Nyheter MDTV Forum Om Doner

– Dommen etter Khashoggi-drapet en hån mot internasjonal lov

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/dommen-etter-khashoggi-drapet-en-han-mot-internasjonal-lov/

Fem mennesker ble dømt til døden i Saudi-Arabia for drapet på journalisten Jamal Khashoggi i Istanbul, men FNs spesialrapportør i juridiske saker, Agnes Callamard, kaller rettssaka og dommen en hån mot internasjonal lov. I en serie twittermeldinger har hun fordømt hele måten saka ble gjennomført på og forklart hvorfor den står i motsetning til internasjonal…

3 Likes

Dommen viser tydelig hvordan Saudi-Arabia ledes av umoralske, fordervete mennesker uten ryggrad og uten etikk, folk som er et hån mot sivilisasjonen. Det var terrorister fra dette landet som sto bak 11. september 2001 og de har sine onde klør tilstede i mange samfunn verden over. Vi behøver ikke å være forbauset over dommen, heller ikke over de statsledere som stilltiende støtter den.

Det er noe som heter “å rette baker for smed”.
Vestlige land krever hevn for drapet på Jamal Khashoggi.
Man kan forstå at en stakkars ørken-sjeik kan bli forvirret av dette.
Og spesielt når Donald Trump samtidig innrømmer at USAs kriger har ført til at flere millioner mennesker i andre land har blitt drept som følge av krigene. Men det er ingen som stilles til ansvar for dette i USA. Hvis noen blir stilt til ansvar for en massaker i regi av USA så er det personer på et lavere nivå i hierarkiet. Og det er akkurat det som ørken-sjeiken nå gjør, personer på et lavere nivå må ta straffen og må bøte med livet. Men hadde dette drapet på Jamal Khashoggi derimot skjedd som et snikmord hadde saken trolig allerede vært avsluttet pga mangel på bevis. Det er på tide at ørken-sjeiken moderniserer sine metoder (det å gjennomføre spektakulære former for henrettelse slik som i ambassaden i Istanbul eller for den saks skyld korsfestelser slik romerne gjorde, kan i det lengre løp vise seg å være kontraproduktivt).

I det store spillet om global innflytelse finnes det ingen moral, kun vinnere og tapere, og selv om din side skulle slutte å spille, så vil motstanderne ikke slutte, og da blir det å ikke spille bare en taktikk, om ikke en veldig god en.

Kina skal ikke få kontroll over oljeforsyningen sin, og Saudi Barbaria som en Amerikansk spillbrikke forhindrer dette, samt at Saudi Barbaria kan brukes for å kontrollere Sunni-muslimsk teologi.

Det er andre enn saudi-arabia, Tyrkia og Kina som bryter internasjonal lov. Det kan nok Callamard ta inn over seg, dersom jeg ikke tar helt feil. Et raskt blikk på twitter-kontoen hennes gir i hvert fall inntrykk av at hun ikke retter noe som helst mot USA.

1 Like