Nyheter MDTV Forum Om Doner

CIA-agenten som drepte Soleimani skutt ned over Afghanistan

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/01/cia-agenten-som-drepte-soleimani-skutt-ned-over-afghanistan/

Nyheten er så sensasjonell at flere nyhetsmedier har tatt forbehold, men det tyder på at det stemmer: Michael D’Andrea, også kalt “Ayatollah Mike”, kommandant i CIA, som var mannen som utførte drapene på general Soleimani og hans kolleger, er skutt ned og drept i et Taliban-angrep mot det militærflyet han var i. Dette flyet var…

7 Likes

Dette er ikke tilfeldig i det hele tatt. Jeg spekulerer i at dette er utført av Iran med hemmelige våpen. Enten det eller som du indikerer at dette er et samarbeid mellom Iran og noen tilstede i Afghanistan. Iran ble beskyldt for å hjelpe Taliban eller andre av USA tidligere, men har egentlig ikke gjort dette. Da var det falske beskyldninger ment som propaganda for den psykologiske effekten. Men nå som de faktisk gjør det, skal du se hvor mye skade det blir på USA sine styrker og utstyr i dette landet(også).

Her er mer om dette:
https://www.veteranstoday.com/2020/01/28/cia-middle-east-chief-soleimani-killer-and-bin-laden-hunter-dead-on-jet-in-afghanistan-tasnim-and-mirror-told-after-vt/

2 Likes

Veterans today är inte alltid helt trovärdiga, inte heller iranska media, dessvärre. “Ryska underrättelsekällor” anges utan citat eller någon som helt förankring. Jerusalem post har intresse av att i samtliga lägen öka på spänningen och fientligheten mellan USA och Iran. Än så länge kan man inte ta detta för god fisk.

4 Likes

Det tror jeg også :smiley: Eneste man kan stole 100% på i verden er CIA og alle dyp-statskontrollerte informasjonskanaler som CIA har kontroll over. Det er jo noe CIA har bekreftet selv siden de het Office of Strategic Services :joy:

2 Likes

Desinformationsspelet är betydligt mer komplicerat och mångdimensionellt än du föreställer dig. Om du tror att msm = falskt, alternativt = sant så blir du lika lurad som de som tror det motsatta. Du blir också ett instrument för att sprida desinformation. För det mesta den enklaste typen av desinformation, den som syftar till diskreditering av opposition, diskreditering av kritik, och diskreditering av alternativ. Typ, “foliehatt på”.

3 Likes

Begge våre store tv-kanaler snakket om Trumps fredsavtale som at den inneholdt en “palestinsk stat”.
Det er jo det den ikke er. Det er en total likvidering av den palestinske saken.
Det jeg tenkte når jeg på al-Jazeera så Trumps tale,var at verden har ikke hatt makan til PR-maskin for IS og annet terroristisk islam.
Det var en rekrutteringstale som bestilt for alle varianter av militant Islam.
Det er heller ikke sikkert at noen av Gulf-statene som er med på dette vil leve i fred heller.
Jeg tror datoen 28 januar 2020 vil gå inn i historien som en dag hvor Israel bega seg inn i permanent krig. Helt omvendt av hva offisiell fredsoptimisme nå hevder.
Og krigen vil ikke bare bli utkjempet i og rundt Gaza/Vestbredden.Den vil få ringvirkninger over den ganske verden. Jødiske Institusjoner har klaget over volden i New York og Frankrike. Hvordan skal det nå bli?
En forferdelig dag dette.

3 Likes

Men viktigst er det at hvis det nå er Michael D’Andrea, Soleimanis morder som er drept, så er det neppe et hendelig tilfelle. Taliban har fått den informasjonen de trengte og har skutt Soleimanis morder.

Det tar jeg med en klype salt inntil konkrete beviser foreligger. Hvordan kan Taliban klare å skyte ned en E-11 A/Bombardier Global 700 (det sivile flyet som dette ombygde militærflyet er basert på)?
Flyet har en cruisehøyde på 41000 fot/12500 meter vanligvis og en cruisehastighet på rundt 900 km/t. Ingen håndholdte “manpads” er i stand til å skyte ned noe på denne høyden og farten, og det er i beste fall alt hva Taliban råder over.

