Nyheter MDTV Forum Om Doner

Barnehagekjempen økte inntektene med nær en halv milliard

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/08/barnehagekjempen-okte-inntektene-med-naer-en-halv-milliard/

Norges største barnehagekjede, Læringsverkstedet, økte inntektene med 43 prosent i første halvår, dette skriver DN.no og fortsetter: «Barnehagekjeden Læringsverkstedet har vokst i ekspressfart og har i løpet av de siste seks årene mer enn firedoblet omsetningen. I 2017 økte inntektene med rundt én milliard kroner, og endte på drøyt 2,7 milliarder. Barnehagekjedens resultater for første…

2 Likes

Det er ganske sjokkerende å høre om vold begått av unge elever mot bla lærere i skolen. Det ble sagt at dette var barn mellom 6 og 12 år som utførte slik vold mot lærere. Dette er jo barn som kommer rett fra barnehagen eller fra barnehagen i løpet av de siste 6 årene (og hvem satt i regjering i denne perioden?). Hvis bemanningen i barnehagen blir for lav eller for dårlig risikerer man at de voksne ikke klarer å følge med på hva som foregår i barnehagen, man risikerer at det utvikles en kultur hvor barn lærer å mobbe og slåss i barnehagen fordi ingen voksne griper inn (og det er en slags høyrekultur?). Hvis dette er tilfelle, så havner samfunnet opp med at det utvikles en dysfunksjonell kultur i barnehagen hvor det overordnete målet dreier seg om å oppnå maksimal profitt. Men dette er jo god høyrepolitikk. Målet blir i praksis å plyndre landet fremfor å bygge landet.

2 Likes

Jeg har ingen sympati med “voldutsatte” lærere. De må finne seg en annen profesjon. Personlig synes jeg at vi brurde ha skrapet hele pedagog-konseptet - det er en bløff. Alt du behøver å være for unger, er voksen.

2 Likes

Slik fortsetter den uhellige alliansen mellom venstre og høyre. Hudge og gudge, som Chesterton kalte dem. Men jeg tror det er styggen sjøl, som ler hele veien til banken.

2 Likes

Slik er det allerede en del steder. Jeg kjenner folk som har tatt barna ut av barnehagen fordi de ansatte ikke klarte å hindre mobbing. Barna blomstret opp da de fikk slippe stresset og utryggheten i barnehagen og har klart seg utmerket etterpå. (NB! Jeg kjenner også barn som har hatt det supert i barnehage).

Spot on!
Men jeg synes dessverre også Ap (og til dels også deres unnfallende regjeringskamerater?) har deltatt ganske aktivt i å gjøre det enklere for de som vil plyndre landet.

4 Likes

Kaskje du har det litt med å prate før du tenker her? Løsningen er altså å finne seg en ny jobb for de mange lærerne som ikke orker mer? Jeg har minst tyve linker fra svensk skole de siste fem årene. Vil du lese noen av dem?

3 Likes

Eit forlik med Framstegspartiet frå SVs side for å få gjennomslag for ei serskilt sak, som altså var full barnehagedekning. I dette tilfellet skrota SV heile “sosialismen” sin, av di målet skulle nåast til kva pris som helst, jamvel om dei skulle inngå ein pakt med fanden sjølv. Hadde SV tenkt sosialistisk den gongen, hadde dei ALDRI gått med på ein avtale om privat frislepp. Då har vi i alle fall både år og dato for når det før så sømelege SV selde sjela si.

2 Likes

Maksimal profitt er høyrepolitikk, det er jo opplagt. Men så stopper det. Det var vel SV, med Kristin Halvorsen i spissen, som nærmest gikk over lik for full barnehage dekning. Jeg tenker med gru på “brakkebarnehagene” som ble kastet sammen for å nå målet. Det er egentlig noe helt absurd med målet om at alle barn skal i barnehage, og begge foreldrene skal jobbe. For hva fører det egentlig til? Til syvende og sist ender vi opp med økt forbruk, økt stress nivå og et eksperiment med barn vi ikke vet utfallet av. Burde ikke venstresiden gå i bresjen for mindre forbruk, mindre stress og ikke det kapital jaget dette fører med seg? Venstresiden, slik den fremstår idag, er fullstendig ødelagt.

5 Likes

Ja huff, det er nesten som da jeg var ung. Så de burde ha vært forberedt. Personlig er jeg av den oppfatning at det du trenger å lære er gjort unna så raskt, at du ikke trenger vikarer av den grunn. De er der bare for å ha en voksen tilstede, selv om de innbiller seg noe annet.
At vi har utvidet tiden barn må tilbringe sammen med tilfeldige voksne, til nesten halvparten av deres våkne tilværelse, er veldig bekymringsverdig - særlig hvis vi tar i betraktning det vi vet om identitetsutviklig og hva du trenger for å bli et helstøp menneske og ikke et snøfnugg.
Det er nok mye i det Aron Russo hevdet om bakgrunnen for feminist-bevegelsen. Bare tenk på historien om “torches of freedom” -
men alt dette vet du jo allerede.
Jeg anbefaler deg å sjekke ut John Taylor Gatto og hans arbeid for å finne ut hva som var galt med skolen. Han jobbet selv som lærer i nesten tretti år og mottok flere priser for sitt arbeid. Til han hadde fått nok.
Jeg liker å lese han, heller enn å høre på han, men det er fordi jeg er slik en utålmodig type.

1 Like

Det var bare et eksempel. Her er et til.

2 Likes

De skulle aldri ha vært der, hvis de ikke kan takle utagerende elever.

Serr…!!!.. Ha en fin dag