Nyheter MDTV Forum Om Doner

Den norske regjeringen uten moral: Vil feire frigjøringen av Finnmark uten deltagelse fra de som frigjorde landsdelen.

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/den-norske-regjeringen-uten-moral-vil-feire-frigjoringen-av-finnmark-uten-deltagelse-fra-de-som-frigjorde-landsdelen/

Av Knut Lindtner. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen stiller betingelser til Russlands president Vladimir Putin og mener han må gjøre seg fortjent til en Finnmark-invitasjon for å feire frigjøringen av landsdelen neste år. Det er 75-års jubileum for frigjøringen av Finnmark som Den Røde Arme stod for med store tap av menneskeliv. Uttalelsen føyer seg inn i…

9 Likes

Litt av et budskap vi sender til Russland!!? Kanskje finnmarkingen Bakke Jensen er redd for at Putin ville betakke seg for å delta, og dermed komme han i forkjøpet med disse signalene. Dette er nok et resultat av den amerikanske dypstatens tentakler som fortsatt sitter med den reelle makten i den vestlige verden, til tross for Trumps iherdige forsøk på amputering av disse.

3 Likes

Bakke-Jensen gjør nok bare det han tror er PC. Hva Russland mener er langt utenfor hans valg-krets.

3 Likes

Det er trist at vi har ei historielaus regjering. Servile ukloke forsvarsministrar er vi vane med. Han trossar finnmarkingane si vilje til fredeleg samkvem med russerane.

Han burde heller invitere nokre hundre russiske soldatar i nokre veker, og innlosjere dei i dei amerikaniserte militærbrakkene. Dei russiske unggutane ville bli svært glade, og so kunne dei reist rundt og sett på landsdelen der bestefedrene gav livet sitt for Norge.

Russland er ein venn. Våre uvennlege haldningar og handlingar har dessverre av og til hausta litt det same. Russiske soldatar og norske krigssiglarar vann andre verdenskrig.

Og var ikkje vår vikingkonge Olav Trygvason russer sidan han vaks opp i Gardarike og kom til Norge fyrst i slutten av tenåra?

5 Likes

Skammelig, uhørt, trist, uforskammet, frekt, uoppdragent, meningsløst, uhøflig, respektløst, uvirkelig, historieløst, sårende, provoserende, usympatisk, negativt, uvennlig, utakknemlig, ynkelig, flaut, smålig, ukorrekt, nedlatende, arrogant, uintelligent, stygt, pinlig, sjokkerende, barnslig, umodent, feigt, jævlig, umoralsk, prinsippløst, ryggradsløst, absurd, ufattelig, symptomatisk, kvalmende, overmodig, bråkjekt, patetisk, hybrissprengt, avskylig, kaldt, hjerteløst, integritetsløst, opportunistisk, vemmelig og vondt.

Omforladelse, Russland. Vi rødmer og vil bare finne et lite hull i bakken å forsvinne ned i.

Dere vet jo fra før at vi er under okkupasjon nå igjen, og vi kan bare håpe og be om at dere derfor tror oss på vårt ord om at dette ikke kommer fra noen som med noen som helst troverdighet kan kalles våre representanter. Vår egen alvorlige karakterbrist, som har latt ting flyte så fullstendig ut at dette kunne skje, har vi imidlertid dessverre ingen bortforklaring på.

At dere skulle finne det bryet verdt å komme over og kaste faenskapet ut for oss nok en gang med et sånt utgangspunkt og bare for å være greie, er selvfølgelig mer enn vi fortjener og bør ha særlig håp om, såpass skjønner selv vi. Men skulle dere føle at dere har tilstrekkelig egeninteresse av noe i den retning, så vær endelig ikke beskjedne – bare kjør på, føl dere som hjemme.

I kølsvarte, så innihelvetes jævlig flaut dette her er. Jeg kjenner det prikker varmt i kinnene når jeg tenker på det. For en SKAM.

