette selv. De første profetene levde jo opp mot tusen år. Da blir det lite tid igjen for resten av historien

2 Likes

En overraskelse var det å oppdage at det at språket løser dette, for ordet som er brukt om at I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden,det ordet for skapte, betyr ikke" av ingenting" på hebraisk, men ordet som er brukt betyr også / kan inkludere “av allerede eksisterende materiale” , altså også “gjenskape,” eller ha samme betydning som når man legger på seg, det blir mer av det samme.

Ordet som er brukt er “bara.” Det som er interessant med det, er at det samme ordet som blir brukt om å skape jorden, ( I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden ) det samme ordet blir brukt om å skape Eva, og han tok henne “av allerede eksisterende materiale”, nemlig mannen.

Mannen ble heller ikke skapt av ingenting, men tatt av allerede eksisterende materiale, nemlig jord, som også inneholder det samme som menneskekroppen, dermed kan jorden ha blitt gjenskapt, og ha vært eldre.
Dette gir egentlig et perspektiv der man slik det ser ut, inkluderer en tidligere gammel siviliasjon, og kolliderer ikke med jordas alder, men at den kan ha blitt gjenskapt gjennom å formes av allerede eksisterende materiale. Når det gjelder flommen, var deler av vannet et beskyttende lag som lå rundt jorden, men som nå er under jorden, og det er funnet masse vann i krystallisert form under jorden som er fengslede vannmolekyler, og heter ringwoodite, som tiltrekker hydrogen og lukker vannet inne.

3 Likes

Alt var mye bedre før.
“I 2015 ble migrantene tatt imot med åpne armer, flagg og velkommen-rop på jernbanestasjoner rundt om i Europa. Her fra en solidaritetsdemonstrasjon Calais i Frankrike 19. september 2015”

ef2f1bf8-4add-4cd4-9817-33b936acae97

Virkeligheten, slik vi mennesker ser og oppfatter den er fullstendig feil i følge “ny” forskning. The red or blue pill?

Tar du den røde (ser videoen) så blir den ubehagelige sannheten avslørt for deg, og du og din verden vil aldri bli den samme igjen. :fearful:

4 Likes

Et av de store mysteriene i universet er bevissthet, hva er det, hvor er den, hvorfor eksisterer den, vitenskapen kan stadig vekk ikke forklare dette fenomenet.

1 Like
            LINSELUS
          The beginning
2 Likes

Mer før

Det finnes jo et utland også


4 Likes

Takk for denne… la merke til 4.06 også .

2 Likes

Og hva med dette fotografiet?

Eller dette?

Her en nyklekket en

2 Likes

Den var supersøt! :panda_face:

3 Likes
2 Likes