Nyheter MDTV Forum Om Doner

De enorme kostnadene med USAs "krig mot terror"

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/de-enorme-kostnadene-med-usas-krig-mot-terror/

En rapport fra Watson Institute for International and Public Affairs at Brown University som ble publisert 13. november 2019 sier at den såkalte «krigen mot terror», som ble lansert etter 11. september 2001, har kostet mellom 770.000 og 801.000 mennesker livet og 6.400 milliarder dollar. Pengebeløpet begrenser seg til USAs kostnader, og der utgjør utgiftene…

7 Likes

Før hadde vi “krigen mot narkotika” , der du plutselig fikk en tikkende bombe på gutterommet. Krigen mot terror er bare en add-on. Og hakket lettere å gjennomskue.

2 Likes

Det kan også legges til at tusener av mennesker i USA ble drept i 9/11, som tjente som påskudd for krigene de satte igang i Midt-Østen. Kabalen som sto bak, bankkartellene har hovedsete i USA, Wall Street, men det kommer ikke den amerikanske befolkningen til gode, tvert i mot.

Dette betales over det amerikanske statsbudsjettet, og ikke av kabalen som bruker den amerikanske krigsmaskinen gratis for sine egne onde egosentriske formål. Til overmål tjener de, som er de private eierne av den amerikanske krigsvåpen-industrien, enormt på bruken av krigsmaskinen, og pengene er det amerikanske skattebetalere som tømmer i deres lommer sammen med befolkningene i NATO land som stort sett kjøper krigsvåpen fra USA.

“Krigen mot terror” er et navn som Pentagon fant på. Et latterlig navn, men det blir en latter gjennom tårer, all den tid det er USA (les NWO kabalen) som driver terror mot resten av verden for å rane til seg planetens naturressurser og for sitt verdensherredømme.

1 Like

Nok en viktig artikkel fra Pål om det pågående barbariet av menneskeslakting. Og det han skriver om de norske politiker-krigerne som humanister og menneskevenner er også riktig.
Etter at USA hadde teppebombet Vietnam,ga Nobelkomiteen - som den gang var AP-styrt - Fredsprisen til Kissinger som den gang ledet USAs utenrikspolitikk.
Det spesifikke med den norske situasjonen i dag er at partier som står for imperialistisk krig, har blitt innrullert i noe de kaller “venstresida.” SV etter Jugoslavia 1999 og Libya 2011 er jo selve bombevenstre. AP har alltid vært USAs hjelpesoldater og finansiører.
En trenger ikke gå tilbake til Korea og Vietnam,det holder lenge å studere Syriapolitikken.
Nå sliter Jens Stoltenberg livet av seg for å samle krigstropper og penger til krigene mot Kina og Russland.
Det groteske faktum i dagens Norge er at det finnes ingen venstreside som påpeker at dette er den totale galematias som vil påføre det norske folk fryktelige tilstander.
Det er heller ikke mulig noe sted å lese Mike Pompeos tale i Berlin 8 november 2019 hvor han oppfordret Vesten til Totalen Krieg mot Kina og Russland.
De krigerske humanistene og menneskevennene ser ut til å ha full kontroll med krigsstaten Norge.

4 Likes

Det er kanskje riktigere å kalle han en salgssekretær for den amerikanske krigsvåpen-industrien enn generalsekretær for NATO. For når han presser NATO-land til å bruke mer på krigsvåpen, vil det si at de kjøper dem fra USA. NATO er en gullgruve for dem, og den amerikanske krigsvåpen-industrien har de enorme kapitalforvaltningsselskapene BlackRock, Statestreet og Vanguard blant de største eierne, som skal ha vekst i industrien for at deres klienter skal få større avkastning på sine investeringer hver år.

Som vil si at krigsvåpen-industrien må selge mer våpen hvert år, altså flere kriger og forlengelse av pågående kriger og høyere militære spenninger verden over. Det militær-industrielle komplekset er den mektigste maktfaktoren i USA, og Det Hvite Hus, Pentagon og CIA må fortsette og også starte kriger, og drive krigshissing kontinuerlig for at krigsvåpen-industrien skal ha fulle ordrebøker. Deres propaganda-apparat, vestlig presse og media har til oppgave å få vestens befolkning til å tro at de astronomiske militærbudsjettene er nødvendige.

Så er den også USAs største industri med over 3,2 millioner ansatte og over 20000 underleverandører. Stoltenberg har vært en god salgsekretær for krigsvåpen-industrien, og blir nok rikelig belønnet for det, mens regningen som mye av verdens befolkning har betalt er fryktelig og kan komme til å betale kan bli enda frykteligere.

2 Likes

Ja, ufattelig. Norge driver krig mot Assad, i det skjulte.
Youtube " The Missing Trillions" er fra 2010 (eller før det)
($6.000.000.000.000 = 8 oljefond)

1 Like

Fant denne, men vet ikke om det kan være den.
Han snakker om brudd på menneskerettighetene i Kina, og sosial kreditt systemet blandt annet.
Det virket som han mente det skulle utvides.

http://www.bing.com/videos/search?q=Mike+Pompeo+Berlin+8+November+2019&view=detail&mid=E8F9E8FA983F00148515E8F9E8FA983F00148515&FORM=VIRE

Jeg tror det er omvendt, det er den såkalte vestre-siden som er blitt innrullert for å føre krig. Kanalisering av engasjement, blir det omtalt som.

