Nyheter MDTV Forum Om Doner

De sovjetiske krigsfangene – den glemte historia om krigen i Norge

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/de-sovjetiske-krigsfangene-den-glemte-historia-om-krigen-i-norge/

Tale for arbeiderbevegelsens falne under krigen foran minnetavla ved den gamle Arbeiderforeningen i Kristiansand 1. mai 2020. Av Halvor Fjermeros. Kamerater! Her står vi foran minnetavla over de falne fra arbeiderbevegelsen under krigen på arbeiderklassens internasjonale kampdag. Jens Zahl, en 25 år gammel finerarbeider, og hans bror, havnearbeideren Håkon var begge med i illegalt motstandsarbeid.…

2 Likes

Du mistet meg ved 6 millioner…

1 Like

Har du kanskje et mer korrekt tall?

Denne teksten er da en oppmerksomhet til at “holocaust” faktisk ikke var nazistenes største krigsforbrytelse. Selv om en legger mainstream tall til grunn. Dersom du nedjusterer tallene for jødiske ofre så rammer du ikke dette budskapet, tvert imot.

Tankegangen om at jødene er ‘et folk’ vokste også fram i takt med tyske nasjonalismen fra 1800-tallet. En kan si at sionismen og nazismen er to sider av samme nasjonalistiske vrangforestillinger.

Artikkelen bruker heldigvis ordet “sovjetiske”, og ikke russiske, slik Kreml ofte benytter i sin propaganda. Og tallmaterialet er sånn omtrentelig riktig. Vedlegger til info mer eksakte tall på antall sovjetiske soldater som ble tatt til fange og deportert til Norge, samt hvor mange som ble drept / døde i Norge, skrevet av Bjørn Johan Berger.

https://nordnorskdebatt.no/article/skjalg-fjellheims-russifisering

Det som er vel så interessant, ikke minst sett i lys av relasjonen mellom Norge og etterkommerne av den sovjetiske føderasjon, er hvor disse sovjetiske soldatene kom fra. Under jubileet i Finmark i fjor høst ble kun representanter fra Russland invitert, ikke andre republikker fra den tidligere føderasjonen, selv om disse republikkene ofret vel så mange soldater som Russland. Det vitner også om mangel på historisk forståelse

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.