Nyheter MDTV Forum Om Doner

CIA har publisert krigsdokument om krigsforbryteren og Hitler-agenten Stepan Badera

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/cia-har-publisert-krigsdokument-om-krigsforbryteren-og-hitler-agenten-stepan-badera/

Stepan Bandera er nasjonalhelt i Ukraina, Hans fødselsdag er nasjonal helligdag. Vi har i en serie artikler vist at han var fascist og nazi-kollaboratør, og nå har vi fått bekreftelse fra uventet hold. 23. januar 2020 frigjorde nemlig CIA et stort antall dokumenter fra annen verdenskrig. I det første dokumentet heter det: “On 30 June…

2 Likes

Pål Steigan kommer nå med en svada av løgner om Ukraina som ikke kan stå uimotsagt.
Bandera var en ultranasjonalist som søkte støtte fra Naziene for å gjøre Ukraina til en selvstendig stat; frigjort fra Stalins folkemord, ansvarlig for drap på langt over 10 mill. Ukrainere (i 32-33, i 36 og under og etter WW2). Støtten fra Nazi-Tyskland innebar dessverreat Bandera’s OUN gjennomførte drap på et udokumentert antall jødiske og kommunist-orienterte Ukrainere (CIA har ingen dokumentasjon på antall).
I 1943 ble Bandera imidlertid fengslet av Nazistene i Tyskland fordi de ikke så seg tjent med at han ville la Ukraina bli en selvstendig stat. Så der endte samarbeidet. Etter krigen hadde Bandera en svært begrenset støtte for sine nasjonalistiske ideer. At CIA i 1948 definerte OUN som en terroristorganisasjon tror jeg ikke mange Ukrainere i dag ville bry seg om. Til det er OUN en organisasjon som alltid har hatt liten støtte (kun noen fra den vestlige delen av Ukraina - vesentlig i Lviv og Volyn. Og kun mennesker som assosierer seg med Pravy Sektor. Noen av disse prøvde å få gater oppkallt etter Bandera. Det klarte de i Lviv, men nå ønsked dette fjernet igjen.
Så til dine konkrete løgner: Bandera er definitivt ikke benevnt som nasjonalhelt. Det har du overhodet ingen grunnlag for å hevde. Dersom han hadde eksistert i dag med eget politisk parti, ville de knapt fått stemmer. Og husk at partiet Svoboda og org. Pravy Sektor overhodet ikke assosierer seg hverken med det historiske OUN eller den ytterliggående organisajsonen idag - C14.
C14 er organisert med støtte fra en amerikaner og et neo-nazistisk nettverk i St. Petersburg og Moskva, og teller totalt ikke mer enn et par tusen forvirrede og arbeidsløse Ukrainske ungdommer som delvis er betalt for å støtte dem.
Å kalle Stephan Bandera nasjonalhelt, er som å benevne Quisling som Norges nasjonalhelt.
Neste løgn: Banderas fødselsdag er definitivt ikke noen nasjonal helligdag. Det er ikke en offisiell merkedag i det hele tatt.
Neste løgn: ny-nazismen er ikke fremvoksende i Ukraina; tvert i mot. Bortsett fra C14, finnes det i dag ingen spor etter nynazisme (all den tid Azovs politske avleiring har forvitret. Og samtlige right-wing grupperinger (uten ny-nazistisk tilhørighet) som Svoboda, Pravy Sektor g Europeisk solidaritet (Poroshenkos parti) fikk en all time low tilstlutning i fjorårets parlamentsvalg - Poroshenko 8% og alliansen Svoboda, Yarosh og Pravy sektor tilsammen 2%. Nå vil også mange Ukrainere steile over at jeg har inkludert Poroshenko som right-wings, men det står jeg for. Til sammen fikk disse partiene nesten 50% av parlamentsplassene (diorekte eller gjennom blokk) ved parlamentsvalget i 2014.
Neste løgn: Steigan bruker et CIA-dokument fra 1948 som begrunnelse for at CIA støttet Maidan-revolusjonen i 2014! Utrolig konspirasjon. Hverken CIA eller noen vestlige statsmakt er har finansiert eller organisert Maidan-revoulsjonen. At noen enkeltmennesker hjalp demonstrantene økonomisk med mat, helsehjelp og overnatting betyr ikke at selve revolusjonen var iverksatt av utlendinger. Det finner du ikke dokumentasjon på andre steder enn i det russiske propagandaimperiet.
Neste løgn: at den norske stat har bevilgetr hundrevis av millioner kroner er også en blank løgn. Jeg skulle imidlertid ønske at de kunne gjøre det, men det er en annen sak. Støtten fra Norge har i hovedsak gått til energi-prosjekter, samt noe til humanitær hjelp. Og hadde Ukraina hatt Bandera som forbilde, hadde ikke norske skattekroner tilfallt Ukraina i det hele tatt.

