Nyheter MDTV Forum Om Doner

De gule vestene og raseriet i gatene


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/de-gule-vestene-og-raseriet-i-gatene/

For den som følger litt med i det som skjer i djupet av det franske samfunnet har visst det lenge, der koker det, der finnes det et sinne og en frustrasjon som måtte komme til overflaten. Og nå skjer det i form av «gilets jaunes», de gule vestene. Paris har vært rystet av flere dager…


#2

Jag förväntar mig att vi snart ska börja prata om “Yellow Revelution” och självklart stödja folket!


#3

Emmanuel Antoinette skjelver muligens i buksa - da gjelder det å barske seg litt. Eller er snipers ute på eget initiativ?


#4

Lederløs demonstrasjon.Den der virket ekte.
Ved å velge seg bensinpriser fikk de unngått motdemonstranter.
Var det mulig at det var 3000 fra politiet.til å holde dem i sjakk … ?? Se helt på slutten her : https://www.youtube.com/watch?v=NeoF2Kvberc

Nrk skriver
De opplevde politiet som aggressivt. Da NRK treffer dem renner blodet fra ansiktet til Max. Manon er skremt og gråter. Etter en stund får de tørket litt av blodet. Max føler seg mindre svimmel.
– Vi søkte ly fra tåregassen ved en McDonalds, så stormet politiet. Mannen min la seg foran meg for å beskytte meg. Han fikk han batongslag i ansiktet. De slo og slo. Det er ikke normalt, sier Manon.

Politiet slo og slo , dokumentert her 2. 25
Vannkanoner 2.50 og slag.Legg merke til aggressiviteten hos Politiet.
2.04 mann slepes nedover asfalten av politiet 2.25 fed up paying so much / politiet hopper og løper og slår med skjoldet på demonstrant / slår i hodet på / på brystkassa/
Folk var så sinte at de hakket tilogmed løs brosteiner fra gatene.


#5

Er det riktig å bevæpne opposisjonen og deretter gå inn å styrte regime mon tro…


#6

I et nøtteskall.

  • You reap what you sow . . . . . . . .

#7

Det er bare begynnelsen. Store økonomiske ulikheter og økonomiske problemer resulterer i konflikter. Lær av historien…


#8

Det der går helt åt helvete…


#9

Iflg fransk tidsregning skjer det en revolusjon i Frankrike omtrent hvert femtiende år. Dagens opptøyer er i så måte helt i rute (og skjer altså nøyaktig 50 år etter 1968 opprøret).

Det ser ut som globalisering alltid bryter sammen (fordi utviklingen går den vei høna sparker, ingen styrer egentlig det som skjer i verdensøkonomien). Det skjedde et sammenbrud i datidens globalisering ifbm den franske revolusjon i 1789 og de påfølgende Napoleons krigene. Deretter skjedde neste sammenbrudd med datidens globalisering ifbm WW1 og WW2. Og på nytt nå senest ifbm finanskrisen i 2008 (en krise som også inneholdt en stor oljekrise hvor oljeprisen ble syv-doblet og nådde det høyeste nivå noensinne). Det ser ut som denne type globaliserings kriser skjer med en syklus på rundt 110 år.

I dagens globaliserte verden skal europeisk næringsliv konkurrere med bla kinesisk næringsliv (og det skjer helt uten tollbeskyttelse). Situasjonen er omtrent slik at det som feks koster 100 dollar å produsere i USA koster bare 10 dollar å produsere i Kina (altså en ganske heftig profitt). Ikke helt enkelt å skulle klare å konkurrere med noe slikt. Mulig at verden nå befinner seg på vei inn i en ny krise med overproduksjon og underkonsum (egentlig en krise forårsaket av såkalt overakkumulasjon/oversparing hvor lave lønninger, dyr energi og høy gjeld fører til lavt konsum med påfølgende fall i både produksjon og investeringer). Det er godt mulig at den pågående handelskrigen mellom USA og Kina forsterker disse ubalanser. Og verre kan det nok bli.

Noe av det snedige med opprøret denne gang, er at det ikke er helt politisk korrekt ved at det demonstreres også mot økte drivstoffpriser (i Norge er det vel bare Sp og Frp som har gått inn for reduserte avgifter).


#10

Men i Norge har ikke den økonomiske krisen begynt enn. Når det begynner her så skriker vi også om bensin går opp. Og etter den nedtur som kommer så blir det ikke mye bedre. En ulikhet sammenliknet med tidligere økonomiske kriser. Den globale spillplanen endres som du skriver.


#11

Andre analyser på situasjonen i Frankrike:


#12

Ikke noe NRK har fått med seg. I følge den desinformasjon-kanalen er dette et oppdragelses-problem.