1 Like

“Taliban-styrker hindrer afghanske regjeringsstyrker fra å komme fram til flyvraket.”

Verifisering umulig som da Bin Laden ble begravet i havet, eller om han kanskje ikke ble det.

“de har antakelig også sikret seg en del teknologi som de kan plukke ut av vraket.”

Oppjustering av farenivået i krigen mot terror med terrorister og siste skrik i teknisk utstyr, høres ut som at det trengtes et påskudd for å rettferdiggjøre mulig fremtidig eskalering av konflikt i "Holywood narrativ- style ".

Hvem trente og brukte Taliban fra begynnelsen ?
"Of course, acknowledging that the Taliban-style ‘militant’ was an ally and his ‘ideology’ was considered an asset, not to be fought but nurtured and supported, is no great revelation. Even Secretary of State Hillary Clinton acknowledged exactly this in an appearance before the House Appropriations Committee in late April, 2009. She stated:

"Let’s remember here… the people we are fighting today we funded them twenty years ago… and we did it because we were locked in a struggle with the Soviet Union. They invaded Afghanistan… and we did not want to see them control Central Asia and we went to work… and it was President Reagan in partnership with Congress led by Democrats who said you know what it sounds like a pretty good idea… let’s deal with the ISI and the Pakistan military and let’s go recruit these mujahideen. And great, let them come from Saudi Arabia and other countries, importing their Wahhabi brand of Islam so that we can go beat the Soviet Union. And guess what … they (Soviets) retreated … they lost billions of dollars and it led to the collapse of the Soviet Union. So there is a very strong argument which is… it wasn’t a bad investment in terms of Soviet Union but let’s be careful with what we sow… because we will harvest.”

What Clinton neglected to mention, however, and Congress avoided asking, is the full extent and duration of that support, as well as the actual date and circumstances under which the ally was reassessed as an enemy, leaving the impression that the US withdrew after the USSR was defeated in 1989, only to return after the atrocious ‘harvest’ of ‘9/11."

3 Likes

Så så lille venn, dette her jeg brukt hele livet på så jeg kjenne fakta ut og inn, alle de dypstats kontrollerte blekkene og informasjonskanalene sin jobb er å forme deg i sitt bilde så du skal bli lett å kontrollere og jobbe for dypstaten, en fin og flink slave.

Så klart er ikke alt fake, mye bra om kultur, sosialporno, sport osv. De lyver kun der de trenger å lyve, det vil kun fortelle deg det dem vil du skal vite og ikke noe mer.

Sånn har det vært siden CIAs operasjon mockingbird på 50 tallet.

Velkommen til den virkelige verden veto. :slight_smile:

2 Likes

Hva med Moon of Alabama?
Hvorvidt vedkommende var delansvarlig for drapet på Suleimani, er nok vanskelig å bevise, eller motbevise. Da er nok sjansene større for at Taliban kan bevise at de faktisk traff flyet.

Ja, jag bedömer att han är trovärdig. Så här skriver blogginnehavaren själv i kommentarfältet om saken:

Please stop the speculating that the plane which has crashed in Afghanistan carried some high CIA honcho. There is no serious source for that rumor and zero evidence to support such a claim.

https://www.moonofalabama.org/2020/01/the-air-war-in-afghanistan-expands-on-both-sides.html?cid=6a00d8341c640e53ef0240a4b7db66200c#comment-6a00d8341c640e53ef0240a4b7db66200c

Talibanerna själva hävdar emellertid att “höga CIA-officerer” satt på planet, men de har faktiskt inte påstått att de sköt ner det, bara att det störtade.

1 Like

Taliban kan ikke ha gjort dette her, etter å ha tenkt litt på hva slags fly dette var. Et høytflyvende fly med høy hastighet. Dette må det et formidabelt våpensystem for å få til.
Det er garantert Iran som står bak, og dette er ikke siste gange. De har tenkt å gjøre flere slike handlinger for å få USA/NATO/røkla ut av hele midtøsten, med halen mellom bena.