Som jeg har skrevet tidligere, er min oppfordring til Steigan (om han vil bli tatt på alvor som blogger på temaet Ukraina - og ikke som notorisk løgner):

  1. Reis til Ukraina selv, og prøv å sette deg inn i landets samfunnsliv og politikk, ikke bare klipp og lim fra det russiske propagandaimperiet. Du har jo aldri vært i landet, og aner ingen ting om det som foregår der. Da ville du også sett den enorme utvikling landet nå presterer innen rettsreformer økonomisk utvikling og ikke minst forsvarsevnen for å kunne demme opp for ytterligere russisk agresjon. Du hadde blitt imponert!
  2. Hvis du er skremt av ny-nazisme, burde du begynne å lese mer om hva som rører seg av ny-nazisme i Russland. Det er skremmende! Vi har over lang tid lest mye om den ultranasjonalistiske og nazi-infiserte motrosykkelklubben “Night Wolves” som også er delvis finansiert gjennom leiesoldat-selskapet Wagner Group. Lederen av Night Wolves er en personlig venn av Putin og Putin er ved flere anledninger fotografert på motorsykkel sammen med denne nazi-gjengen.
    Nå har vi informasjon om at den amerikanske ny-nazisten Rinaldo Nazzaro sammen med sin russiske kone flyttet til St- Petersburg for et par år siden (etter at FBI ville arrestere ham) - se vedlagte artikkel. Han styrer nå sitt nazi-imperium fra Russland. Han har også gode kontakter inn mot den russiske regjering, og bl.a. deltatt som foeleser på en regjeringsbasert konferanse om nasjonal sikkerhet.
    Når vi også leser om hvordan Kreml har finansiert vestlige politiske organisasjoner av typen “brune”, som f.eks Marie Le Pens parti i Frankrike, tildels også Sverige-demokratene og andre, burde det blinke noen varsellamper hos “nazi-bekjemperen” Steigan.

Du kan skrive langt og gæli, du ; Olaf - ridder av Ukrainas tapte rykte. Vi har alt lenge visst at det er forskjell på din og andres sannhet. Uten at jeg skal beskylde deg for å være en løgner, for du forstår sannsynligvis ikke bedre.

2 Likes

Den er det ingen utenom deg som kjøper, selv om mye av det andre du skriver faktisk stemmer om Ukraina, selv om du også har dine anti-russiske briller på.

Le Pen’s parti ble nektet å ha bank i Frankrike om jeg husker riktig, og det er ingen i det frie Vesten som har fått sagt ja eller nei til masseinnvandringen vår elite trer nedover øra på oss.

1 Like

Jeg gidder ikke lese et ord han skriver lenger for min del. Han påsto at Grayzone er Russisk propaganda. Grayzone som er Max Blumenthals blogg! Hvilket betyr at han spyr ut at Max er Russisk agent. For en useriøs bandit han er, den Olaf!

2 Likes

Hva jeg forstår eller ikke forstår, er nok ikke du den rette til å bedømme. Før du skriver at jeg skriver “gæli”, eller hvilken feiloppfatning av sannhet jeg har, burde du vel komme med konkret punkter? Eller er dette bare kommentarfeltet å oppfatte som “ta mannen - ikke ballen”?

Heller ikke du har noe konkret å komme med. At jeg kaller Blumethal for russisk agent, er din påstand. Det jeg skrev er at Grazone - mediet - oppfattes som et fordekt russisk propagandaapparat. Har du virkelig ikke sett på samlingen av videoer og annet som kommer fra den kanalen. Utelukkende kritikk av alle mulige vestlig-orienterte politiske forhold, og kun kjærlighetserklæringer til Putin. Er du blind?

Han kommer bare her for å forsvare Ukrainas ære, eller var det for å angripe Steigan på et område Olaf selv har gjort seg noen spede tanker? Ikke godt å vite. Hvis vi ikke er forsiktig kommer Erland som Sancho Panza.

2 Likes

Ukraina forsvarer sin ære utmerket selv. Mitt besyv er å fortelle at Steigan bedriver direkte løgn om Ukraina. Du må like det eller ei, men så lenge jeg ikke er blitt kastet ut av dette forumet, så har jeg faktisk en rett til å komme med noen sannheter som det brede lag av dette forumet ikke ønsker å høre om, fordi det ikke stemmer med “Steigan-ideologien”

Bandera ønsket så å frigjøre nasjonen sin fra “ikke ukrainerne” at han brutalt slo ned på alle som hadde andre røtter.
Følgelig er Bandera i dag navnet de som deler ideen til Bandera, som ønsker å rense Ukraina fra etnisk “urene”.

1 Like

Banditt er hva han er. Blodet mitt koker fortsatt over det han presterte komme med angående Max sin blogg og det er flere timer siden jeg leste det.

1 Like

På en måte har du rett ( hva gjelder OUN’s holdninger), men formelt var Bandera primært opptatt av at Ukraina skulle frigjøres fra det sentralstyrte Sovjet-imperiet og bli en selvstendig stat.
Men - please - ikke oppfatt meg som noen forkjemper for Banderas idelogi. Den er vi nok like mye motstandere av. Det jeg har forsøkt å bidra med, er at Banderas ideologi overhodet ikke har noen støtte i dagens Ukraina. Det er historie.

