Nyheter MDTV Forum Om Doner

Atomdrevet hangarskip til Norge og Trident Juncture


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/10/atomdrevet-hangarskip-til-norge-og-trident-juncture/

USA sender det atomdrevne hangarskipet USS Harry S. Truman til Norge under NATO-øvelsen Trident Juncture. Dette skriver ABC Nyheter. Nettavisa skriver videre: «Det atomdrevne hangarskipet USS Harry S. Truman er 333 meter langt og har rundt 60 fly og helikoptre om bord. Hangarskipet kommer til øvelsen sammen med en flåtegruppe med jagere og kryssere og…


#2

Spørsmålet er om det vi ser her egentlig er en militærøvelse eller om det som skjer er noe som foregår samtidig med at kamphandlingene i Ukraina kan komme til å øke i styrke og (worst case) kan utvikle seg til å bli en storkrig mellom USA og Russland i Ukraina. I en slik sammenheng er det viktig for USA å ha kontroll over landområdene i resten av Europa. Som Aftenposten feks skriver så kan Russland ved en storkonflikt med USA komme til å midlertidig okkupere bla visse deler av kysten i Nord-Norge for å utplassere luftforsvar mm for bedre å kunne beskytte Kola halvøya mot angrep. Den svenske hærsjefen har uttalt noe lignende om at Russland ved en eventuell konflikt i Europa kan komme til å midlertidig okkupere øya Gotland av lignende grunner.

I Norge er folk flest helt uforberedt på det som nå skjer. Tankene går tilbake til 9. april 1940 hvor Blücher var på vei inn Oslofjorden før man forstod hva som var på gang (og begrunnelsen dengang var for å beskytte Norge mot angrep fra England).


#3

Militærøvelse mellom NATO og Ukraina har startet nå.
Får vi se at det hele utvikler seg til å bli varm krig i Ukraina?