Nyheter MDTV Forum Om Doner

Ekspert: - Konkurransen var rigget slik at Babcock skulle vinne

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/ekspert-konkurransen-var-rigget-slik-at-babcock-skulle-vinne/

Internasjonale analyser sier at Norge er det mest korrupte landet i Norden. De har fått mer vann på mølla hvis de tar en titt på hva Solberg-regimet gjør med både det norske arvesølvet og med grunnleggende, livsviktige tjenester. Og det spørs om ikke Solberg-regimet har brakt den norske korrupsjonen til nye høyder, eller skal vi…

3 Likes

Selvsagt. Solberg-regimet er rigga for å legge til rette for nwo. Hun er en lojal og lydig biderberger som de fleste vattnissene med svakt selvbilde og sterk husmannsånd. Det er bare ola dunk som har litt tungt for det. Det må inn både med pipette og slegge. Smått om senn er det vel en og annen jævel som våkner…c",)

3 Likes

Et eksempel på søknad om byggetillatelse som ble innvilget i utgangspunktet
-Alle i bygningskomité var relatert til søker
(?)

(For å skjønne hvordan det er mulig … jeg gjetter søker var frimurer, og at dersom søker ikke hadde vært frimurer ville det blitt avslag)

Norsk korrupsjon kan følge dette mønster
-Bygd har ikke vintervei
-Pressgruppe finansieres for å kreve vintervei
-Kommune setter fram krav om vintervei
-Vintervei innvilges til prislapp 300 mill

Bygda har 300 innbyggere -> 1 mill per innbygger for vei
-> God butikk for vei-entreprenør
Hvem er de?
Skal vi gjette?

Det spørs om helseminister Høie vil klare å overleve denne Babcock-skandalen, og spesielt hvis det skulle skje dødsfall pga svekket ambulansetjeneste. Til og med garvede høyrefolk vil kunne innse at Høyre her har drevet med et urent spill som skader tryggheten i landet. Men garvede nyliberalister lar seg nok ikke så lett overbevise. Det ser ut som Høyre ligger høyt på meningsmålingene uansett hva dagens regjering finner på for noe. Annerledes kan det imidlertid være med Krf.

Når det gjelder Bergensbanen ser det ut som at VY (tidligere NSB) måtte legge seg veldig lavt i pris for å vinne anbudet. Det kan bli en veldig presset togdrift som på sikt kan risikere å føre selskapet ut i konkurs. Men det kan jo være slik at ledelsen i VY tenker at ny regjering i 2021 vil redde VY fra konkurs hvis det skulle bli for ille.

Når det gjelder nytt sykehus på Gaustad så skal man ikke se bort fra at Høie har utarbeidet en ganske snedig plan for privatisering av helsevesenet. Ganske raskt kan man komme til å oppleve kapasitetsmangel på det nye Gaustad sykehus da Gaustadtomta er veldig begrenset i størrelse. Og en slik kapasitetsmangel kan gjøre at man i stadig større grad må velge private leverandører av helsetjenester i Oslo-området. Aleris har nå fått nye eiere med store finansielle muskler. Man skal ikke se bort fra at de planlegger å kjøpe opp Ullevåltomta hvis/når den legges ut for salg. Og når kapasitetsmangel inntreffer på nye Gaustad så står Aleris klar på Ullevål med private helsetjenester.

1 Like

Han er på veg ut, uansett. Om muligens ikke direkte til direktør-stilling i Babcock. I fjor søkte han fylkesmannstilling.

1 Like

Bakke
Rene familieforetaket. Hvis leseren gidder å gå igjennom aksjonærforholdene i Babcock og Lockheed Martin, finner dere de samme kapitalfondene på eiersiden. Enten direkte eller indirekte bak et annet fond, som f.eks State Street (Ssga). Helse og militært går hånd i hånd her. Rigget fra start til mål. Tror vi ser historiens mest kjøpte regjeringssammensetning, ever. Sist men ikke minst, kuppet av kraftbørsen og Oslo Børs. Her må pressen sette en stopper for en slik korrupt fremferd.

