Nyheter MDTV Forum Om Doner

Årets viktigste uttalelse?

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/04/arets-viktigste-uttalelse/

I en kommentar til den alvorlige krisesituasjonen som er oppstått mellom USA og Russland i forbindelse med Syria, sa Russlands utenriksminister Sergeij Lavrov: ”Jeg føler meg absolutt sikker på at våre militære aldri vil tillate en militær konfrontasjon, og det vil selvsagt heller ikke president Putin eller president Trump.” Uttalelsen kom i et langt og…

3 Likes

Vi må også huske på at steigan.no nå representerer det viktigste forsvaret av vårt land. Kreml har lagt merke til oss, og jeg tror de ville syntes det ville vært veldig trist hvis dette nettstedet skulle slukne. Derfor er det å gi sin støtte til steigan.no det viktigste man kan gjøre, hvis man ikke ønsker å se atomrakettene falle over Norge.

3 Likes

Vi bør jo rekne med ein intern “Hauk og due”-konflikt i USAs politiske leiarskap der det ikkje er godt å seia kven som vinn. I tillegg ustabile moment som Israels regionale ambisjonar (og den sterkt aukande retorikken mellom Israel og Iran som har forverra seg drastisk berre frå i går). Så det er er å vone at Lavrov har rett, medrekna alt som er av x-faktorar i denne urolege tida.

1 Like

Dersom resulatet av USA seneste aggresjoner er noe å dømme etter, bør nok haukene sitte veldig stille.

Hvordan kriger oppstår? Diplomater forteller løgnhistorier til journalister, for siden å tro på dem når de leser dem.

– Karl Kraus (1874 – 1936), habsburgsk/ østerriksk satiriker, dramatiker og journalist

1 Like

Noen ganger kan en få følelsen av at en bevitner noe som minner om opptakten til en tungvekts boksekamp. Utfordreren gis alle slags egenskaper av håpefulle fans som håper at han slå ut den regjerende mesteren. Men den regjerende mesteren har nesten ti ganger så stort militærbudsjett som utfordreren, og sammen med sine allierte mellom 14 til 15 ganger så stort militærbudsjett.

Med USAs og NATOs armada utenfor Syria nå, kan ikke Russland levnes store sjanser i en krig i Midt-Østen med konvensjonelle våpen. Da er faren stor for at Putin må sette fingeren på atomknappen ganske fort, og vi har en situasjon hvor alt landbasert liv kan bli utslettet.

Oppgraderingen av Russlands militære slagkraft har for det meste dreid seg om oppgradering av atomarsenalet, siden Russlands militærbudsjett er så begrenset. De konvensjonelle våpnene kan ikke på noen måte måle seg med USA og NATO når det gjelder kvantitet, og selv om det har skjedd en kvalitetsforbedring, feks forbedringer på elektronisk jamming av fiendens radar og målsøkings-systemer, kan ikke det utjevne den store forskjellen i kvantitet i styrker og materiell mellom Russland og USA/NATO.

Det vil være skjebnesvangert å tro for USA/NATO, at en konvensjonell krig med Russland ikke raskt kan utvikle seg til en krig med atomvåpen. Det er stor fokus på utvikling av stridsvogner og fly, men en glemmer atomtrusselen. Dollaren vil være reddet for USA hvis en konvensjonell krig med Russland gjorde Europa til en slagmark, men etterlot USAs fastland intakt uten bruk av atomvåpen.

Men det meste av Russlands atomvåpenarsenal består av strategiske atomvåpen, atomvåpnene som detonerer i stor høyde og skal sette så mange tusen kvadratkilometer i brann som mulig. Når disse er avfyrt, er det ingen vei tilbake, og ihvertfall vil Vesten bli totalt utslettet.

2 Likes

Samsvarer godt med synspunkter fra The Saker.
http://thesaker.is/sitrep-a-false-flag-attack-on-the-usn-ships-next/

1 Like

Når man skal sammenligne våpensystemer mellom USA og Russland må man også ta med de andre av Russlands våpensystemer utenom atomvåpen (og kanskje man også bør inkludere noen av Kinas våpensystemer i denne sammenheng). Dette er våpensystemer slik som feks avansert rakettforsvar, og våpensystemer som kan brukes til å feks senke amerikanske hangaskip og flåtefartøy. Kineserne har våpensystemer for å skyte ned amerikanske satelitter. Det er en viss forskjell på angrepsvåpen og forsvarsvåpen, og dette kan være i USAs disfavør.

Russland har etter det de selv sier, plassert våpensystemer slikt som missiler/raketter i vanlige industri containere som kan sendes som helt vanlig fraktgods rundt omkring i hele verden. Disse kan feks utløses vhja mobilnettet til å skytes ut (taket på containeren åpnes, missilet heves opp og skytes ut). Faren er at russiske atombomber kanskje også kan sendes til andre land på denne måten i forkant av en storkrig.

3 Likes