Nyheter MDTV Forum Om Doner

Drama i Kertsjstredet: den russiske bjørnen tirres

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/drama-i-kertsjstredet-den-russiske-bjornen-tirres/

Av Pepe Escobar. Vesten klager på russisk «aggresjon», men hendelsen ser mer ut som et billig triks fra en desperat ukrainsk president og de konservative i USA for å undergrave Trumps neste møte med Putin. Da den ukrainske marinen sendte en taubåt og to små kanonbåter for å trenge gjennom Kertsjstredet til Azovhavet visste de…

1 Like

Det er valg i Ukraina. Dette er deres MO.

Hele saken lukter av planlagt spill. Og hendelsen i Kertsjstredet skjedd straks etter at utenriksminister Mike Pompeo hadde vært på besøk i Ukraina.
Hvilke planer kan så president Petro Poroshenko ha fremover?

Er det for å forhindre at motkandidaten til det kommende presidentvalget neste år skal kunne få stemmer fra de østlige provinsene som det nå er gjennomført unntakstilstand i? Iflg Jens Stoltenberg medfører ikke denne unntakstilstand noe demokratisk problem (så da så).

Eller er hensikten noe enda verre, feks å skape så vanskelige forhold i de østlige provinsene slik at store deler av befolkningen begynner å flykte østover? Dermed kan Russland bli tvunget til å gripe inn (Russland har allerede mottatt noe slikt som en million flyktninger fra Ukraina pga de tidligere kamphandlingene). En slik involvering av russiske styrker inkl mottak av flyktninger vil bli kostbart for Russland og kan bli upopulært i Russland og spesielt hvis mange russiske soldater skulle komme døde i retur. Samtidig kan krigen i Syria eskalere.

1 Like