Siden Norge har valgt våpen som sin industriproduksjon, er det knapt til å unngå.

1 Like

Talsmenn for Trump-administrasjonen så som Mike Pompeo og Mark Esper har i sine siste taler gjort det klinkende klart at USA/Nato forbereder gigantkriger mot Kina og Russland. Uten at disse talene interesserer de forskjellige etablissementene i Norge til høyre eller venstre. Japan har fått beskjed om en firedobling av betaling til USA for protection og opprustning.
Og det som står på dagsorden i Sverige er hvordan få slutt på kriminaliteten. Selv folk fra forsvaret har begynt å blande seg i debattene og de går nå ut på at kanskje militæret skal settes inn i Rinkeby og Husby i Stockholm og i Malmø.
Da tror faktisk mange svensker at Hæren vil klare å føre Sverige tilbake til normalitet og tradisjonelle levemåter.
Det tror ikke jeg. En kan ta eksemplet fra Culiacan i Mexico hvor Sinaloa-banden kom i et omfattende slag mot Hæren som naturligvis var utstyrt med tunge våpen og flere mannskap. Hæren tapte og en finere analyse av hendelsen kan vise til at det var en symetrisk,gammelmodig krigføring mot asymetrisk 4 Generation warfare.
Flytter vi oss til Afghanistan hvor USA/Nato har brukt de fineste soldater og de fineste høyteknologiske redskaper krigsbransjen kan frambringe,må vi også slå fast at Talibans 4 generation warfare har vunnet over vestlige krigsdoktriner. Høyteknologien tapte for sandalefolket med kalasnikovs og selvmordsbombing.
De som har kontrollen over ghettoene i Sverige kaller seg forskjellige navn,men i Husby og Rinkeby heter det GHETTOSOLDIERS. De er bevæpnet. Som tilsvarende bander i alle de svenske storbyene.
Det er på ingen måte gitt at den svenske hæren med sitt omfattende byråkrati og planlegging,får noen lett match skal de rundt i Sverige for å avvæpne bandene.
Den vil høyst sannsynlig møte asymetrisk 4 generation warfare som de overhodet ikke er trent til å mestre.
Det er trolig mer realistisk å tro at en slik konfrontasjon kan komme til å ta flere år og vil ende opp med et Sverige vi aldri har sett maken til. Iallfall ikke det gamle Folkhemmet.

1 Like

Kriminaliteten er nært knyttet til resten av denne suppa, er jeg redd. Før krigen mot rterror var det krigen mot narkotika, som fungerte som brekkstang for kontoll-regimet.
Og det mens de så inderlig godt visste hvordan ting hang sammen:

Det var sjakkchampion Gary Kasparov som pleide å si at forskjellen mellom en amatør og en champion var at amatøren så noen aktuelle brikker på brettet mens en champion så ALLE brikkene og HELE tida.
Trumps retorikk og hans trekk i Midtøsten har frambrakt de mest skrullete ideer om at USA trakk seg tilbake fra verdenspolitikk og den slags ønsketenkning.
Her bringer jeg ferske meldinger fra Asia.
Tradisjonelt har det vært slik at SørKorea og USA har delt på utgiftene ved å ha 28 500 amerikanske troops i landet. Normalt har denne utgiften ligget på rundt 1 milliard dollar.
Men nå øker USA kravet med 500% til hele 4,7 milliarder dollar og dette er så ekstremt mye at SørKoreas ledere har krevd time out for å diskutere dette.
Noe tilsvarende skjer i Japan hvor det står 54 000 US-troops og som vanligvis har hatt en omkostning på rundt 2 milliarder for Japan.
Nå krever Trump-administrasjonen at det skal koste 8 milliarder dollar.
Helt åpenbart for alle jobber USA febrilsk med klientstatene i Asia med å smi et “Asiatisk Nato” hvor de to nevnte er tungvektere,men også med Australia.
Hva så med Europa og “Europahæren” planlagt til 60 000 soldater?
Det vi vet er at Tyskland overveier å sende tyske krigsskip til SørKinaHavet. “Deutsche Interessen werden auch vor Chinas küste militärisch durchgesetzt.” ( tyske interesser skal også markeres militært utenfor Kina-kystene)
(Kilder: asia times,japan News)

1 Like

NATOs analyser av Russland etter sammenbruddet der borte er så bak mål at de nå nærmer seg irrelevans

  1. Kald krigs hæren ble nedlagt
  2. Flyvåpnet ble redefinert til å håndere beduiner og denslags, i den tro at neste krig ville dreie seg om terrorister
  3. Fra å være et vrak 2000, har den røde arme blitt gjenreist til verden mest moderne hær, 5 år foran NATO. NATO kan modernisere. På det tidspunktet er den røde arme fortsatt 5 år foran
  4. USA feilinvesterte i F-35 og hangarskip
  5. NATOs “artilleri” (dvs. amerikansk helikopter-flåte) er blitt neytralisert av moderne anti-luft-raketter (i verste fall kan NATO miste 1000 krigs-helikopter på en dag)
  6. NATO har ikke noe forsvar her (the Dagger)

Det er noe som heter “å prise seg ut av markedet”. Det spørs om dette ikke faller i den kategorien.
Så lenge dollaren har vært enerådende, har dette gått bra. Nå er det vel mest for å sette noen fler spiker i kista. Trump tenker fortsatt som en eiendomsspekulant, og dette er reality-tv på globalt pan.