Nyheter MDTV Forum Om Doner

Betyr EØS-avtalen fritt sykehusvalg i Europa - betalt av Norge?

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/12/betyr-eos-avtalen-fritt-sykehusvalg-i-europa-betalt-av-norge/

I kjølvannet av trygdeskandalene i NAV kommer et framstøt fra ESA for friere flyt av norske pasienter til sykehusbehandling i utlandet. Dette skriver ABC Nyheter 18. desember 2019 og fortsetter: «EØS-avtalens overvåkingsorgan ESA har besluttet å bringe Norge inn for EFTA-domstolen for regler som begrenser pasienters rettigheter til å søke sykehusbehandling i andre EØS-stater, betalt…

5 Likes

Dette er en sak hvor pasientenes interesser er fritt sykehusvalg. Dette er ikke en sak som dreier seg om å bevare norske arbeidsplasser i helsesektoren / tette igjen handelslekkasje til utland … eller hva.
At nordmenn velger utenlanske sykehus (noen bor allerede i Spania) er fordi de håper på bedre behandling der.
Selv vil jeg sjekke ut hva de kan tilby i India (medisin testet ut i 2000 år) før jeg sier ja til norsk sykehus og deres “sykehusmat”. Når man blir dement av mat (Norge ligger i toppsjiktet i demens) da fortsetter man ikke med samme mat (det gjør man i Norge) + smertestillende medisiner. Ikke en blir frisk av demens i Norge.

Helsetjenester er ikke “frie” i Norge, slik som sosialister gjerne forteller. Vi har betalt for alt sammen selv fra dag 10, når vi smaker på første tåteflaske betalt av mor. Men vi kan ikke bestemme hvordan vi vil bruke innbetalte sykepenger?

Hadde det enda vært så vel. Men jeg antar at det bare er på papiret. Eller for folk som er mer verdig trengende. For jeg kommer ikke forbi lokalsykehuset mitt. Ikke ved hjelp av NAV, en gang.
Ingen second opinion, på meg.

Idag kan hvem som helst med forståelse av engelsk studere sine egne sykdommer på nettet, og bestemme hva som er beste behandling. Sykehus vil normalt framstille kreft som at man trenger behandling “umiddelbart”. Det er markedføring. Slapp av. Ta den tiden du trenger.

Tusen takk, det var raust av deg.

Fri for kreft

En fantastisk historie. Forsatt lovlig å laste ned.

Legene trodde det var dem som hadde helbredet vedkommede. De hadde aldri opplevd et så strålende resultat med ståling av hudkreft før. De tror vel fortsatt på det.

Dagens regjering er nok redd for at en slik form for fritt sykehusvalg kan føre til en stor økning i norske helseutgifter. Men samtidig skal man ikke se bort fra at feks Høie kan anse dette som å være en snedig mulighet til å kunne bruke en slik ordning som en brekkstang for få igjennom økt privatisering av norsk helsevesen.

Fritt sykehusvalg har den fordel at ulike sykehus og land bruker forskjellige behandlingsmetoder. Dette kan være veldig viktig for pasientene. Har sett det selv, at feks Aker sykehus bruker andre behandlingsmetoder enn AHUS for samme type problem. Og det er feks viktige forskjeller mellom Norge og Danmark når det gjelder kreftbehandling. I 2019 innførte Danmark bruk av infrarød laser for behandling av blærekreft som standard (iflg Teknisk Ukeblad), i Norge er denne form for behandling helt ukjent. Fritt sykehusvalg innenfor EØS kan bidra til å presse fram endringer i behandlingsmetoder i Norge (selv om hensikten med fritt sykehusvalg opprinnelig kanskje var for å få til økt privatisering).

Det ligger i navnet at pasienten selv bestemmer behandling. Dette er selvfølgelig en uhyrlig tanke for sosialister, som vil bestemme over pasienten, og hva slags bil han skal bruke. Subsidiering av el-biler = politikerne vil bestemme hvilken bil folk bruker. Så sender de regninga til bileierne etterpå.
I USA kan ikke private leger bestemme behandling av egne pasienter. Først dekker ikke forsikring det, så blir de fratatt legelisens. Samme systemet i Norge.
Hvis man kaller seg alternativ lege - man får ikke lov å behandle pasienter.
I mitt tilfelle, jeg har mere tillit til enkelte indiske leger. Det blir garantert ikke dekt av sykeforsikring (ikke noe stort problem). Å få tilbake sykeforsikringer umulig i Norge.
Hva som går bra er å si
-Jeg vil ikke ha behandling
Da er sykehuset sjakk matt

Fritt sykehusvalg i Europa høres besnærende ut for mange, og kanskje flere blir mer positive til EØS og senere EU av en slik “gladnyhet” som kan være strategien. “Åpne for fritt sykehusvalg” høres raust ut, og isolert sett kan det være bra, men helheten er at EU medlemskap vil være en katastrofe for det norske folk.

Amerikanerne reiser ikke til EU for operasjoner, men til Thailand
At man betaler for seg på et tysk sykehus betinger ikke EØS-medlemskap
Jeg nevnte demens. Det norske tilbudet er røntgen av hodet -> diagnose. Legen sa ikke et ord om hva man kunne gjøre selv = ingenting var holdningen (fortsette å spise sukker)
Deretter eldrehjem - hvor all mat serveres ferdig tillaget (+ saft til medisin 3 ganger om dagen - det jeg så. Noen bruker vel vann)

“behandling av demens” -> oppbevaring av demente