Nyheter MDTV Forum Om Doner

Automatisering? Vi är redan som robotar

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/05/automatisering-vi-ar-redan-som-robotar/

Ekonomer spår att robotar i framtiden kommer ta över stora delar av människans arbetsuppgifter. Men alla är inte lika övertygade. Proletären intervjuar författaren Mikael Nyberg, aktuell med boken Kapitalets automatik – mänskliga robotar och systematisk dumhet. Erling Bronsberg i Proletären intervjuer forfatteren Mikael Nyberg. ”53 procent av dagens anställda beräknas kunna ersättas av digital teknik…

3 Likes

Man gjør endel forutsetninger her som at skatteinntekter fra 2,5 mill arbeidere vil være unødvendig for Sverige. Roboter betaler ikke skatt.
Hvis robotene skulle betale skatt ødelegges hele regnestykket.

-Svensk Robotunion protesterer mot at roboter skal levere inn selvangivelse. Svensk Robotunion legger til at roboter har immunitet mot straffeansvar. De kan ikke bøtlegges for manglende selvangivelse

Ikke trenger de å gå på skole heller. Eller ligge på sykehjem.

Når vi humans arbeider må vi betale 30% skatt + 20% mva. Men dagens regler sier at det blir omvendt med roboter. Bedriftene kan oppføre alle investeringer i roboter som “fradrag” i inntekt.
Så skal vil “konkurrere” om hvem som lønner seg??

Du forstår ikke at skatt bare er destruksjon av kapital. Samt konsolidering av valuta - du er pokka nødt til å skaffe deg nok norske kroner til å betale skatten din. Det er en av skattens viktigste funksjoner.
Og så er det viktig for bankene. Ellers ville de ha mistet levebrødet.

Roboter trenger ikke brød. Annet enn til å mate duene. Snodig hvor intenst menneske arbeider for å gjøre seg selv og samfunnet de lever i irrelevant

Så lenge de blir brukt mot oss så. Men det er et utslag av det økonomiske systemet- som later som det er kaptalistisk, men det er bare for oss vanlige dødlige. Jeg regner med at hele monopoliseringen av teknologien, er for å sikre at vi ikke lager våre egne roboter. Det er stort sett det det har handlet om - å sikre at vi ikke skjønner at vi klarer oss mye bedre uten dem, enn de gjør uten oss - lenge nok til å gjøre oss om til roboter - enten fysisk eller mentalt.

1 Like

Når man leser feks db.no kan man lure på hva poenget var med å bygge pyramider eller dra til månen

1 Like

Når det gjelder pyramidene, er det eneste som er sikkert er at teknologien som ble brukt, overgår det de kan få til i dag.
Månelandingene, derimot forgikk et helt annet sted.

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.