Nyheter MDTV Forum Om Doner

Apple og Google med "kontaktsporing"

Originalt publisert på https://steigan.no/2020/04/apple-og-google-med-kontaktsporing/

Med koronaepidemien som påskudd jobber nå flere teknologiselskaper med programvare som skal bli i stand til å spore alle kontaktene dine. I en fellesuttalelse skriver Apple og Google: «Over hele verden jobber regjeringer og helsemyndigheter sammen for å finne løsninger på COVID-19-pandemien, for å beskytte mennesker og få samfunnet i gang igjen. Programvareutviklere bidrar med…

1 Like

De har sporet kontaktene til alle de måtte ønske, i mange år.
Forskjellen er åpenheten. Jeg foretrekker den.

2 Likes

Da håper jeg flere enn meg velger å vase rundt i verden mest mulig uten medbragt smarttelefon. I vår tid er det jo rene “usynlighetskappen”. :grin:

4 Likes

Men er ikke det en strek i regningen for dem som vil selge ansiktsgjenkjenningsteknologi, for ikke å snakke om denne praktiske funksjonen:

4 Likes

Smarttelefon – eller “Lillebror”, som den forbløffende fremsynte Tor Åge Bringsværd kalte den, da han forutså vår (nesten) alles lille femtekolonist i lomma allerede i 1968, i novellen Kodémus.

https://www.wiumlie.no/2013/kodemus/kodemus.html

Opphavsrett © 1968 Tor Åge Bringsværd

Denne utgivelsen av Tor Åge Bringsværds novelle Kodémus er utgitt av Elektronisk Forpost Norge under fribrukslisensen Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen bearbeidelse (by-nc-nd) 3.0: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/no/.

. . .

Derfor heter hovedmobilen min også Lillebror (Bluetooth-enhetsnavn), i tillegg har jeg en liten ekstramobil som heter Attpaaklatt.

5 Likes

Lurer nesten på om det stygge bildet er manipulert.

Firma som leverer teknologi. Her tester de det på Spring Break med noe de kaller “Spider.”

Det var noen ungdommer som festet på stranda i USA og ikke holdt avstand de brukte som eksempel på hvordan de kunne spore dem via mobilene .( spring break beach party .)
https://twitter.com/TectonixGEO/status/1242628347034767361

Datatilsynet skriver : ( Postet visst på feil tråd, har skrevet om det på Gates tråden )

"Bruk av denne typen data kan under visse vilkår være tillatt. Det er viktig å være oppmerksom på at teleoperatørene og kommunene som setter i verk tiltaket, er underlagt ulike regler.

Teleoperatørene har en lovregulert taushetsplikt (se Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) § 2-7). Dette er utgangspunktet, og det kan bare gjøres unntak fra denne taushetsplikten i tre tilfeller:

Dersom det finnes en lov som uttrykkelig sier at denne typen data kan utleveres og det er av hensyn til “nasjonal sikkerhet”
Dersom personopplysningene er anonymiserte. Det vil si at alle kravene til anonymisering er oppfylt og at det ikke er mulig å spore opplysningene tilbake til den enkelte.
Dersom hver og enkelt kunde/registrerte har samtykket til utlevering av dataene."
https://www.datatilsynet.no/personvern-pa-ulike-omrader/korona/

2 Likes

Har du hørt om " Kast mobilen i havet- kampanjen ? "
Ikke jeg heller, inntil ideen dukket opp nå nettopp : )

3 Likes

Velkommen til vårt friluftsparadis! Vi tilbyr deg idéen om utendørsaktiviteter for små og store på eget initiativ – og havet ligger kun et mobiltelefonkast unna!

NB! Husk å plukke ut batteri og giftige metaller for resirkulering før du pælmer Lillebror til havs.

3 Likes

:heart_eyes: :smile: :+1:

3 Likes

Mobilen blir som en “ekstern chip”, nå kan myndighetene med påskudd om krav til sosial distanse finne ut hvem som møtes og hvor. For eksempel hvis tre personer som ikke er i familie møtes, kan AI i systemet automatisk sette forsamlingen på tre under overvåkning. I mer totalitære regimer, USA kan vel nå regnes som det, kan møtevirksomhet som de frykter leder til opprør stanses på denne måten.

Mobilens innebygde mikrofon kan slås på uten at bruker vet om det, og møtet avlyttes. Mange mobiler kan ikke slås av helt, og på mange kan ikke batteriet tas ut. Den konstruerte korona krisen brukes som påskudd til det orwellske overvåkings-samfunnet eliten ønsker.

5 Likes

Vi blir posisjonert hele tiden om vi har en mobil. Enten av telenor eller telia. Å unngå dette ved ikke å bruke smarttelefon er ikke mulig. Man unngår selvsagt Google og Apple. Chipen søker etter et tårn kontinuerlig. Kanskje også når den er av?

Hørte nylig at google nå prøver å få deres gamle sloagan "Don’t do evil " mest mulig ut av fokus. Det bekymrer meg litt, og tenker de går mer i Apples retning. Jeg har ikke engang giddet å lese googles “I agree”, de tar hva de vil. Jeg ble advart mot gmail av kyndige for lenge siden. 10 år+? Dengang var ikke google translate særlig tess. Nå er det anderledes, også mot norsk.

Helt enig med Snowdens bekymring. De strammer inn ved enhver anledning de kan. Og det skjer nesten umerkelig. Husk de er smarte. Husk de har lært av markedsførerne. Husk de har hatt kontroll på store datamengder fra det startet. Her kan de jo Apple og google få data før myndighetene, om de får tillatelse. Ikkje bra!
Settingen kan jo bli at de “kan løse problemer”, helt på linje med kidnapping, hører jeg i min mest konspiratoriske del av hjernen.

3 Likes

James Corbett har tatt for seg covid1984 tyranniet og sett på det og det er allerede nå en million ganger verre enn det Steigan skriver her.

Menneskeheten slik vi kjenner den og har kjent den i millioner av år er i ferd med å bli utslettet og forandret til digital slaver. alt vi skje i år.

Corona World Order

1 Like

Min bedre halvdel har stort sett sin Doro, liggende på badet- det funker det også! Hverken mobilen eller jeg aner hvor han er.

3 Likes

Vel, ansiktsmasker har altså kun helsemessig beskyttende effekt, slik jeg leser påstanden fra WHO, dersom man enten er smittet eller er i kontakt med noen som er smittet (og med den forutsetning at man bruker dem riktig). Dette sier vel seg selv, egentlig? Hvis man ikke er smittet og ikke er i kontakt med noen som er det (noe man aldri vet sikkert siden mange ikke har symptomer), har masken selvsagt ikke effekt, men da er det jo formodentlig heller ikke noen dråper i lufta å beskytte seg eller andre mot …

En annen ting er selvsagt at ansiktsmaske ikke fjerner behovet for god håndhygiene ved kontakt med virusforurensede overflater.

1 Like

Jeg hoppet litt fram og tilbake på denne, og den så interessant ut. Ser den i sin helhet ved et passende tidspunkt. Takk smurfen.

1 Like

Dette emnet ble automatisk lukket etter 5 dager. Nye svar er ikke lenger tillatt.