Nyheter MDTV Forum Om Doner

Djupere militært samarbeid mellom Sverige, Finland og USA

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/05/djupere-militaert-samarbeid-mellom-sverige-finland-og-usa/

Den svenske avisa Proletären skriver: I måndags blev det känt genom ett pressmeddelande från Pentagon att Sveriges och Finlands försvarsministrar är i USA för att underteckna ett militärt samarbetsavtal. Avtalet har förberetts i hemlighet en längre tid och försvarsutskottets ledamöter har varit bundna av sekretess efter att nyligen ha informerats, skriver Dagens Nyheters försvarsjournalist Mikael…

4 Likes

Aggressivt Russland? Er det Russland som omringer USA og Europa med store styrker og militært materiell? Russlands forsvarsbudsjett er rundt en tidel av USAs angrepsbudsjett, og ca 1/14 del av USAs og NATOs samlede angrepsbudsjett. Dessuten vil Russland ytterligere redusere sitt forsvarsbudsjett, som Putin annonserte for kort tid siden.

Påstanden om et aggressivt Russland viser en skremmende servilitet overfor USA og det militære-industrielle komplekset. En kan spekulere om at Sverige og Finland nå vil la USA utplassere baser og militært materiell i landene som USA gjør i Norge. Lar de USA gjøre det, vil feks amerikanske rakettbatterier i Finland komme nærmere Russlands jord enn noe annet sted, og være en uhørt provokasjon/trussel mot Russland.

Etter denne avtalen vil altså ikke bare Norge, men også Sverige og Finland bli militærbaser for USA, og dermed kan hele Skandinavia bli slagmark i en storkrig.

5 Likes

Så, - svensken og finnen «syftar till att öka stabiliteten”?

Fra mitt ståsted bærer det hele mere preg av at ‘’Zionistene nå bedriver verdenspolitikk ganske åpent etter at de har erobret det Hvite Hus.’’

[source: derimot.no]

2 Likes