3 Likes

F-35 er slik at Israel er livredd for å sende dem over Syria. Russiske jagerfly går i sirkel rundt dem.
Jeg antar at man vil prøve å holde dem unna virkelige kampsituasjoner til salgene er underskrevet. Deretter vil kampstatistikken bli offentlig = ubrukelig


5:30-- og 6:50-- Flyet står stille i lufta
1 Like

I seg selv en relativt ubrukelig egenskap i luftkamp. I en virkelig kamp ville F-35 oppdaget og skutt ned det russiske Flanker-flyet lenge før denne i det hele tatt ville oppfattet hva som skjedde.

Flyet har det siste i “vector trust”

“I en virkelig kamp ville F-35 oppdaget og skutt ned det russiske Flanker-flyet lenge før denne i det hele tatt ville oppfattet hva som skjedde.”

Har du noen data på det? Vi har ingen erfaring med F-35 enda

Amerikanerne sier at F-16 er bedre enn F-35

Det gjør de såvisst ikke. I samtlige store øvelser de siste årene - som Red Flag - har F-35, selv med begrenset operativ status, fullstendig dominert andre fly i både luftkamp og som effektor i kompliserte multirolleoppdrag.

Luftkamper utkjempes først og fremst på lengre avstander hvor sensorer, missiler, elektroniske mottiltak og stealth er langt viktigere faktorer. Thrust-vectoring, som kun har effekt i nærkamper - og det også begrenset til noen få situasjoner - har derfor en svært begrenset nytte i en luftkamp. Det er nettopp derfor nesten ingen kampfly har dette.

På 1990-tallet analyserte kampflyprodusentene dette grundig, og kom til samme konklusjon - det var ikke verd investeringen. Unntaket er noen varianter av Flanker og amerikanernes F-22, og der primært for å redusere luftmotstand - og dermed fart og rekkevidde - i supersonisk marsfart. Det betyr selvsagt ikke at TW er uvesentlig i nærkamp, men det er ingen game-changer i så måte.

Hva er kilden? … …

For eksempel:

https://aviationweek.com/defense/f-35-dominates-red-flag-151-kill-rate

TU
"Ekspert etter test av nye, russiske missiler: – Det finnes ikke noe forsvar mot dem"

Det virker på meg å være helt korrekt. En missil til 10 millioner tar ned et fly til 1000 mill NOK … unnskyld 4000 mill gjennom livsløp.

Når F-35 (4 missiler) møter Su-35 har Su-35 8 missiler, og en radar med dobbel rekkevidde (korriger meg hvis det er feil). Su-35 (2 motorer) kjører fra F-35 både i høyde og hastighet, eller omvendt, F-35 unnslipper ikke. F-35 skal forene luft-til-land egenskaper (Stuka) med air-superiority.
Så langt kunne norske F-35 være operativ 27% av tiden, mot 75%? for Su-35. Reklamen oppgav 60-70%.
Med en motor betyr motorstopp havari

MiG-31
Cruise speed: Mach 2.35
High-altitude speed is temperature-redlined to Mach 2.83

F-35
Tested to Mach 1.61
Svar 2
Max speed is around 1,400 mph. (Mach 1.93 ca)

Du gjentar samme amerikanske kilde 3 ganger.

Jeg tolker kilden din som helt biased, nærmest Lookheed martin

"Skal vi tro Forsvaret selv, og et knippe pensjonerte amerikanske offiserer, ble det mange luftseire på dem som fløy F-35A. "

" Ber om økt F-35-budsjett

Dette er ikke offisielle tall, men noe som stammer fra 128 pensjonerte amerikanske flaggoffiserer som ifølge [Air Force Magazine] i vår skrev til Kongressen og ba om mer penger til F-35-kjøp, i en kampanje som vel å merke var organisert av produsenten Lockheed Martin."

“What was surprising was that when the F-35s took on a larger force of 60 Blue Air fighters in a counter-air mission, the Lightings were able to more than hold their own by blinding them with their advanced electronic attack capabilities.”

