Nyheter MDTV Forum Om Doner

Donald Trump: – Vi vil beholde Syrias olje

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/10/donald-trump-vi-vil-beholde-syrias-olje/

USA har trukket en del av troppene sine ut av det nordlige Syria, men president Donald Trump sier rett ut at USA beholder noen soldater i landet for å beholde kontrollen over Syrias olje. På en pressekonferanse 23. oktober 2019 sa Trump: «Vi har sikret olja, og derfor vil vi holde tilbake et lite antall…

5 Likes

Alle oljeland bør vel egentlig skjelve etter en slik uttalse som dette fra presidenten i USA.

Trump uttrykker her trolig noe av essensen til USAs utenrikspolitikk, nemlig at kontroll over olje (og andre naturressurser) i andre land er det viktigste målet for USA når det gjelder USAs utenrikspoltikk? Kaos i andre land er helt greit så lenge USA har kontroll over disse landenes naturressurser. (For som man sier i USA: hvordan har vår olje havnet under deres sand?). Globaliseringen er død, nå gjelder kun naken imperialisme. Dette er vel noe av innholdet i “USA first” som egentlig betyr “USA only” (eller på godt tysk “USA über alles”), altså en form for naken ny-imperialisme og ikke lenger en form for globalisering eller ny-kolonialisme. USA trenger ikke lenger å bry seg med å bygge opp stater (statsbygging) andre steder i verden.

1 Like

John Bolton innrømte i et intervju at de veldige oljeressursene til Venezuela var den egentlige årsaken til sanksjons-krigen og forsøket på å styrte regjeringen. Men nå er det presidenten som sier det som det er angående Syria, og som de som er interessert i geopolitikk har visst har vært en av årsakene hele tiden og et svekket og oppstykket Syra er bra for et fremtidig Stor-Israel.

Selv om det dreier seg om bare 2,5 milliarder fat med olje, som er ubetydelig sammenlignet med Saudi-Arabias 268 milliarder fat (Oilprice.com), så er det av stor verdi for Syria. Syria vil også ut av petrodollarsystemet, og militært svakere land som vil ut av petrodollarsystemet blir raskt angrepet av USA som Libya ble.

2 Likes

Men vil de kunne selge den i dollar?

1 Like