Nyheter MDTV Forum Om Doner

Berlinmurens fall innledet nyoppdeling av verden

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/11/berlinmurens-fall-innledet-nyoppdeling-av-verden/

Klokka 18.00 den 9. november 1989 startet partisjefen for det regjerende partiet SED i Øst-Berlin Günter Schabowski en pressekonferanse der han presenterte en ny lov som tillot grensepassering hvor som helst og når som helst mellom Øst- og Vest-Berlin. Dette betydde at Muren var falt. Det gjensto bare å rive den. Med Berlinmurens fall var…

3 Likes

Så langt så virker det som om holocaust med sine 6 millioner gassede jøder trumfer noen få titals tusen skutte Palestinere. Og skal vi tro på Miff så har Palestina aldri eksistert og kongen av Jordan er egentlig en diktator. Så Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten. Samt at “de der nede” alltid har drept hverandre.
Så pga. holocaust og 6 millioner gassede jøder er det ikke det minste rart at Israel invaderer og anekserer alle de tomme land områdene som araberen ikke gidder å ta vare på, med dyrking og vanning slik som Israelerene gjør. Alt land okkupert av Israel blir dyrket frem og barna trenger ikke lenger å leve etter sharia lover. Og ingen trenger å være redde. Ja om ikke du er Israelsk soldat som går inn på nybyggerenes territorier. Da kan de bli skutt. Men det er kun fordi at jøder generelt og nybyggere spesielt er veldig opptatt av sin egen sikkerhet. Må aldri glemme. Aldri glemme. utenom Nakba. Nakba kan vi godt bare glemme. Det skjedde jo egentlig ikke. For Palestina har aldri vært et eget land.

Halleluja :slight_smile:

1 Like

Fint overblikk av Pål her.
Det revolusjonerende med Karl Haushofers geopolitikk på 1920-tallet var at Tyskland skulle orientere seg mot Asia,særlig Japan. Den tanken stjal nazistene som vi vet.
Selv tror jeg at jeg har analysert feil når jeg trodde Tyskland ville gjenopplive Haushofers linje,denne gang for en Berlin-Beijing akse. Det ser ut til å gå motsatt når det gjelder Kina hvor Tyskland har enorme investeringer.
Thierry Meyssan forklarte hva som skjer på voltairenet.org 25 oktober 2019.
"Kan Tyskland hjelpe US imperialismen?
“Nato vil tildele ordningen av Sentral Asia,Midtøsten og NordAfrika til EU under tysk lederskap.”
I sin tale nylig på Bundeswehruniversitetet sa den nye forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer at Tyskland skulle anslutte seg den militæralliansen i Asia som er rettet mot USAs erklærte hovedfiende Kina!!!
På det punktet har jeg tatt feil. Den tyske imperialismen vil naturligvis lede en Europahær for "eigene strategische Interessen " som damen sier. Men tiden betraktes åpenbart ikke som moden for et brudd med USA. De vil enn så lenge fortsette som en juniorpartner.
Dog: i 2020 har Tyskland et militærbudsjett på 50 milliarder Euro. Og tyske soldater konsentrerer seg om Niger og Mali,Sahel regionen som er proppfull av eksklusive mineraler.

1 Like
1 Like

Du skriver som om dette er et resultat av tilfeldige nasjoners imperialistiske ambisjoner. Hva USA eller Tyskland ønsker, har lite og ingenting med hva de får. eller hva slags politikk de fører.
Det blir avgjort helt andre steder- det må du da ha fått med deg nå?

1 Like