Nyheter MDTV Forum Om Doner

Arbeiderklassen er borte fra TV-skjermene

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/02/arbeiderklassen-er-borte-fra-tv-skjermene/

Middelklassen dominerer svenske TV-skjermer, mens arbeiderklassen er kraftig underrepresentert. Dette skriver Fri Fagbevegelse og magasinet fortsetter: «Arbeidarklassen er fråverande på svenske TV-skjermar. Det er snakk om folk som blir intervjua og medverkar i TV-program. Berre 11 prosent av personane folk kunne sjå på dei største, svenske TV-kanalane i 2015 hadde tilhøyre i arbeidarklassen. Det viser…

2 Likes

“– Arbeidarklassen blir skildra fordomsfullt, ofte som «white trash», seier Ekman.»”

Takk! Har merket dette. Er nå ni dager igjen til ett-årsdagen for mitt fall fra borgerklassen til arbeiderklassen, etter en skitur sist vinter. Tenk at min utvalgte måtte se på sin mann bli tvunget til å fraskrive seg sin sosioøkonomiske posisjon på selveste kvinnedagen! Enhver som har lest “Det biologiske mennesket” av Terje Bongard forstår hva dette vil si for et kvinnesinn.

Etter denne artikkelen har jeg heller intet håp om at min sak vil komme i Dagsrevyen 8. mars.

Mvh,
en kvitt arbeiderklassesøppelmann fra industribyen Gjøvik

Ps! Må legge til at dette selvsagt skulle vært presentert på Dagsrevyen som en sak som understreker betydningen av å få innført RID. Privat eierskap av produksjonsmidlene er en tragedie, og produserer greske tragedier på løpende bånd. Den største tragedien er allikevel at produksjonsmidlene ikke er underlagt demokratisk kontroll. Istedenfor å være et flaggskip for elitene, skulle Dagsrevyen ha rapportert fra de mange produksjons-cellene i RID.

Ellers er jeg glad for at denne nettavisa flagger Ekman, men dypt skuffet over at det samme ikke er tilfelle for Bongard. Ekman er viktig og mitt store forbilde for mine døtre, men Bongard er når alt kommer til alt nokså mye viktigere, faktisk vesentlig viktigere enn Karl Marx noen gang har vært.

Derfor vil jeg spørre, hadde Karl Marx hatt en slik gedigen samtale med Kjartan Trana som Bongard hadde nylig hos NRK-Trøndelag, villa da denne nettavisa latt som om denne hendelsen ikke hadde funnet sted?

Dette er vel et forsøk på å sminke virkeligheten. Alt i samfunnet skal fremstå som å være både vellykket og velstående. Som en slags trøst sender man også slike TV-programmer som Luksusfellen for å vise (mobbe?) de som har problemer med å klare å leve opp til tidens idealer (og moralen er at disse personer er tapere som må skjerpe seg). Og så får man senere valgresultater i Norge som er helt uforståelige for de som bor innenfor Ring-2 i Oslo.

Uten motforestillinger får vi gjennom reklamen formidlet den “verdi” som sørger for stabiliteten i vårt samfunnssystem: Det lønner seg å være bedre enn andre! Ingenting vasker hvitere, ingenting gjør familien, barnet kvinnen, eller katten lykkeligere enn produktet xy. Bare når vi sammenlikner oss med andre, konkurrerer med dem, har vi muligheten til å bli nr. 1 - med andre ord: bedre, mer populære, vakrere og klokere enn andre.

Psykoanalytikeren Karen Horney sier det slik: “Konkurranse er nesten blitt vår statsreligion, for den er åpenbart ikke bare uunværlig i forhold til økonomisk vekst, men den sørger også for at det moderne menneskets jeg forblir tomt og derved forutsigbart. Konkurransementaliteten dominerer ikke bare våre yrkesmessige relasjoner, men gjennomsyrer også våre sosiale relasjoner, våre vennskapsforhold, våre erotiske relasjoner og våre familieforhold. Dermed bærer den kimen i seg til destruktiv rivalitet, nedvurdering av andre, mistenksomhet, misunnelse og sjalusi i enhver menneskelig sammenheng.”

Andres suksess er vår fiasko, og omvendt profiterer vi når de mislykkes. Innfølingsevne og medlidenhet må nødvendigvis komme i annen rekke.

http://olehartattordet.blogg.no/1516921105_vi_konstruerer_vre_egne_fengsler.html

1 Like

Dette er vel helt på kanten av hvor mye kritisk en kan skrive i en artikkel til ekspressen uten å få den refusert?

1 Like

Med øket Globalisering er Middelklassen i ferd med å bli utradert.
Norske Bedrifter, som hadde Nordmenn med gode vilkår ansatt, er nå erstattet med Multinasjonale selskaper, med innleiet, billig, arbeidskraft.

Neste fase blir spennede. Da kommer demografien til å styre økonomien.
Etterkrigskullene, som tidligere var bedriftseiere, eller høyt betalte ansatte, skal nå nedskalere.
Hus og hytter skal ut på Finn. To biler skal erstattes med en. Vel fortjente pensjoner skal tilbringes i varmere strøk.
Som erstatning tilkommer migranter, med begrenset mulighet for å bidra til fellesskapet, men som krever fellesskapets support.

Ut over dette, kommer ganske sikkert et finanskrasj, der Oljefondet reduseres i både verdi og avkastning.

Men, våre Politikere har sannsynligvis sitt på det tørre. Alt de trenger si, støttet av NRK, Aftenposten, Dagbladet og VG er, at “Dette var det ingen som kunne forutse”.

Fulgt opp med: “Nå må alle vise solidaritet. De med god økonomi og private pensjoner, må bidra til at “Vi kan ta vare på dem som virkelig trenger det””.

BEHOVSPRØVING AV FOLKETRYGDEN!

2 Likes

Arbeiderklassen er borte fra TV-skjermene sier headingen. Da bør steg at arbeiderklassen selv velger bort TV-skjermen. Det som kommer ut av flimrekassa er likevel kun propaganda, hjernevask og bedøvende programmer - det kalles jo nettopp program, fordi det programmerer. Tenk på hvor mye tid som dermed ble ledig; til barn, familie venner, til lesing, studie, trening e.l.

2 Likes