Nyheter MDTV Forum Om Doner

Diplomatisk virus – USAs laboratorium for biologiske våpen i Georgia


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/diplomatisk-virus-usas-laboratorium-for-biologiske-vapen-i-georgia/

Denne dokumentaren på Al Mayadeen TV er basert på den gravende journalistikken til Dilyana Gaytandzhieva som vi tidligere har omtalt her: USAs ambassade i Georgia smugler frossent blod og virus for militære formål


#2

Det er å sparke inn åpen dører å påpeke dette, men denne saken (søkeord: biologisk, Georgia etc) i denne sammenheng ga 0 treff i Aftenposten de siste 3 månedene. Det er egentlig utrolig å tenke på at de fleste innbyggere får nyhetene sine fra slike steder - hvis det ikke skrives om de rette stedene, har det aldri eksistert.

Kommentar om Nobleprisen: Seksuell vold i krig er forsåvidt et verdig tema, men ofte kynisk misbrukt til å starte kriger med (propaganda om voldtekts-leire i Bosnia, viagra til libyske soldater osv)

Og selvsagt er de ‘de andre’, som gjør det IS og i Kongo, ikke soldater på ‘vår’ side. Det er enorme mørketall for okkupasjonen av Irak (flere millioner døde - hvor mange voldtekter?), Afghanistan etc.

Men verden har balansert på randen av tredje verdenskrig flere ganger det siste året - og vil gjøre det om og om igjen de neste par årene. Hvis komiteen hadde tatt av seg NATO/USA-brillene bare ett år og gitt prisen til et tema det virkelig haster med, reell forståelse mellom øst og vest, kunne de ha gjort sin lille del for å stoppe denne krigen.


#3

Alt blir utnyttet som kan bli det. Det er noe vi har drevet med så lenge vi har eksistert. Om det er flint aller holdninger, spiller det liten rolle. I våre egne øyne har vi alltid en god grunn.
Jeg følger de russiske aksjonistene i “StopXam”, og der kan alle sider ved den menneskelige tragedie studeres i detalj. Sovjet etterlot seg en infrastruktur som var fremtidsrettet, men den tok ikke høyde for drittsekker, noe denne aksjonsgruppa gjør. Jeg lærer mye, ikke minst om meg sjæl.


#4

Det er nok slike laboratorier mange steder, tenker jeg.
Jeg har hørt rykter om at det fantes norske forskere som syslet med slikt under den kalde krigen.