Nyheter MDTV Forum Om Doner

Den internasjonale straffedomstolen – systemet kan ikke repareres

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/02/den-internasjonale-straffedomstolen-systemet-kan-ikke-repareres/

En seniordommer ved FNs internasjonale domstol i Haag har sagt opp i protest mot det han kaller «sjokkerende» innblanding fra Trump-administrasjonen i en foreløpig undersøkelse av anklager om krigsforbrytelser utført av amerikanske tropper. Dommeren, Christoph Flügge, som er fra Tyskland, kom med en kraftig kritikk av Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton etter hans svar i…

3 Likes

USA terroriserer verden, og tyner sine allierte. Men skal USAs hegemoni sprekke, må USAs krigsmaskin ut av spill, og det skjer vel ikke før det er en total finansiell kollaps i USA hvor feks krigsmaskinens personale som soldater og offiserer ikke får lønn lenger. Slik som USAs gjeld øker og øker og etterspørselen etter dollar synker, kan det ikke være så lenge til det skjer.

Det må også ledelsen i Washington forstå. Men vil USA starte en storkrig først for å gjenopprette hegemoniet? En kan spekulere om den enorme militære styrkeoppbyggingen i Europa og langs grensen til Russland er til en planlagt krig de skal starte før den finansielle kollapsen i USA som de vet kommer er et faktum? Er det derfor de har et grenseløst pengeforbruk nå, for det spiller ingen rolle da de starter en storkrig allikevel?

1 Like

Bra at Steigan setter søkelys på USAs forsøk på å kneble ICC. Men jeg har ikke fått med meg Steigan reaksjoner på ICCs fordømmelse av Russlands krigsforbrytelser i sin kamp for å okkupere og kneble folk på Krim og i Donbas, ei heller ICCs fordømmelse av Russernes ansvar for nedskyting av det malaysiske flyet MH17. Er ikke det litt merkelig all den tid disse krigshandlinger har krevd utrolig flere sivile og militære liv enn det Amerikanerne er beskyldt for. Så Steigan fortsett ditt forsvar for ICC, men spre din kritikk overfor alle som blir “dømt” av ICC. Vedlagt oversikt over ICCs saker mot Russland

1 Like

Professor Micheal Hudson gjør en god analyse av USA, Trump og forholdet til verden i denne ferske artikkelen på Counterpunch.

Han har lært meg mye:

https://www.counterpunch.org/2019/02/01/trumps-brilliant-strategy-to-dismember-u-s-dollar-hegemony/

1 Like

Om ukrainerne hadde bedt om hjelp til å bli kvitt mafia-oligarkiet sitt, så hadde nok flere valgt å høre på, men hva folk som bruker tid på å forstå finner, er ukrainere som hyler opp om Putin, Putin, Putin, og hvordan Vesten må straffe de slemme Russerne fordi de er så slemme.

Ukraina skyter fremdels daglig mot Donbas, og da mister man fort all sympati, da det er fattigfolk de dreper.

Du har ikke satt deg inn i hvem som daglig bryter M2-avtalen. Les daglige rapporter fra OSCE’s observatørkorps, så finner du raskt ut hvem som er agressor i Donbas. Hva gjelder oligarkiet: ja de svina påvirker velstandsutviklingen i feil retning. Men sammenlignet med Russiske oligarker, er de Ukrainske oligarkenes smågutter. Og i Russland har oligarkenes bidratt til at andelen som lever under fattigdomsgrensen er økt fra 13 til 19% på 7 år. Og det meste av middelklassen er forsvunnet. Mangel på demokrati og styrking av oligarki et i Russland gjør at landet havner på 148 plass på Transparencys korrupsjons indeks. Og et slikt land med klar imperialistisk atferd og et rettsvesen og kirkesamfunn som er 100% politisk innrettet, ønsker du at vi skal avholde oss fra å kritisere? Jeg må avslutningsvis si deg at Ukraina nå virkelig prøver å fjerne korrupsjon gjennom blant annet å få fram presidentkandidaten som reellt ønsker å ta de rette grepene.

1 Like