Det er ikke amerikanerne som er fremst på elektronisk krigføring. Her snur de opp-ned på virkeligheten. Russerne har et overtak, som amerikanerne prøver å finne ut av


Det russiske svaret

Hva vi lærer overfor er at “128 pensjonerte amerikanske flaggoffiserer” “organisert av produsenten Lockheed Martin” mener at USA / F-35 har et stort forsprang vs. alle andre på elektronisk krigføring (framskritt har kommet i senere år).
Derfor er F-35 bra
??
Vi har ikke sett noe til det enda … selv om det sikkert vil bli promotert av israel

Kildene er det amerikanske og norske luftforsvaret, ikke Lockheed. Lockheed arrangerer ikke militære øvelser. Her kan du forøvrig lese om italienernes erfaringer fra Red Flag:

Italian F-35 instructor pilots talk about their first experience at the Red Flag exercise and the extraordinary capabilities of the fifth-gen aircraft

" [Red Flag at Nellis AFB]"

Du har ikke faktakilder. Du refererer til “Red Flag” om og om igjen, akkurat som Steele Report.
“Red Flag” er ingen faktakilde.
Generalene sier at hver F-35 skøt ned 28 F-15 / F-16
Det skjedde aldri

Det dreier selvsagt seg om simulerte nedskytinger under øvelser. Leste du egentlig artikkelen?

Jeg legger videre merke til at du syner å mene at begrepet ‘fakta’ eller faktum er ensbetydende med 'tekniske opplysninger". Men begrepet omfatter naturligvis mye mer:

https://no.wikipedia.org/wiki/Faktum

  • Faktum , i flertall fakta , er et saksforhold som ikke logisk kan motsies.
    Et faktum er altså en sannhet med grunnlag i virkeligheten.

  • Fra et filosofisk perspektiv er et faktum det som i virkeligheten kan relateres til sannheten i et språklig utsagn.

  • Fra et vitenskapelig perspektiv er et faktum det som kan relateres til en objektiv og verifiserbar observasjon.

Så nå piloter forteller om faktiske hendelser eller faktiske egenskaper ved kampfly, så er dette fakta - en sannhet basert på virkelighet - og ikke meninger.

fact = a piece of information presented as having objective reality

opinion = a view, judgment, or appraisal formed in the mind about a particular matter

“Generalene sier at hver F-35 skøt ned 28 F-15 / F-16” --> opinion
“computer model” -> opinion

Feil.
F-35 har aldri skutt ned noe F-15.
På papiret har F-35 “skutt” langdistanserakett mot F-15. I realiteten har F-15 flyene aldri registrert noen raketter som de kunne flykte fra.

Generelt kan alle vestlige jagerfly utstyres med de samme rakettene. Det er ikke rakettene man kjøper når man kjøper F-35

Hva norsk geografi tilsier er air-superiority jagerfly med 2 motorer (gjerne 2 piloter også). Da kan en moter svikte uten konsekvenser. Hva vi har fått er et upålitelig jagerfly - tilpasset vertikal landing og stealth. Det har ikke Norge behov for. Vi skal ikke bombe russerne.

Beklager, men du vil ikke ta til deg realitetene, så jeg er redd du fremstår som en kverulant. Du har selvsagt full rett til å mene det du vil, men det har lite med den faktiske virkeligheten til piloter og kampfly å gjøre. Jeg kan bare oppfordre deg til kjøpe noen bøker om emnet eller lese deg opp på kompetente kilder.

Jeg gav deg definisjonene på fakta og meninger

fact = a piece of information presented as having objective reality

opinion = a view, judgment, or appraisal formed in the mind about a particular matter

Din kilde var en meningsmåling = meninger

Det meste av mine kilder var FAKTA. Der svarer du med at youtube er sprøyt 99% (tror det var deg som postet det - en annen postet det samme)
Når jeg beskriver beslutningen om F-35 som manipulasjon går du inn i benektelsesmodus

Du hører opplagt i hjemme her. Mer en desinfo-kar.