Hvis du hadde vært en som bidro til kunnskap, så ville vi holdt oss til “ballen”, men siden du forlengst har spilt den over sidelinja, er det ikke noe annet å angripe.
Du går til personangrep på Steigan i første setning, som du har for vane. Deretter bruker du et langt avsnitt på å hevde at Bander ikke var nazist av valg, men av tvang og kun hadde råtne epler i kurven sin.

Så begår du det kunststykket å hevde at den selvsamme “ultra-nasjonalisten”, som du forsvarte, ikke er nasjonalhelt i Ukraina, for de er ikke nazister, kun arbeidsløse - som selvfølgelig ikke er Ukrainas feil.
Når det gjelder å feire Bandera, så var jo han født 1,januar, så de har jo fri uansett. Et raskt søk avslører at dagen i hvertfall ikke blir forbigått i stillhet.

Resten er fortsetter i samme gate. personangrep, blandet med fakatpåstander og udokumentret synsing.
I MOTSETNING til artikkelen som i kjent Steigan-stil, er grundig dokumentert.

1 Like

Bortkastet energi å lese og svare ham. Seriøst

Hvordan går det med deg? Håper du har en hyggelig helg.

Nå er du nok helt “på jordet”. Jeg har kun forsøkt å skrive at Steigan lyver. Og det må være lov når han ikke er inærheten av å forfekte sannheter om Ukraina.
Dernest til din kommentar: Jeg skrev IKKE- og har heller aldri nevnt at Bandera ikke hadde nazistiske holdninger (men kun var “nazistisk av valg”). Det er kun din påstand om hva jeg skrev. Og det stemmer ikke (les igjen). Og jeg har heller aldri forsvart den “banditten”, kun ment at han var et utskudd (en ultranasjonalist), hvilket er en politisk retning jeg ikke er tilhenger av.
Dersom du mener at han er en nasjonalhelt, så bør du i all anstendighetens navn, dokumentere det, ikke bare sleike Steigans meninger opp etter ryggen!
Og: jeg har opplevd mange nyttårdager i Ukraina (i Poltava og i Kyiv). Og jeg har aldri sett noen flagge for Bandera, gå i tog eller på annen måte markere hans dag. Jeg har heller aldri lest om at det er offisiell dag i ukrainske medier. Så den påstanden din tar jeg for det den er verdt.
Til slutt: Steigans blogger om Ukraina har ALDRI vært dokumentert bortsett fra å kopiere innhold fra:

  1. Russisk propagandakanaler (RT, Sputnik, etc)
  2. Fra en som kaller seg professor i Russisk historie (Bjørn Nistad), som heller aldri klarer å beskrive situasjonen i Ukraina korrekt.
  3. Internasjonale medier / blogger, etc. som har latt seg bondefange av det russiske propaganda-maskineriet (Grayzone er et av dem :slight_smile: )

De så kaltes Maidans fra 2004 og 2014 demonstrerte tydelig at det sosiale grunnlaget for det herskende regimet er de marginaliserte delene av samfunnet, som ikke er i stand til å opprette. Den viktigste drivkraften bak de organiserte kuppene var grupper av radikaler som hovedsakelig importeres fra Galicia, representert av nasjonalistisk ladede lumpelskere av provokasjoner, eventyrere, profesjonelle demonstranter, som ble trukket av enhver rabalder, kjeltringer, narkomane, kriminelle og hjemløse.
Så ved hjelp av samfunnet, satte de en stand i Kiev, kalte den en “revolusjon” og endret to ganger makten i Ukraina.
Arrangørene av kuppene, som ikke hadde støtte i samfunnet, stolte på nasjonalistiske radikaler , som ble en pålitelig støtte av regimet, for å gripe og beholde makten.

1 Like

Det er i ferd med å bli tydelig for alle som har øyne og ører, og kjærlighet til sannheten, at beskyldinger om russisk propaganda er som et kvalitetsstempel. Særlig når det kommer fra den kanten, du holder til.

2 Likes

Ja da, stille og fredelig. Det har snødd litt sidevegs, og lavtrykkene står fortsatt i kø- men nå er januar snart over.

Du kommenterer helt uten innhold, kun for å angripe person, en usmakelig form for diskusjon etter min mening.
Men det gjennomsyrer jo klientellet på dette forumet. All den tid dere ikke har kunnskap, består argumentasjonen i å forsvare Steigans løgner, som de lojale disipler dere er.

110 år siden ble lederen for ukrainske nasjonaliteter Stepan Bandera født. De har tenkt å feire denne datoen i Ukraina med vektlagt høytydeglihet.
Ifølge beslutningen fra Verkhovna Rada, skal “høytiden”
offisielt feires på statlig nivå.
En serie TV-programmer vil bli viet til mannen som åpent ba om folkemordet til forskjellige folk i Sovjetunionen, de vil snakke om Bandera på spesielle leksjoner på skoler, og det vil bli utstedt frimerker og mynter til hans ære.
Heroiseringen av nasjonalisten, initiert av myndighetene i Kiev, begynte på begynnelsen av 2000-tallet. Nå har denne prosessen nådd sitt høydepunkt. Dannelsen i Ukraina av personlighetskulten Stepan Bandera er fordømt i Russland, Polen, Ungarn, Israel og flere andre land.