Nyheter MDTV Forum Om Doner

Anklager om dansk tortur i Irak


#1

Originalt publisert på https://steigan.no/2018/12/anklager-om-dansk-tortur-i-irak/

Fra den danske avisa Arbejderen. Den danske stat bliver –  igen – beskyldt for at have medvirket til mishandling og tortur i Irak, hvor danske soldater var sendt i krig fra 2003 til 2007. Den britiske stat har forlængst anerkendt, at to af irakerne er blevet uretmæssigt fængslet og mishandlet og har tildelt dem erstatninger.…


#2

Små land kan tro at det er greit å drive med krigsforbrytelser fordi de har USAs støtte. Men verden endrer seg, en dag kan disse land bli mer avhengig av andre land enn av USA, og da spørs det hva som skjer.

Forholdet mellom Norge og Kina er feks ikke helt normalisert, norsk lakseeksport til Kina betaler noe slikt som 10% i toll til Kina mens lakseeksport fra Chile til Kina er uten toll. Det får konsekvenser å legge seg ut med andre land, og kanskje også langvarige konsekvenser. Selv om Norge ønsker å ha et godt forhold til USA så kan Norge likevel bli rammet av Trumps handelskrig. Man må passe på hva man gjør. Skal Norge kritisere (legge seg ut med) andre land bør Norge feks kritisere både USA og Kina (er det ikke påfallende at det finnes flere i fengsel i USA enn i Kina og spesielt sett i forhold til folketallet?)