Nyheter MDTV Forum Om Doner

En sirkel av hat

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/08/en-sirkel-av-hat/

Av Lars Birkelund. Igjen har det vist seg at det er høyreekstremister som begår terror i Norge. Heldigvis, får man nesten si. Men: dessverre er det nok en gang de nærsynte, tunghørte og politisk korrekte snakkehodene på TV som på vegne av oss andre skal definere hvorfor det skjer, hva som bør gjøres, hvem som…

5 Likes

Ord, budskap og nasjonal/internasjonal status som er presis like gyldig og gjeldende i vår tid for de aller fleste.

"Du må ikke sitte trygt i ditt hjem
og si: Det er sørgelig, stakkars dem!
Du må ikke tåle så inderlig vel
den urett som ikke rammer dig selv!
Jeg roper med siste pust av min stemme:
Du har ikke lov til å gå der og glemme!

Tilgi dem ikke; de vet hva de gjør!
De puster på hatets og ondskapens glør!
De liker å drepe, de frydes ved jammer,
de ønsker å se vår verden i flammer!
De ønsker å drukne oss alle i blod!
Tror du det ikke? Du vet det jo!

Og så skal han ut i en skur av stål
og henge igjen i en piggtrådvase
og råtne for kapitalismens frase!
Du vet, det er menneskets mening og mål !"

  • Arnulf Øverland (1937)
1 Like

Det blir de psykisk syke og de ressurssvake som vil bli tatt, nok en gang, da flertallet ikke sier hatefulle ting, selv om de ikke skulle like noen.

2 Likes

De farligste terroristene er dem som bedriver regime-terror. Ikke noe er mer terror enn å bombe sivile fra sine hjem og land. Det skaper motreaksjoner i form av hatefull gjengjeldelse og hevnaksjoner. Terror avler terror.

Ikke noe har skapt mer terror enn vestens krig mot terror. Dette er et politisk ansvar som vestens statsledere har, når de deltar i, og støtter disruptiv dialog (propaganda) hvor folk og grupper av folk settes opp mot hverandre. Når de i tillegg følger opp sine konstruerte fiendebilder med bomber og krigshandlinger, så utløses asymetrisk gjengjeldelse i form av terror.

Krig er ikke, og har aldri vært, et egnet virkemiddel mot terror. Frykt kan ikke bekjempes med mer frykt.

1 Like

Javisst. Og opplegget med å få luka ut ugresset og de gale og hvem man ellers måtte ønske på den måten, kan man jo for sikkerhets skyld sørge for å gjøre helt vanntett ved å la eksplisitt hat eller ukontrollert signal om hat, ikke bare være straffbart, men også i seg selv være sikker indikasjon/ definisjon på behandlingstrengende diagnose. Også må politiet drilles i hate spotting og få de nyeste hat-detektorene fra Sverige. Da blir det fred på jord.

2 Likes

Vesten har mange svin på skogen, ingen tvil om det, men alt hatet er ikke bare vestens skyld. Du finner også veldig mye hat i islam, så muslimene må nok ta sin del av ansvaret. Vi i vesten har slåss mot hatet og intoleransen i kristendommen gjennom flere århundre, så det er nok på tide at muslimene gjør det samme med sin religion!

2 Likes

Det er nytale - og hele poenget er å sette oss i en slik posisjon:

1 Like

Bra sagt.

Så selvfølgelig, innlysende og åpenbart. Allikevel så fjernt, fremmed og bortgjemt.

For en verden vi lever i når simpel rasjonalitet uten videre blir forbigått av et helt folk.

Re: Blinded by the light

Joda, jeg vet at Springsteen skrev den, og synes forsåvidt denne versjonen fra debutalbumet er et par hakk kulere enn sitt rykte og sin manglende suksess. Men han eier liksom ikke akkurat denne låta sjøl likevel, slik han og mange andre singer/ songwriters ofte kan eie sine egne låter. For Blinded by the light er det med respekt å melde Manfred Mann’s Earth Band med Chris Thompson på vokal og gitar som eier. Med deres kanonversjon fra et generelt helt overkanon pop-album, ble låta til Springsteen den kommersielle suksessen og pop-messige gullstandarden den var eslet til. Og i Hæljeroa, for en inn i kølsvarte tøff vokalist Thompson er.

En sirkelsag av hat. Og en hammer av saft.

Natta.

Har du hørt om hate-indexen ?

Jeg vet at Mannfred Mann hadde populær-versjonen, men personlig er det bare “spirits in the night”, som jeg tenker som Manns sin. Akkurat som “Because the night” tilhører Patti Smith.