Nyheter MDTV Forum Om Doner

Bløtdeler funnet i dinosaur fossiler, sensasjonen få har hørt om

:slightly_smiling_face: Litt off-topic fra geopolitikk, men mange av Steigan.no leserne kunne kanskje trenge et avbrekk fra geopolitikken, og er interessert i teknologi og vitenskap, så håper dere vil finne dette interessant.
Funn av bløtdeler i dinosaur fossiler. Selv om CBS 60 Minutes viste dette, og dette populære programmet er vist i mange vestlige land, også her, er det mange som ikke har fått med seg dette. Etterpå har det har vært bemerkelsesverdig stille om dette i MSM og i vitenskaplige publikasjoner og magasiner.

I år 2000 fant paleontologene Dr. Mary Schweitzer og Jack Horner et komplett T.Rex skjelett i Montana Badlands. Lårbenet med gips emballasje ble for tungt for helikopteret så Horner bestemte seg for å dele det. Schweitzer oppdaget at tverrsnittet viste at det var en gravid hunn, hun kjente det igjen fra fugler.

I laboratoriet tok Schweitzer en skive av lårbenet og la det i en oppløsning som skulle oppløse de ytre lagene av mineralene, men oppløsningen var for sterk, og alle mineralene ble oppløst. Til sin store forbløffelse oppdaget Schweitzer at når mineralene var borte, fant hun bindevev, blodårer og til og med blodceller, gjentatte forsøk ga samme resultat.

Hvordan kan bløtdeler til og med blodceller være intakt etter 65 millioner år? Og det i store nok mengder til at de kunne dateres med C14 metoden? Her begynner det som er enda mer sensasjonelt, for C14 dateringene ga en alder på ca 35 000 år. Det er en veldig forskjell fra 65 millioner år, som skal være alderen på de geologiske lagene eller strata som fossilet ble funnet i.

Schweitzer og Horner ble straks utsatt for kraftig kritikk, med påstander om forurensning av prøvene, at det biologiske materialet var biofilm etc. Men gjentatte forsøk har gitt samme resultat for fossiler av andre dinosaurer.

En annen paleontolog Mark Armitage fikk sparken fra sitt universitet for å ha funnet bløtdeler i dinosaurfossiler. Han ble beskyldt for å være Kreasjonist og spre religiøse tekster til sine studenter. Han gikk til sak mot universitetet, og vant rettsaken. Han fant selv biologisk materiale som kunne C14 dateres i et horn fra en dinosaur.

Mary Schweitzer lanserte en teori for noen år siden om at jern i blod kan konservere biologisk materiale, men dette blir blankt avvist av bla Mark Armitage, som mener det er umulig at biologisk materiale kan vare mer enn noen titusener år, langt ifra så mye som en million år. Saken har selvfølgelig fått stor oppmerksomhet fra Kreasjonist bevegelser, som mener det beviser “Young Earth” teorien.

Så klart de etablerte vitenskapene motsetter seg disse funnene. For eksempel, hvordan kan naturlig seleksjon og evolusjon være mulig med en alder på bare titusener av år for dinosaurer? Mennesket skal jo være ca 250 000 år? Det er klart at det setter alt på hodet, så det er ikke rart at saken nedtones av det vitenskapelige etablissementet.

For de som er interesserte og vil vite mer, så gir søkeordene soft tissue in dinosaur bones tilgang til en mengde informasjon om dette også på YouTube.

4 Likes

Dette har visst gått meg hus forbi. Interessant.

Men 35 000 år gamle fossiler kan vel likevel ikke være så populære blant de av kreasjonistene som er hellig overbevist om at jorda bare er 6000 år gammel … :thinking::thinking:

Ellers er vel 35 000 år gamle fossiler (hvis dateringen stemmer) av dinosaurer strengt tatt ikke noe bevis på at det ikke også kan ha eksistert dinosaurer lenge før den tid? Og dermed er vel slike funn ikke egentlig noe motbevis mot evolusjon, heller …

2 Likes
3 Likes