6 Likes

Takk for all din indignasjon aford. Den deles fullt og helt. Putin var på fredag invitert i bryllup i Østerike. Det var en annen dans. Her har man anstendighet og folkeskikk, respekt og moral.https://www.rt.com/news/436310-video-putin-toast-wedding/

4 Likes

Takk, det var i sannhet noe mer både klasse og kos over Vienna, ja. For øvrig en by jeg av personlige, erfaringsbaserte årsaker mener er en av de mest mangesidige og magiske byene i Europa. Måtte den ha vært et eventyr for livet for Russlands hardt prøvede president Putin, som den var det for denne i dag fullstendig perplekse og skamfulle, lille nordmann. At de har maga til sånt, Ludvig. Verste regjeringen Norge har hatt siden krigen, og det sier ikke så rent lite. Tvi.

3 Likes

Hjertesukksøndag

Når det er blitt sånn at jo sterkere og dypere man av og til kjenner på sin nasjonale identitet, og egentlig gjerne vil være stolt av den, og uten mye forbehold kunne slå fast med tyngde overfor hele verden at man kjenner seg veldig norsk og er veldig glad for at det er sånn, jo mer føler man i stedet bare en uvergelig trang til å se seg rundt etter noen snikete okkupanter – og ikke minst noen hjemmeavlede medløpere – å pælme til havs, fordi de fullstendig ødelegger helheten i det som skulle være en god følelse og en styrke – da vet man at noe har gått veldig, veldig galt i ens land på minst ett viktig punkt.

3 Likes

Vel talt igjen aford. Mitt tips er at Putin kommer til å sende gratulasjonstelegram som den korrekte herre han er…

Forøvrig er det så populært med omskrivning av historien for tiden. Mon tro om våre barnebarn kommer til å lære at amerikanerne befridde Finmark?

2 Likes

‘Men det føyer seg inn i en stadig mer aggressiv og fiendtlig holdning overfor Russland.’

Sant og det må jo vare hinsides idiotisk…

3 Likes

Hva infantilitet og mangel på folkeskikk angår er dette fullt på høyde med at russerne ble nektet å heve sitt flyvrak i Varangerfjorden for å begrave mannskapet i russisk jord.

4 Likes

Du tok orda ut av munnen på meg, Ludvig. Jeg ville akkurat si noe om at dette dessverre kan vise seg å være innledningen på den mest radikale omskrivingen (historieforfalskningen) siden USA ble garantist for fred og demokrati.

Ja, Putin kan nok alltids finne på å sende en normalt vennlig og høflig hilsen i sakens anledning uansett. Han har neppe tenkt å blamere seg så grundig som visse nå gjør.

omerta%202

Det er mulig han har oppfattet at ikke alle statsledere og regjeringer sitter der de sitter for evig med full immunitet mot konsekvensene av egen idioti, slik det kan virke som om Oslo-regimet tror. Read my lips, Oslo: Instant karma’s gonna get you.

1 Like

Nåde, jeg klarer ikke mer …

Man kan lure på hvordan norske myndigheter skal klare å holde en fornuftig takketale ved feiringen av frigjøringen av Finnmark. For å si det mildt så har alle de allierte fra WW2 svin på skogen ved å ha gjort overgrep i ulike sammenheng. Finnmark var den delen av Norge som ble hardest rammet under WW2, og hvis man tar disse lidelser på alvor er man nødt til å takke frigjørerne på en verdig måte.

5 Likes

Jeg er bare så utrolig sjokkert at dette faktisk er mulig! Må bare si at jeg helhjertet tiltrer det som Aford og andre over her skriver . Men er altså fortsatt i sjokktilstand. Vet jo selvsagt at vi er totalt underlagt USA, men at den norske regjering er villig til en så blatant total abnormitet er totalt utenfor min forstand! Kan ikke tro noe annet enn at det må virke mot sin hensikt! Vel er det norske folk hjernevasket til en viss grad, men tenker at dette er å gå for langt selv for dem!

2 Likes

Huff ja, meget godt poeng. Det må være en i overkant interessant utfordring for den uheldige taleskriveren som blir idømt oppgaven med å skrive akkurat den der, og helst skulle få den til å høres nesten edru og rasjonell ut, samt tilsynelatende å basere seg på noen relativt velkjente og godt dokumenterte fakta, og samtidig enten A: allikevel helt utelate Russlands rolle og eksistens i historien om frigjøringen av Finnmark (allerede nå …?!), eller B: vise den fornødne respekt for Russland og historien, takke pent og gi full kredit som fortjent i talen – uten samtidig å sette avgjørelsen om å holde helten og hovedaktøren i begivenheten som feires utenfor feiringen i et mildt sagt merkelig lys.

