Nyheter MDTV Forum Om Doner

Danmark: Det kan bli strenge straffer for å "påvirke negativt om NATO"

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/09/danmark-det-kan-bli-strenge-straffer-for-a-pavirke-negativt-om-nato/

Fra den danske avisa Arbejderen: Fremover kan det blive strafbart at dele kritiske artikler på Facebook om eksempelvis NATO-samarbejdet, hvis myndighederne kan bevise, at en udenlandsk efterretningstjeneste står bag. Hvis du deler en artikel, der har til formål at «påvirke den almene opfattelse af NATO-samarbejdet negativt», kan det give op til tolv års fængsel. I…

3 Likes

Wow, så ikke den komme. Men når en tenker på det som skjedde i Danmark i helga, så skulle det ikke overraske. Etter den storstilte menneskejakten, på noe politiet ikke visste hva var, virker det ikke som de har tenkt å kreve noen forklaring. Ikke medstrømsmedia i hvertfall. Mye tyder på at de kommer til å gå etter gutta i Volvoen i stedet. selv om deres forbrytelse var at de fikk panikk, og det er vel ikke forbudt ennå?

2 Likes

Betyr dette at feks personer slik som feks Gorbatsjov og Trump kan risikere å bli anmeldt i Danmark hvis de sier noe negativt om NATO?

3 Likes

Det er virkelig noe surrealistisk ved en del nye danske lover:

En del av det nye danske tildekningsforbudet, som er ment for å hindre bruk av ansiktsslør/niqab/burka - inkluderer også forbud mot (dersom de bidrar til å skjule deler av ansiktet): hetter, luer, hjelmer, masker og løsskjegg! (Men lue og skjerf skal visst fortsatt være tillatt om vinteren).

En ny lovgivning om ektefellesammenføring i Danmark, tillater bare dette blant annet dersom den ektefellen som er dansk statsborger ikke bor i et “belastet område”.

Og nå altså forbud om å “påvirke negativt om NATO”.

Rabler det for de gode danskene?

3 Likes

Dette utspillet fra Justisministeriet er som det skulle vært skrevet med ført penn fra Pentagon, hvor et fiendebilde av Russland skal indoktrineres. 4% av BNP til kjøp av våpen fra den amerikanske private krigsvåpen-industrien skal jo rettferdiggjøres.

3 Likes

Hvis jeg tolker dette rett, har det antageligvis noe med å gjengi/spre hva Russia Today skriver om, enten direkte eller indirekte.

Eller kanskje få betalt for å snakke med/skrive for RT eller Sputnik? Enkelte politikere betrakter jo kanalen som en fiendlig styrke.

Enkelte oversettere (selv ubetalte og uten direkte tillatelse fra RT) vil nok ligge tynt an i Danmark, siden de ‘objektivt’ gjengir innhold derfra en gang i blandt :slight_smile:

Skal jeg gjette, vil den første rettsaken om dette bli en fadese.

Objektivt i imperialistiske makters tjeneste var forøvrig en hyppig brukt påtale under Moskva-prosessene på 30-tallet.

WikiLeaks regnes vel også for en fiendlig etterretningstjeneste i NATO-kretser.

Skulle de se etter utenlandske etterretningstjenesters agenter, burde danskene begynne på toppen. Både subjektivt og objektivt har Fogh Rasmussen brutt denne loven utallige ganger. Husker jeg rett, spiste han ofte lunsj med amerikanske diplomater, for deretter å være talerør for synspunkter USA syntes var viktige å spre i den danske offentligheten. Det skadet ikke karrieren hans heller.

3 Likes

Og ironisk nok vil Justisministeriet selv da rammes av loven, om den blir virkelighet, ettersom dette er noe amerikanerne i Utlandet har funnet på. Dette er ikke suget av noe dansk bryst!

2 Likes