Nyheter MDTV Forum Om Doner

– Du skal betale for vindkraft vi ikke har bruk for

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/du-skal-betale-for-vindkraft-vi-ikke-har-bruk-for/

– Vindkraftcowboyer reiser landet rundt for å opprette anlegg som subsidieres av husholdningene og selges til utenlandske investorer. Dette skriver ABC Nyheter. Nettavisa har intervjuet forfatteren Hogne Hongset, som er en kjent aktivist innen energipolitisk debatt. Han sier: – Vindkraftbransjen har en rekke prosjektcowboyer.– De reiser rundt i landet og får grunneiere til å frigi…

6 Likes

Og her har vi en av disse husholdningene, en av de som betaler den aller, aller høyeste prisen: https://www.froya.no/nyheter/tryggheten-vi-fant-på-frøya-er-revet-bort

2 Likes

Hvem er dert egentlig som finansierer Zero eller Bellona? Da jeg var ung ble det diskutert om slike organisasjoner fortjente en stemme i det hele tatt. Nå er de etablerte sannhetsvitner.

2 Likes

Det kan høres ut som det er en slags tidsfrist som går ut i løpet av 2020. Kun vindkraftanlegg som er ferdigstilt innen utgangen av 2021 kan få subsidier. Dette betyr at vi kan regne med et råkjør av nye påbegynte vindkraftanlegg i løpet av 2019 og 2020. Det er i disse årene det store slaget står (og altså før neste stortingsvalg).

To ny utenlandskabler kommer til i løpet av de nærmeste årene.
Og kanskje kommer også NorthConnect kabelen til Skottland, mulig at den blir vedtatt av Stortinget rett før stortingsvalget i 2021. (NorthConnect kabelen er tilnærmet en ren eksportkabel).

3 Likes