Det kan jo umulig gå veldig bra det, og skal den talen der noensinne høres og sees, må det i så fall bli med beina oppi sofaen og ei stor pute å gjemme seg bak og ta dritten bort fra sansene med fort som fy, hvis det bare et sekund blir halvparten så cringeworthy som det er grunn til å frykte at det vil bli. Brrrrh.

2 Likes

Utvilsomt. Her vil det være lite folkelig støtte og mye indignasjon.

Så hva har vi tenkt å gjøre med det? Det vanlige?

2 Likes

Seierherrene i kriger skriver historien, og WWII er definitivt ikke noe unntak. Om man følger det narrativet vi alle har “lært” så ser jo denne saken helt forferdelig ut. Spørsmålet må jo være om det narrativet er riktig, sant og korrekt fremført, eller kan det tenkes at det i denne sammenhengen først og fremst var noen andre som sto for disse tingene og som ikke fikk fortelle historien?
Var Sovjetunionen for eksempel alliert med krigskreftene i USA, Storbritannia og Frankrike, altså “Imperiet” på dette tidspunktet av historien? Kan det tenkes at de første delene av Sovjetunionen var en del av “Imperiet”? Vel, russerne hadde også kjempet en hard kamp mot “Imperiet”, men de ble beseiret i 1917 og deretter okkupert.

Rent teknisk så er jo grunnen til at de kan kalles “frigjørere” det faktum at de faktisk trakk seg ut igjen av Norge i motsetning til hva de gjorde i halve Europa hvor de ble ansett som okkupanter i flere tiår fremover i historien. Kan det hende at tyskernes versjon av “den brente jords taktikk” kan være en av grunnene til at Bolsjevikene ikke ble værende også i Nord-Norge i flere tiår etter krigen, og at det var Sovjetisk tilbaketrekking tyskerne håpte på å utrette med den taktikken? Kanskje tyskerne ville skåne den norske befolkningen i Nord-Norge fra å falle inn under nettopp jødisk Bolsjevisme?
For der sto de jo da, langt inne på vidda og kun rykende, forkullede rester av tidligere potensielle oppholdssted sto igjen. Forblåst buskas så langt øyet kunne se og ca. 200 mil til nærmeste tre. Ikke mye å hente der nei, og det ville krevd mye ressurser og arbeid for å etablere seg der.

Dette er jo et kompliment til Putin og dagens Russland, enten det er ment som et kompliment, eller ei. De sier altså at Putin ikke har noe med “frigjøringen” av Norge og de som styrte Sovjetunionen den gangen å gjøre, og det tror jeg de har ganske så rett i. I dag er det Russland som er omringet av Imperiet, den gangen var det Tyskland og datidens aksemakter som var i en lignende situasjon.

For å komme til bunns i denne saken så er det to historier som bør fortelles med det hendelsesforløpet som EGENTLIG fant sted, og det er historiene om hvorfor Norge ble okkupert av Tyskland og hvordan Russland ble Sovjetunionen og hva som foregikk der. Jo mer man forteller sannheten om disse tingene jo bedre lys mener jeg dagens Russland og Putin vil bli stilt i.
Når det kommer til nåtiden så ser jeg ikke noen gode grunner til at den norske befolkningen ikke skal ha et godt forhold til Russland og den russiske befolkningen.

Til slutt så kan man jo nevne at en av Russlands mange store forfattere, Aleksandr Solzhenitsyn, skrev en bok som het “The Gulag Archipelago”.
Denne boken har Putin og folkene hans, som sikkert kjenner russisk historie bedre enn meg innført som pensum i det russiske skoleverket. Et lite utdrag fra boken:

1 Like

Russland ble heller ikke invitert til frigjøringen av Auschwitz i forfjor, en like skammelig avgjørelse.

2 Likes

Det synes ikke NRK. Hans deltakelse er “upassende og skammelig” i følge klikk-agnet.

1 Like