Nyheter MDTV Forum Om Doner

Black Friday – då strejkade lagerarbetarna på Amazon!

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/11/black-friday-da-strejkade-lagerarbetarna-pa-amazon/

Initiativet #MakeAmazonPay manade till strejk och protester för att uppmärksamma de usla arbetsförhållandena – på årets största shoppingdag. Av Alexandra Nylund, Proletären. På Black Friday strejkade och protesterade tusentals Amazonanställda i sammanlagt 15 länder för att uppmärksamma de usla arbetsförhållandena och lönerna på det antifackliga företaget. Genom ett initiativ som kallas för #MakeAmazonPay vill anställda…

2 Likes

Streik er ikke et trussel om litt. Vi får en ny spilleplan raskt men hvor er den store debatten? Det man skal få med seg er at roboter blir veldig mye effektivere fra år til år og nå eskalererer det. Det er ikke et tidsperspektiv på 10 år ens føre teknologisk arbeidsledighet er et gigant problem.

Robots on the rise as Americans experience record job losses amid pandemic

Bra artikkel og video fra november 2020.

1 Like

Humaniserte roboter smiler konstant. Når man får se de uten “maske” uttrykker de lite av emosjoner. De virker nærmest likegyldige til lykkebegrepet. Husker for en evighet siden var smilekurs populært i offentlig sektor. Dette hadde de lært fra de private tjenesteyterne. Nå skal alle smile. Spesielt på nyhetene. Der er ikke en ulykke fæl nok til ikke å trekke på smilebåndet.

1 Like

Du har kanskje vært i Russland, og lagt merke til den mer nøkterne kulturen på det området :

“When you are around people, who experience any significant troubles, smiling is considered inappropriate. In some cultures smile is a sign of empathy and support, but in Russia smiling when somebody shares his or her bad news is considered highly offensive”

2 Likes

Nettopp. Vi er i ferd med å thailandifiseres.

Thai-smile

1 Like

Da primærnæringene ble mekanisert tok folk jobb i sekundærnæringene. Da de ble flagget ut tok folk jobb i tertiærnæringene og når de nå blir automatisert, blir folk til “useless eaters” … God jul!

1 Like

Altså poenget, teknikkutviklingen og digitalisering resultater i at roboter blir alt mer avanserte asap. Og da har vi raskt en problemstilling som eksempelvis Yanis Varoufakis har tatt opp. Forbindelsen mellom arbeidere og kapitalen forvinner. Kapitalen trenger ikke lengre arbeidere og de store massorna av befolkningerne i stor utstrekning lengre om litt. Her snakker vi under 10 år trur jeg da. Hva skjer då🤔

The rise of the Covid robots – in pictures

Da får vi vel roboter som ikke smiler.

Ja, oj bra video :thinking: Jeg har følelsen av at de politiske teoriene og økonomiske teoriene som man lær seg på skolen er litt udaterte nåmer.

Dette er en “parodi” på denne. Som kan forandres til den overstående antar jeg.

Ja jag så det nå men ja. Om litt.

1 Like

Hva er ekte og hva er ikke ekte…

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.