Nyheter MDTV Forum Om Doner

Enda en av USAs militærkolonner ble stanset av sivile i Syria

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/enda-en-av-usas-militaerkolonner-ble-stanset-av-sivile-i-syria/

30. april 2020 ble en amerikansk militærkolonne stanset ved landsbyene Salhiyat Harb og Misherfah i den nordlige landsbygda ved al Hasakah. Dette ligger i det nordøstlige hjørnet av Syria. Ordføreren i byen Tell Sateeh Gharbi sier at kolonnen ble stanset og de amerikanske militære ba om å få passere. Men de ble nektet. Kolonnen besto…

Atlantic Council er en strategisk tenketank i Washington som også finansieres fra Norge. Landets offisielle Syria-ekspert Cecilie Hellestveit er “fellow” der.
helt åpenbart er det slik at nazistenes krig,Operasjon Barbarossa,er grundig studert av alle Natos krigsakademier og en har forbannet seg på at denne gang skal krigsplanleggingen være perfekt.
Da er man bekymret over at trafikken av tunge våpen gjennom hele Europa i retning Baltikum og Polen møter på hinder i dårlige veier og svake broer.
Derfor har topplaget på Atlantic Council laget en femti-siders studie om hvordan transport-logistikk problemene vil være fra USA gjennom Europa. En forlanger at EU i perioden 21-27 blar opp med 20 milliarder dollar til vei-oppdatering. Og bygger en jernbane fra Polen til Baltikum.
Men dette er hva som meldes om Norway. Med ønske fra Staten skal Norge i løpet av 72 timer stille 1800 skip til disposisjon. Og:
“The US should consider expanding its navy by Norwegian vessels in a crisis.”
Det eksistensielle spørsmålet i Klassekampen gjennom de siste årene har vært om USA/Nato kan komme til unnsetning når Russland overfaller Norge. Det er trolig forklaringen på at Rødt overbød alle andre partier i Norge med 188 millioner kroner til NatoHæren.
“Military Mobility Task Force” (50 sider)
atlanticcouncil.org

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.