Nyheter MDTV Forum Om Doner

– Arbeiderpartiet vil ikke være med på vedtak mot ny utenlandskabel


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/06/arbeiderpartiet-vil-ikke-vaere-med-pa-vedtak-mot-ny-utenlandskabel/

Sp og SV foreslår å si nei til nye kraftkabler til utlandet før man har erfaring med de to nye under bygging. Trass sitt ACER-løfte blir ikke Arbeiderpartiet med på det. Dette skriver ABC Nyheter. Nettavisa fortsetter: – Ap fører folk bak lyset når de sier at ikke en kilowatt skal sendes ut av landet…


#2

Jeg snakket med en planlegger på et av Vegvesenet sine regionale kontor for noen år siden, og spurte hvilke konsekvenser fylkessammenslåingene ville få for hans region. Å neida, det hadde lite å si, fordi Vegvesenet var oppdelt i gamle regioner som gikk på tvers av fylkesgrensene. Og han fikk jo absolutt rett i at regionene ikke ville endres, for nå skal Vegvesenet gjøre det krumspring å gå over til divisjoner, slik at man ikke faktisk ikke sentraliserer regionskontor, men bare oppretter divisjonskontor på nye steder.

Så kanskje Arbeiderpartiet kan finne en lignende løsning, og holde det de har lovet ved å feks. bygge el-tuber eller sjøledninger i stedet for kraftkabler. Eller om det heller bygges miljø-el-tuber eller grønne sjøledninger, så blir det jo også full støtte fra MDG, Venstre og den slags.


#3

Den store debatten om ACER og utenlandskabler kom etter stortingsvalget i 2017 og altså IKKE før stortingsvalget i 2017. Dette til tross for at alle partier og organisasjoner i tiden før stortingsvalget var samlet i Arendal for å diskutere bla aktuelle politiske saker. Maktelitens taktikk er tydeligvis at viktige spørsmål ikke skal diskuteres i offentligheten før et valg. Dermed undergraves selvfølgelig demokratiet. Det ser ut som Ap fullstendig har mistet kontakten med sine kjernevelgere i flere viktige spørsmål. Det straffer seg, men det straffer seg på overtid når det er for sent. Ap kan bli hardt straffet ved stortingsvalget i 2021, men inntil da kan Ap ha vært med på å gjennomføre både det ene og det andre som kan få katastrofale følger for veldig mange her i landet. Det høres ut som vi raskt trenger å få etablert et system med folkeavstemminger her i landet for å beskytte folket mot politikerne.


#4

“Arbeiderpartiet”? Det er på tide å omdøpe det partiet èn gang for alle til Akademikerpartiet. Da slipper de til og med å bytte logo.