Dette er hva Iran fra øverste hold har erklært etter Soleimani ble drept i en terrorhandling. Og da mener jeg ikke hva Rouhani og Zarif sier, disse er ikke øverste hold i Iran, disse er partipolitiske ledere og har liten innflytelse på det militære apparatet(heldigvis):

  1. Vi skal svare på dette ved flere anledninger.
  2. Vi bestemmer tid og sted det skal skje. Dere startet krigen, vi vil avslutte den. Dette er en gjenganger og de har stått fast på dette.
  3. Det vil komme flere overraskelser på fienden. Med dette mener de nok både teknologiske vidundere og dristigheten av angrepet vil være overraskende på fienden.
  4. Vi vil ikke begrense oss til vårt område. Dere er ikke trygge noe sted i verden. Med dette mener de at dristigheten av angrepet vil ikke begrense seg til å forsvare seg, men angripe militære mål utenfor Iran.

Foreløpig har det kommet frem at Fox News og andre msm har løyet om antallet skadede fra Ein Al Assad basen og spesielt CIA basen i Arbil. Først sa myndighetene altså Trump at det ikke var en eneste flue som ble skadet. Så har det kommet ut at det var 11 som hadde hoderystelse. Så har de økt antallet til 34 som fikk hoderystelse. Så har det kommet frem at disse var sendt til sykehus i Tyskland! Tyskland! Hvem er så dumme at de tror at USA sender sine skadde til Tyskland for å behandle hoderystelser??? HVEM? Dere? Håper ikke det… Uansett, alt dette, og det dokumentet som ble lekket om at 130-og noe drepte og 160-og alvorlig skadde er nok det mest riktige som har kommet ut.
Og dette gjelder kun i Ein Al assad basen. Når det gjelder CIA basen har de jo selvsagt ikke sagt noen ting, da CIA ikke lekker noen ting på fri vilje om sine tap. Fra Irans side er det sagt at denne basen ble jevnet med jorden, og at de som var tilstede ikke kan ha overlevd. Hvis dette stemmer har CIA lidd store tap i midtøsten før flyet styrtet. Og hvis det stemmer at det var viktige personer om bord på flyet med “wifi in the sky”, kan vi regne det som Iran sitt svar på å føre videre sin politikk med å få USA og deres allierte ut av regionen. Både med militære midler, og med press gjennom likesinnede allierte eller stater som frykter at USA sine baser i sine områder ikke lenger er trygge for angrep.

Iran er herved uoffisielt en stormakt i stand til å forsvare hele regionen mot hvem som helst i verden. Uoffisielt for det er ikke offentlig kjent enda, men alle ledere i verden og spesielt øverst i det militære komplekset kan se tegninga.

Det er oppsiktsvekkende at media holder tilbake info eller lyver for å dekke til hendelsene. Dette er i beste fall mistenkelig og enhver person som er kritisk til msm bør forstå at dette er ting av stor betydning. I norsk media står det ingenting om flyet enda… hadde dette vært en handling utført av USA selv for å virke som et offer, ville vi garantert ha hørt veldig mye om det for å hause opp krig. Dette er en kommentar til de av dere som tror USA eller Israel vil ha krig med Iran men må ha påskudd for dette. Påskudd har de hatt veldig lenge, med sine diverse propaganda kampanjer i 40 år.

Inntil USA lekker mer info finner vi ikke ut hva som har skjedd helt 100%. Og det vil vel vi aldri få, slik er USA sin tradisjon og spesielt CIA holder alt sånt tilbake for offentligheten. Vi trenger bare litt mer info for å sette sammen puslespillet, noe som kan komme. Men det går likevel fint an å sette sammen endel riktigheter basert på situasjonen i regionen.

1 Like

Iran er herved uoffisielt en stormakt i stand til å forsvare hele regionen mot hvem som helst i verden. Uoffisielt for det er ikke offentlig kjent enda, men alle ledere i verden og spesielt øverst i det militære komplekset kan se tegninga.

