Nyheter MDTV Forum Om Doner

Angrepet på Saudi-Arabias største oljeanlegg kan sende oljeprisen over 100 dollar

Originalt publisert på https://steigan.no/2019/09/angrepet-pa-saudi-arabias-storste-oljeanlegg-kan-sende-oljeprisen-over-100-dollar/

Houthi-geriljaen i Jemen har tatt på seg ansvaret for det omfattende angrepet på Saudi-Arabias største oljeanlegg 14. september 2019. Angrepet ble gjennomført med 10 droner i det houthiene kaller «Operation Deterrent Balance 2», skriver Southfront. En talsperson for houthiene sier at angrepet er en gjengjeldelse for de svært mange saudiarabiske angrepene på Jemen gjennom en…

2 Likes

Petrodollar er småtterier mot futures markedet, så petrodollar er nok ikke lengre viktig, sammenlignet med at hele forsikringsmarkedet for all handel foregår i dollar.

At USA tillater at Saudi Barbaria taper, viser også at de ikke er nødvendige for USAs overlevelse lengre. USA er selvforsynt med olje nå, så en storkrig i MØ, hvor konkurrentene får oljeforsyningsproblemer, vil tjene USA.

USA er selvforsynt med olje, men hvor lenge vil det vare? Mye tyder på at oljeproduksjonen i USA har nådd toppen, og om fem års tid vil produksjonen synke. 28 olje- og gassprodusenter har gått konkurs hittil i år, like mange som i 2018. Skiferoljeindustrien sliter. Mange har allerede tatt ut «det beste», og må investere ytterligere for å få ut mer olje. De har allerede mye gjeld, og har problemer med finansiering. Overskuddene har vært for små, og investorene har begynt å miste interessen. De vil nok tjene på en høy oljepris.

Det finnes noen som tviler på at houtiene står bak droneangrepet, og peker på at USA er de som har mest å tjene på høyere oljepris nå.

Jeg tror Iran sto bak, da det er grenser for hvor mye de bare kan sitte å ta i mot all dritten, uten å påføre kostnader på de som forsøker å regimeendre dem.