Nyheter MDTV Forum Om Doner

CIA vet at kronprins MBS sto bak drapet på Khashoggi

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/cia-vet-at-kronprins-mbs-sto-bak-drapet-pa-khashoggi/

CIA har opptak av minst 11 meldinger som den saudiarabiske kronprinsen Muhammed bin Salman sendte til sin nærmeste medarbeider Saoud al-Qahtani da den sistnevnte ledet drapet på journalisten Jamal Khashoggi. Det er Wall Street Journal som skriver dette. Denne avsløringa er også omtalt i Middle East Eye (som ikke ligger bak betalingsmur): Wall Street Journal…

3 Likes

Det er en helt tydelig indikasjon på diplomatisk dreining i USA at CIA offentliggjør denne kunnskapen. Trump administrasjonen ser ut til å følge litt motvillig med på denne endringen, fremfor å ta føringen. Først lot Trump seg styre i retning å forlate sin ikke-intervensjons-linje ovenfor Syria, til fordel for et tettere samarbeid med Saudi-Arabia. Nå er han nølende nødt til å fordømme dem for drapet på Kashoggi. USAs skiftende og internt dypt splittede forhold til disse ørken-villmennene er i seg selv interessant. Det som imidlertid tar kaken hva gjelder intrikate og merkverdige diplomatiske forhold er imidlertid Putins High-five med Muhammad Bin Salman under G20 møtet. Dette krever en Steigan-analyse!

1 Like

Det var planlagt et opprør i Saudi Arabia, og Jamal Khashoggi var en sentral person.
Hvem var Khashoggis støttespillere?
Det er bare å se på reaksjonene fra de forskjellige partene.

CIA var lynkjappe med å konkludere med at MBS var ansvarlig, til tross for at Trump var nølende og aller helst ønsket å holde USA på diplomatisk godfot med disse kjeltringene. Det er litt uvanlig at CIA velger å opptre såpass løsrevet fra presidenten i denne typen saker, og det kan absolutt åpne for muligheten for at CIA f.eks var delaktig i å legge opp fellen for saudiene sammen med NATO-partner Tyrkia. I så fall er CIA faktisk i konflikt med Department of state. Med tanke på alt det andre faenskapet CIA står bak, er det neppe for å “gjøre det riktige” (selv om det er det de gjør), men snarere for å stille presidenten i et dårlig lys, at de velger å gå etter Muhammad Bin Salman i denne saken.