Nyheter MDTV Forum Om Doner

Edward Snowden om Trump, privatlivets fred og demokrati

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/edward-snowden-om-trump-privatlivets-fred-og-demokrati/

I forbindelse med publiseringa av hans memoarer ‘Permanent Record’ har varsleren Edward Snowden blitt intervjuet av MSNBCs Brian Williams. Her er hele intervjuet slik det utviklet seg.

1 Like

Omtale av "Permanent Record "i siste nummer av Ny Tid:

"Tenk deg at noen har tilgang til en søkemotor der alt av personlige data om deg og dine er like tilgjengelig som når du bruker Google: telefonsamtaler, private bilder, intime videoer, pinlige e-poster, små og store hemmeligheter du vil ha for deg selv. XKEYSCORE heter denne «søkemotoren», og National Security Agency (NSA) i USA bruker den til å snoke i våre private anliggender. Alt som trengs, er en unik identifikasjon: som eksempelvis din private e-post adresse. NSA har også delt teknolgien med andre lands etterretningsbyråer, deriblant Australia, Japan og Tyskland. At vi i det hele tatt vet at slik innsamling av data er mulig, kan vi takke varsleren Edward Snowden for."

Ja, det er i tråd med praksis omtalt her, det :
Alle IT-gigantene har avlyttet brukerne sine
“Tek.no skriver: Microsoft, Google, Apple og Amazon har de siste ukene innrømt å ha lyttet til lydopptak av brukerne sine. Enten via taleassistenter, smarthøyttalere eller videosamtaler.”

Man får ty til fantasien i bearbeiding av dette :

Akkurat nå vises det vi skriver i sanntid på storskjerm mens vi taster, inne hos en spesial enhet , mens de tygger sakte på en smultring utgått på dato, og drikker kaffe.En av dem lar seg distrahere av denne artikkelen med den fristende smultringen :

Som kjent fra før her på forumet som Klassekampen en gang skrev " i prinsippet skal alle aspekter ved informasjonsoperasjoner kunne utføres/håndteres som ledd i alle typer operasjoner"

Mottoet for spesialenheten lyder : Fokuser, analysèr, se nå til for svingende å se hva som skjer

2 Likes

Vakkert!
Apropos fantasi: Jeg for min del drømmer om en overvåkning som kunne komme oss vanlige folk til litt praktisk nytte. For eksempel har jeg nå endevendt mitt hjem på jakt etter en gammel - og helt ubetydelig - liten ring (Oh, my preciousss!) jeg har mistet og som jeg fikk et sterkt og nostalgisk behov for å bære (jeg er en notorisk smykke-mister og har hele mitt liv forlagt det aller meste av ringer og kjeder folk har gitt meg oppigjennom, og særlig de jeg har vært mest glad i) . Tenk om nå en Storebror - eller kanskje snarere en Storesøster - med full oversikt over hele mitt betydningsløse og trivielle liv, kunne ha dukket opp på høyttaler og sagt hjelpsomt f.eks. at: “den ringen du ser etter, den ligger i en liten grønn tøypung som du finner dersom du leter der og der”. Da hadde overvåkning begynt å ha noe for seg. :+1:

Men enn så lenge tror jeg neppe det er noe menneske som bryr seg om hva INK bedriver og hvor hun forlegger sine gamle ringer. :ring:

2 Likes

Prøv å leie en metall detektor. ( Selv om de på spesialenheten får latterkrampe, når du vises på storskjermen med detektoren høyt og lavt. De vet jo hvorfor. Ikke la det skremme deg) .:wink:
300 kr. https://www.metallsoker.no/produkt/metalldetektor-utleie/utleie-garrett-ace-300i-metalldetektor

1 Like

De skriver :
Utleie av Garrett Ace 300i metalldetektor. En god “all-round” detektor som egner seg godt for søk etter mynter, smykker, nøkler, stoppekraner, grensemarkører, kumlokk, Meget enkel å bruke.:slightly_smiling_face:

Pussig, det ser ut som du har lagt inn deler av kommentaren din i hovedposten.

Takk for at du er oppmerksom ! Det var sprøtt ! Lurer på hvorfor…
Det er nok de på enheten som markerer .:wink:
Har ikke sett maken før.

1 Like

Eller bare noe datakrøll … eller en liten bug. :bug:

1 Like

Man får opp den opprinnelige artikkelen ved å klikke på den lille linken…

1 Like

pst

Kanskje morsommere å poste til en /pol/akk med norsk flagg, da de ideelt skal ha slettet porno-samlingen.

1 Like

Er det en type overvåkning jeg ikke bryr meg om, så er det den norske militære, dernest PST.

Hovedproblemet er Google, Facebook og EU, og at vi lever i samfunn hvor alle er redde for å si noe feil, for da blir overvåkning effektivt til å forhindre at folk tør spre kjetteri selv på privaten.

