Nyheter MDTV Forum Om Doner

Den tynne hinnen vi vandrer på

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/03/den-tynne-hinnen-vi-vandrer-pa/

Refleksjoner i en ulvetid. I går 12. mars 2020 gjorde Italias statsminister Giuseppe Conte det klart at alle har å holde seg hjemme på grunn av koronaviruset. Vi lever under en unntakstilstand som Italia, og knapt noe annet europeisk land, har opplevd i fredstid. Det gjør at vi må fortsette våre refleksjoner over dystopier og…

4 Likes

Budskapet i media har jo vært at nå må folk gardere seg med medisin og mat og toalettpapir og vaskemiddel -> folk kjøper inn medisin og mat og toalettpapir og vaskemiddel
Så forteller media at folk hamstrer ??

-Hold dere hjemme!!!
betyr kjøp inn det du trenger en gang i uka

Selv hamstrer helsevesen munnbind som bare det, og vi lærer
-Tross iherdig hamstring av munnbind har vi ikke nok munnbind her

Moralen er: Man kan alltids skylde på folk. Det er folk det er noe i veien med. Regjeringen selv gjør en fantastisk jobb.

En viss hamstring i denne situasjonen mener jeg er fornuftig dersom man ikke har endel basisvarer på lager i heimen fra før. Vi vet ikke hva som skjer. Hva om det blir restriksjoner på å handle i matbutikkene? Eller om smitten brer så om seg at man ikke har lyst å dra og handle pga. risikoen?

Etter denne epidemien vil det bli debatt på en rekke felt slik som matvaresikkerhet, (norsk landbruk/beredskapslager for mat mm.), medisinsikkerhet/beredskapslagre, behandlingskapasitet og beredskap i helsevesenet og en rekke andre ting. Garantert! Ikke bare i Norge men alle land vi liker å sammenligne oss med. Ernas klimakur vil forhåpentlig også komme under lupen. Forhåpentlig også globalismen og dens følger.

2 Likes