Ta det litt rolig nå inntil man finner ut mer. På ett eller annet tidspunkt kommer amerikanerne til å få tilgang til vraket, sikkert ribbet for endel utstyr som Taliban kan selge til f.eks Russland. Ta en titt på kart over Afghanistan:

Iran er på størrelse med Alaska, mens Afghanistan er akkurat dobbelt så stort som Norge. Flyet styrtet ca. 150 km sørvest for Kabul som ligger ganske langt nordøst i landet. Selv om det teoretisk skulle ha flydd noen minutter etter å ha blitt truffet vil det fortsatt være minst 400 km til nærmeste punkt ved den iranske grensa. Iran har flere ulike rakettluftvernsystemer, hvor det mest avanserte er det russiske S-300. Det har en rekkevidde på maks 250 km avhengig av målets høyde. Mao., selv om iranerne plasserte et slikt system optimalt langs grensa ville det ikke være fysisk mulig å skyte det ned.

En annen ting er vrakets tilstand. Det har helt klart ikke vært i fritt fall, til det er det altfor helt. Man har prøvd en nødlanding. Dette samsvarer dårlig med å ha blitt truffet av en luftvernrakett. Husk det svære Boeing 777 som ble truffet over Ukraina f.eks. Hvis det ikke ligger tekniske årsaker bak styrten tror jeg det mest sannsynlige er sabotasje av noe slag. Kanskje har Taliban eller Iran agenter på basen hvor flyet har vært stasjonert. De kan ha klart å smugle tidsinnstilt sprengstoff ombord f.eks. Foreløpig blir alt spekulasjoner.

2 Likes

Det er noe der tror jeg.

USA har knapt motstand i Afghanistan, i all fall om vi ser på drapstalla for amerikanske soldater. Talla er noe høyere for perioden 2007-2013, men kan ellers knapt ses som en virkelig krig. 14, fjorten, amerikanske soldater døde i Afghanistan i året 2016. 2017:17, 2018:15, 2019:22. Dette er altså døde amerikanske soldater totalt, antall døde i kamp er lavere (mange av tilfellene er «non-hostile incidents»). (icasualties.org)

Disse talla er helt akseptable for USA og kan altså fint gjøre evig okkupasjon. Politiske begrunnelsen er fortsatt 911?

Jeg er veldig imponert over hvordan USA klarer å manøvrere islamistene både som angreps-verktøy; i Afghanistan siden 1970-tallet, men også i Libya og Syria (og andre land); og som casus belli for å etablere direkte militære kontroll, som i Afghanistan, Syria og Irak.

Det er interessant dersom USA virkelig blir utfordret militært i Afghanistan.

Ja det stemmer dårlig med det Iran offisielt har. Men de har endel hemmeligheter på lur, som de selv har erklært men blir latterliggjort i MSM og av pro-NATO analytikere. Mange spekulerer i om de har mestret plasmateknologi og den slags sci-fi lignende våpensystemer. Selv uten slike våpen kan de ha andre våpen, raketter som kan treffe flyet fra Iran hvor som helst i midtøsten. Det finnes ingen bevis i mot.

Men det er som du sier også mulighet for at dette er en etteretningsaksjon mot flyet, altså utført noe sabotasje av noe slag. En annen mulighet er elektronisk krigføring som har ført til at flyet har styrtet. Iran skal være formidable på elektronisk krigføring, noe USA og Israel har anerkjent både offisielt og uoffisielt ved flere anledninger.

Uansett så sier det litt om kapabiliteten når de kan kapre et RQ-170 under oppdrag og kan treffe med veldig høy sikkerhet med mange forskjellige raketter.