#13

Situasjonen i Frankrike er ganske bakvendt rent demokratisk sett. Macron fikk kun støtte av 25% av befolkningen i første valgomgang ved presidentvalget. Det er i teorien mulig å utlyse nyvalg i Frankrike, men Macrons gruppe i parlamentet er såpass stor og dominerende slik at det i praksis ikke vil bli nok stemmer i parlamentet for å gjøre dette. Samtidig støttes De gule vestene av det store flertall av befolkningen i Frankrike (muligens av hele 70%). Men det finnes ingen demokratisk mekanisme eller regel i Frankrike som kan brukes for å utlyse nyvalg av den grunn. Det høres ut som landet trenger en demokratisk reform for nyvalg og folkeavstemminger. Slik situasjonen er nå vil det gå 4 år før det avholdes et nytt presidentvalg i landet (man kan si at det er 4 år med et slags diktatur). Problemet er at velgerne på forhånd har fått minimalt med informasjon om hvilken politikk et parti eller en president i praksis vil komme til å føre. Man kan bruke kjøpsloven som forbilde, har man blitt lurt har man også bytterett.

En norsk utgave av samme problemstilling er ACER saken. Veldig få velgere visste på forhånd noe om denne saken og at denne sakene skulle avgjøres i neste stortingsperiode. Da befolkningen først ble klar over saken og fikk innsikt i saken ble det kraftige reaksjoner feks internt i Ap, mange av velgerne til Ap følte seg rett og slett lurt av ledelsen i Ap. Men da var det altså for sent for velgerne å få stoppet saken.


#14

Maktas MO, så vidt jeg kan skjønne.


#15

The Saker har skrevet en lengre artikkel, der han analyserer fenomenet med De Gule Vestene.
I kommentarfletet spekuleres det i om det hele er nøye planlagt for over ett år siden. I så fall kan vi ikke se bort fra at Rothschild Dynastiet er involvert.
http://thesaker.is/maidan-in-france-or-a-national-uprising/


#16

Det er samme inntrykk jeg sitter med, etter å ha sett alt kl.10.00 på direktesendingen i dag,13.12.2018 om migrasjonsavtalen, og de påfølgene innleggene fra representantene. Dette kommer forhåpentligvis i videoarkivet der, så følg heller med der, enn i aviser. Nå holder de på med forsvaret også.


Blir helt matt etter å ha sett alt snakket om samarbeid fra regjeringens side, samtidig som de unnlot å la stortinget ta del i dette, og nå ETTER Marokko møtet kommer de til Stortinget. Blir kanskje som at en familiefar går hen og kjøper ei hytte på fjellet, for felles penger, og forteller om det etterpå, uten å informere på forhånd. Det ble også klubbet igjennom … uff se selv.

Oppfordrer alle til å se disse opptakene og følge med der.


#17

“Capitalism Is dying and is being replaced the world over by feudalism. Why?”

The Sam Vaknin interviews - Capitalism…


#18

Ja, jeg leste det, men timingen var isåfall litt rar, siden vi er i 2018 nå. Burde ikke de gule vestene heller vært på 2018-coveret?

Når dét er sagt så pleier jeg også å studere disse coverne, inkl. 2019-coveret, som ble sluppet for ikke så lenge siden. (Først ble det vist et helt svart cover som fikk mange konspinisser til å undres. Og så kom det egentlige, som er sterkt inspirert av Leonardo da Vinci.)


#19

Reagerte på samme måte, men kom da til å huske på dette omslaget av Economist fra Januar 1988, der det ble varslet introduksjon av ny Verdensvaluta i 2018.
Kan det være en sammenheng?


#20

Norge går i dag 260 milliarder underskudd på fastlandsøkonomien.
Skatteinntektene er på 960 milliarder.
Når etterkrigskullene går fra godt betalte stillinger til å bli pensjonsmottakere med øket behov for helsetjenester og erstattes med migranter som belaster budsjettet, er en 20% reduksjon av skatteinntekter ikke urealistisk, kombinert med en økning på 20% på helse/sosialutgiftene.
Underskuddet vil da dobles til 520 milliarder.
Med et nært forestående internasjonalt finanskræsj, vil sparepenger forsvinne i “bail-ins”, hytter på fjellet og ved sjøen eller i utlandet vil bli verdiløse og eiendom førøvrig bli kraftig redusert.

Oljefondet er investert i

  • Aksjer
  • Obligasjoner
  • Valuta
  • Fast eiendom

En halvering av Oljefondet er fullt mulig.

Tilbake er Norges Statsgjeld og Privat gjeld.