Å få folk til å tro at de er under konstant overvåkning, er passiviserende, så det skulle ikke forundre meg om Snowden er en psy-op.

Hva google og facebook (og sikkert lands myndigheter) gjør er å bruke overvåkningsinformasjonen til å styre deg til ønsket politisk standpunkt. Å forhindre veier til radikalisering heter det nå, og da har folk som ikke selv er radikale blitt nedrangsjert, om nok leserne deres går videre til noe radikalt etterpå. Da venstreekstreme fører til en radikalisering så folk blir høyreekstreme, så ser vi at de også har blitt nedransjert, så de skal bli mindre synlige.

Fra der til at man styrer all opinion, er kort, så det er ikke personlig overvåking jeg frykter mest.

2 Likes

Syns først det sto “spre kjeften sin” ( likte uttrykket : ) )
Tenker det samme, ang Snowdon, siden mediedekningen var så massiv.

Jeg holdt på å studere det for mange år siden, blandt annet koblingen med NSA og Telenor, Five eyes og Telepolis dekningen av Echelon, og hvor lenge Telenor og NSA hadde jobbet sammen, og gjorde meg ferdig med det lenge før Snowdon kom på banen.Da det endelig dukket opp i en norsk avis, et intervju med NSA varsleren William Binney. Da gadd jeg ikke mer.

1 Like

Det stinker kampanje lang vei, jeg er enig i det, spesielt om vi sammenligner med hva wikileaks har sluppet, som media kun motvillig skrev om.

At CIA kan leke russere eller noe annet når de hacker, ble rask oversprunget når media insisterte på at det var russiske Putintroll og ikke hjemmegrodde dissidenter som fikk Trump valgt.

At noen trodde det i 2016, er ikke så rart, da de samme hjemmegrodde dissidentene var med på å gjøre at Vesten tapte informasjonskrigen om Ukraina, men da myndighetene som kjent sitter r på overvåkingsinformasjon, burde det ikke ta lang tid for å finne ut at nesten alle var vestlige og aldri hadde snakket med en russer.

At Europeiske etterretningstjeneser ikke fortalte at Russland ikke hacket valget, er fordi deres herrer ønsket å benytte lovgivning for å kunne stenge ned skadelig russisk påvirkning, til å passe på at ikke noen utenfor de offisielle kanaler får bestemme hva folket skal snakke om, så folk både mener og velger rett i fremtiden.

Her mener jeg det var Israelske underleverandører av informasjon og facebook profiler via Cambridge Analythica som Channel 4 viser til i undercover filmingen.


2 Likes

Snowden har ikke gitt oss noe ikke de som har sett etter ikke visste fra før, men Wikileaks har sluppet bomber som vault 7.

Blårussen har flyttet mye sensitive ting i norsk industri over på windows-maskiner fra unix, fordi det var en konspirasjonsteori at USA da hadde tilgang. I ettertid er det alles og ingens skyld, da ingen kunne visst dette før Snowden.

1 Like

Jeg stoler ikke på noen kilder om presidentvalget i USA, som ikke nevner at det var et vestlig nettopprør som fikk Trump valgt, ikke Bannon, og ikke Cambridge analytica, og ikke russerne, og hovedgrunnen til at han vant, var at demokratene ikke hadde gjort noe for den amerikanske hvite arbeiderklassen i manns minne, uten å ta deres stemmer som en selvfølge.

At Trump var Clinton og demokratenes egen skyld, er ikke noe de klarer å snakke om ennå, så jeg er skeptisk til bortforklaringer fra aviser og tv-stasjoner som støttet Clinton. (Og det var alle, selv om Breitbart ble pro-Trump tidlig under Bannon, og Fox ble pro-Trump etterhvert)

1 Like

De sa på undercover videoen at de hadde en praksis med å slette sine spor inn og ut.

And on ProtonMail, Cambridge Analytica said: “It’s common practice to use encrypted communications.

Setting up proxy organisations to feed untraceable messages onto social media Using a secret email system where messages self-destruct and leave no trace Cambridge Analytica’s involvement in the “Defeat Crooked Hilary” brand of attack ads
In a different meeting, Mr Turnbull described how the company created the “Defeat Crooked Hilary” brand of attack ads, that were funded by the Make America Number 1 super-PAC and watched more than 30 million times during the campaign.
“We just put information into the bloodstream to the internet and then watch it grow, give it a little push every now and again over time to watch it take shape. And so this stuff infiltrates the online community and expands but with no branding – so it’s unattributable, untrackable.”

Jeg er nesten 100% sikker på at han lyver, så folk skal betale dem penger. Hva han beskriver er en amatørs versjon av memetisk krigføring, og det gjør meg også tvilende.

Det var tusenvis av frivillige som laget pro-Trump propaganda, så hva noen profesjonnelle gjorde når de lekte amatører, var som å pisse i havet.

1 Like