1 Like

[quote=“Alike, post:15, topic:5377, full:true”]
Ja det stemmer dårlig med det Iran offisielt har. Men de har endel hemmeligheter på lur, som de selv har erklært men blir latterliggjort i MSM og av pro-NATO analytikere. Mange spekulerer i om de har mestret plasmateknologi og den slags sci-fi lignende våpensystemer. Selv uten slike våpen kan de ha andre våpen, raketter som kan treffe flyet fra Iran hvor som helst i midtøsten. Det finnes ingen bevis i mot.

Hvis de hadde det tror jeg neppe de ville bruke dem selv for å hevne Soleimani. Det er noe med å ikke vise kortene sine inntil man må, eller man kan overraske fienden med nye supervåpen.

Men det er som du sier også mulighet for at dette er en etteretningsaksjon mot flyet, altså utført noe sabotasje av noe slag. En annen mulighet er elektronisk krigføring som har ført til at flyet har styrtet. Iran skal være formidable på elektronisk krigføring, noe USA og Israel har anerkjent både offisielt og uoffisielt ved flere anledninger.

Alle moderne fly har “fly by wire”, trådløse systemer ombord som styrer flyet ved hjelp av radiosignaler. Jeg har aldri hørt at noe fly har blitt “skutt ned” vha. jamming og forstyrring av signaler. Jeg går ut fra at disse systemene er idiotsikre og at noe av det eneste som kan få et fly i bakken på den måten er EMP, enten fra atomvåpen eller svært høy solaktivitet.

Uansett så sier det litt om kapabiliteten når de kan kapre et RQ-170 under oppdrag og kan treffe med veldig høy sikkerhet med mange forskjellige raketter.

Var det ikke egentlig russerne som hjalp iranerne med dette da?

Det kanske är möjligt för vissa aktörer att använda droner mot flygplan idag, om man har en startpunkt motsatt flygets rikting.

En sådan teknologi skulle mer eller mindre omöjliggöra bemmanade militära flyg mot tekniskt avancerade fientliga mål. Rysk fredsteknologi. :slightly_smiling_face: :peace_symbol:

Mulig, men jeg tror de er villige til å bruke de i denne situasjonen. Ledelsen i militæret er ganske overbevist om at tida er inne for å gjøre alt som må til for å få USA ut av midtøsten. Bare trinn for trinn virker det som.

Nei, men Russerne var interesserte i å lære av Iran. Vet ikke om det er delt mellom de, er ikke slikt som lekkes uten videre. Men dette tviler jeg på, da Iran ikke stoler på Russland eller noen andre. Kan tenke meg de fikk studere RQ-170 i allefall, i mot noe tilbake sikkert.

Generelt hjelper ikke Russland Iran så mye, det går mest på politisk støtte i FN og slikt. Dette med hjelpen fra Russerne i Syria var det som kjent Iran som overtalte dem til å gjøre. Det er nok ikke fordi Iran selv ikke kunnet gjort jobben, men det handler nok om at Iran mangler politisk motiv for å bruke så store ressurser i fremmed jord for å forsvare andre myndigheter og områder, innad i sin egen befolkning. Mens Russland har base i landet og har en mer krigsvennlig befolkning enn Iran.

Iran har vært nødt til å være sjølberga i så mange år at de har allerede skapt sin egen militære industri og doktrine. I følge ledere av militære, så produserer de over noe som ca 95% av alt de har selv. S300 skal de ha forbedret ganske drastisk, og ville egentlig bare ha det for å få raskere utvikling av egne systemer. Da de har av erfaring under Irak krigen forstått at det var svært sårbart å ha systemene til andre aktører. De virker f eks ikke interesserte i S400.

Se denne videon med lederen for revolusjonsgardens luftforsvar, Amir Ali Hajizadeh. Hopp frem 2:55 i video for å slippe reklamen deres. Denne video har ikke direkte så mye med det vi snakker om å gjøre men generelt mange gode svar på mange gode spørsmål fra reporter Talebzadeh. Det handler om da Iran skøyt ned en drone som såvidt var inne på Irans territorium i september 2019.

1 Like

Usa gjorde ikke dette uten hjelp. De fikk hjelp av sine lakeier i regionen, som kjenner Islam, muslimer og regionen godt nok til å skape slike bevegelser.