Nyheter MDTV Forum Om Doner

"Det må jo være sant siden alle sier det"

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/05/det-ma-jo-vaere-sant-siden-alle-sier-det/

Av Lars Birkelund. Det må jo være sant siden alle sier det, er et vanlig argument. På den annen side heter det også at hvis man forteller en løgn ofte nok så blir den til en sannhet. Begge konseptene har sannhet i seg. Denne artikkelen er inspirert av en annen artikkel (publisert av True Republica,…

4 Likes

H.C.Andersens “Keiserens nye klær”, burde vært barneskole-pensum.

3 Likes

Reuters er eid av Thompson Corporation et mega mediehus drevet av Baron David Thompson som i 2018 var og er en av verdens rikeste mennesker, god for 25 Milliarder dollar.
Associated Press er et US basert nyhetsbyrå som er eiet av en non-profit organisasjon, bestående av amerikanske aviser, og hvem eier dem? Det er hovedsaklig kapitalforvaltning- selskapene BlackRock, StateStreet og Vanguard.
AFP har kontor i Washington DC, bekvemt for Det Hvite Hus, CIA, Pentagon og det amerikanske Utenriksdepartementet når deres propaganda skal distribueres til Europas aviser.

Det er verdens rikeste mennesker som eier nyhetsbyråene, avisene og mediehusene, og de eier også krigsvåpen-industrien og de multinasjonale mega selskapene. Uten at det bekymrer den alminnelige mann og kvinne, de har ikke anelse og er heller ikke interessert.

Skal en styre verden, må en styre økonomien og informasjonen. Så hvem eier bankene og pressen? Denne eliten på bare en håndfull mennesker eier begge deler, og slik kan en promille av verdens befolkning styre over 7 milliarder menneskers liv med jernhånd.

Hvordan informasjon og propaganda kommer fra få kilder og multipliseres gjennom noen få nyhetsbyråer til mange milliarder lesere interesserer ikke den vanlige avisleser. De har en barnetro om “journalist-eden”, og tror journalister skriver uavhengig av eierne av avisen, men uavhengige grave-journalister finnes ikke i hovedstrøms-pressen mer.

3 Likes

Helt klart. Og apropos “eventyrene” vår presse forteller om Syria, her er Jimmy Dore usedvanlig god - selv til ham å være - til å avsløre at keiseren ikke har klær på:

Spesielt likte jeg den ryggsekk-sniffende CNN-journalisten han viser fram. Det er så man knapt tror sine egne øyne og ører.

Og Youtube straffer ham med å frata ham reklameinntekter.

1 Like